• Äldre 24 May 21:28
    31167 visningar
    72 svar
    72
    31167

    kattungar Kön???

    Stämmer. Vad fint att du har avlat fram lite fler huskatter, behövdes faktiskt!

  • Äldre 25 May 14:14
    #5

    Se till att kastrera din katt nu. Vill du ha små söta kattungar så kan du få låna ett gäng av mig, 10 stycken som skulle avlivas!!!!! Usch vad trött jag är på denna huskattsavel!

  • Äldre 25 May 18:09
    #7
    Vill inte ha barn skrev 2011-05-25 17:27:30 följande:
    Är du dum i huvudet? Skulle du ha avlivat ditt barn om det visade sig vara ett "gummit-som-sprack"-barn?
    Vilken bra jämförelse. Det var värst, gummit sprack på pappakatt? Eller oj honan råkade bli dräktig. 
  • Äldre 25 May 19:16
    #14
    Vill inte ha barn skrev 2011-05-25 18:47:32 följande:
    Nej, menar om du skulle plocka bort ett oönskat barn?

    Även katter genomgår  - tro det eller ej -  svåra och jobbiga förlossningar. Att bara avliva ungarna visar på ett dåligt omdöme och att du är ordenligt körd i huvudet. Ta det som det kommer och kastrera ungarna istället.
    Undrar vem som är körd i huvudet. Kattungarna som finns här hemma har jag räddat från avlivning.
  • Äldre 25 May 21:52
    #19

    Och varför kastrerades hon inte i höstas kan man ju fråga sig. Och självklart så avlivar man inte redan födda katter. Och ta på dig ansvaret fullt ut och vaccinera ungarna innan flytt.

  • Äldre 26 May 10:14
    #23

    Läs igenom ice jossans alla inlägg, du fattar ju inte vad vi menar.

  • Äldre 26 May 11:15
    #25
    skorpionen80 skrev 2011-05-26 11:13:48 följande:
     Förstår jag dig rätt? Du lät din katt få kattungar för att du själv har barn och för att du lever endast genom ditt barn och förväntar dig att din katt ska ha samma känslor för sin kattunge?

    Bli inte förvånad om någon av dem försvinner om någon månad om ni har dem ute. Katter brukar inte tycka om att bo med sin avkomma, så det kan bli bråk där. Kattmammor brukar tycka att det är OK de första veckorna men omkring vecka 11-12 brukar de försöka få barnen att frigöra sig, alltså stöta bort barnen.

    Du skulle kanske läst på lite innan...
  • Äldre 27 May 18:34
    #55
    SofiaNu skrev 2011-05-27 16:23:41 följande:
    Funkar det så är det ju jättebra! Men det kan ju vara bra att vara beredd på det... Och angående alla som är så himla otrevliga; önskar dom kunde lägga all energi på dom som faktiskt förtjänar det. Jag vet folk, bl.a med bondgårdar som bara låter katterna löpa fritt (i dubbel bemärkelse), slår ihjälp ungarna ibland, låter vissa växa upp och springa iväg. Och folk med hankatter som bara låter dom springa runt i grannskapet okasterade! Ingreppet på en hane är ju så mycket enklare. 

    Nu kommer jag få sååå mycket skit, men jag tycker visst det kan vara en del av ett kattliv att få ungar. Våran katt var världens stoltaste lyckligaste kattmamma, hon älskade att ha ungar, låt och njöt hela dagarna. Hon fick några kullar (det här var länge sen då det inte var en självklarhet att sterilisera), men den sista gången märktes det att hon var trött på det, då blev hon opererad för att hon skulle slippa. Kan till vårt försvar tillägga att vi aldrig avlivade några ungar, alla fick nya hem, blev älskade och omhändertagna. 
    Du, jag lägger otroligt mycket energi på dom som förtjänar att få skit. Och jag har ständigt huset fullt av hemlösa, utslängda och vanvårdade katter. Om du sätter dig ner och funderar lite så förstår du varför vi som sliter som galningar för att höja huskattens status blir förbannade på alla som avlar fram fler. Som jag skrivit förrut, vill ni ha kattungar så bli jourhem åt några stackare som inte valde att bli födda ute i regn och rusk.
    Och om du var lite mer kunnig så skulle du veta att det heter kastrera även på honor!!
  • Äldre 27 May 19:57
    #63
    Passionsfrukt skrev 2011-05-27 19:17:18 följande:
    Jag VET att jag inte borde ge mig in i denhär diskussionen...
    Men VEM är det som sänker kattens status här? Inte fan är det TS inte! Vad är det här om att man inte ska avla på huskatter? Ni låter totalt Hitler, vet ni det? Så det är bara raskatter med stamtavla man får avla på då? Vad händer med såna människor som inte vill ha nån jävla perser eller nakenkatt, ska dom inte få ha katt då eller?
    Ja, jag fattar er point. Man ska ta hand om alla sina katter och inte låta dem yngla av sig hur som helst. Jag förstår att det är psykiskt betungande att hela tiden få ta emot utsvultna, övergivna små katter som folk bara lämnar vind för våg. Det är vidrigt och jag försvarar det inte på något sätt. Däremot försvarar jag TS för jag tycker hon har skött det här ganska väl.
    Undra på katter har dålig status då vanlig huskatt knappt räknas som en riktig katt längre. Det är bara stamtavlan som räknas. Fy.

