• Ingvar­Isbjor­n
    Äldre 31 May 10:49
    31154 visningar
    72 svar
    72
    31154

    kattungar Kön???

    Chicky01 skrev 2011-05-31 10:25:10 följande:

    Ok, nu kommer jag säkert att få skit för detta. Misstolka mig rätt kära kattvänner. Tycker det är helt fantastiskt att det är så många som skänker en hjälpande hand till de hemlösa katterna, det hade jag ingen aning om tidigare. Har liksom aldrig ens reflekterat över detta. Innan jag ens gick i tankarna att skaffa mig katter fanns det inte i min värld att gå till ett katthem och kolla först. Hade det inte just varit för att grannkatten fick ungar hade vi nog aldrig skaffat oss katter. Vi tycker om grannkatten så mycket och när hon fick ungar såg vi detta som ett tecken och kunde inte motstå. Med andra ord: jag skulle nog aldrig ens ha skaffat mig katt och allra minst från ett katthem. Är jag en dålig människa för att jag inte hellre adopterar en hemlös katt? Är jag en dålig människa för att jag inte hade kunskap om hur katthemmen fungerar? Är jag en dålig människa för att jag tänker skämma bort två underbara huskattsungar som fötts av en icke-hemlös katt? Är jag en dålig människa för att jag inte har all kunskap om huskatten och dess situation i Sverige? Ja, det är mycket man inte vet förrens man faktiskt aktivt söker information efter.

    Hur som helst, är helt övertygad om att ni gör ett fantastiskt jobb och ska ha stor eloge för detta. Det är nog ingen av oss här på tråden som försvarar TS som påstår något annat. Snälla, försök att få fram budskapet på ett mer sakligt sätt så kommer folk börja lyssna på allt klokt ni har att säga.


    Jag håller med dig i flera saker här. Jobbar själv ideellt med hemlösa katter och blir ledsen över hur många som skräms iväg, och därför inte får lära sig något, på grund av de hårda tongångarna.

    Jag förstår förstås att man blir upprörd, kan själv bli så trött att tårna krullar sig när den hundrade personen samma vecka frågar "Hoppsan, min huskatt fick visst ett gäng ungar, vad gör man då?". Men att börja gapa hjälper inte en endaste katt, är ungarna väl ute måste man se till deras bästa och förstås trycka på att kattmamman ska kastreras så fort som möjligt. Men man får försöka väcka sin inre diplomat.

    (Glöm inte att vaccinera och kastrera dina katter förresten Flört)
Svar på tråden kattungar Kön???