    Hälsningar från en som har en katthemskatt och en huskatt som undgick avlivning genom att jag tog den.
    Och vill man inte ha någon "jävla raskatt" så finns det ju tusentals katter som sitter på  katthemmen och väntar på att få sitt egna hem. 
  • Äldre 27 May 20:00
    #65

    Det är ju  för att vi älskar huskatterna som vi protesterar mot huskattsaveln. 

  • Äldre 30 May 19:59
    #60
    Irminia skrev 2011-05-30 18:37:42 följande:
    De är MÅNGA trådar som startar med en ärlig fråga på något som TS undrar över. Men de slutar med påhopp idiotförklaringar, ibland rena kränkningar och väldigt sälllan håller sig folk till ämnet utan de urartar till något helt annat, väldigt ofta kattmat.

    Min svärmor fick reglebundet kattungar på deras helsvarta hona, ( detta skedde förvisso för 20 år sen) med en och samma katthane, en helvit katt. Alla kattungar var svart eller vit, jag hade trott att det skulle bli svart/vit men de skedde nästan aldrig för dem. Hon blev ALLTID av med kattungarna, ett par ggr fick hon till och med SKÄLL för att hon inte hade fler ungar.

    Så att säga att ALLA huskatters kattungar är ett problem är fel !
    Det finns många problem i hanteringen av kattungar, ja.
    Men det innebär INTE att man ALLTID har rätt att kränka den som som tar ansvarsfullt tar EN kull.

    För det är det ni har gjort. Med ursäkten att det är så fel att ta fram kattungar att ni tydligen kan behandla en annan människa hur som helst. En männsiska som bara var osäker på könet på kattungar som var två veckor. Inte en männsika som tar fram kull på kull på kull oansvarligt, utan en person som fick 1 kull och sen kommer att stelirisera sin hona. Jag är inte säker på att det gör henne till världshistorens ärkefiende men tydligen ....
    "Så att säga att ALLA huskatters kattungar är ett problem är fel ! "
    Du har tydligen fortfarande fattat vad vi pratar om??
  • Äldre 30 May 21:10
    #62
    Irminia skrev 2011-05-30 20:53:09 följande:
    Det klart jag jag förstår att ni vill väl. Kattungar som säljs på blocket för inga pengar alls, om ägarna ens ids göra det. Katthonor som slängs ut att föda ute och så ungar blir vilda osv.
    Självklart är det ett problem. Katter HAR inget värde i samhällets ögon.

    Men ni går lite väl hårt åt TS för det. Jag tror inte att hon är en av dessa.
    Att förutsätta det är inte schyst. Jag förstår om TS skäller tillbaka.
    Nej, du har fortfarande inte fattat. Det finns för MÅNGA huskatter redan, man ska inte sätta fler till världen så länge det finns ett överflöd av dom. Hjälp dom katter som sitter på katthem redan eller var jourhem åt en dräktig hona så får man prova på att ha "små söta kattungar" . Vi pratar inte om hur man går till väga efter att man avlat fram katterna. Hjälp de hemlösa katterna först och främst, köparna av era kattungar kunde kanske istället hjälpt en katt som redan fötts av en hemlös utkastad mamma.
  • Äldre 31 May 13:09
    #69
    Chicky01 skrev 2011-05-31 13:02:20 följande:
    Ay ay Captain! Will do! Med din ton så lyssnar jag! :) Ska ta med mina små katter för vaccination när jag får hem dem nästa vecka, lovar :) Självklart ska vi låta sterilisera dem oxå när tiden är inne. Har redan börjat googla efter veterinärer i  närheten där jag bor.
    Köper du en av varje kön så tänk på att hanen kan märka av att honan blivit könsmogen innan ni märker något så kastrering (som det heter för både hanar och honor) är viktigt så fort som möjligt. Dom allra flesta veterinärerna vill inte göra det före sex månaders ålder eller att ungen väger mindre än två kilo, men på en hane är det ett mycket lätt ingrepp som tar tio minuter så där kan man få kastreringen innan sex månader. Ska dom vara utekatter så släpp inte ut dom förrän dom är kastrerade, id-märkta och försäkrade. Vaccination ska helst göras vid nio veckors ålder och sedan tre till fyra veckor senare.
  • Äldre 31 May 19:18
    #72

    Jag tror ingen veterinär steriliserar längre, det är ju löpandet man vill ha bort och det försvinner inte med sterilisering. Självklart går det att vaccinerar senare men det allra bästa är att katterna blir vaccinerade innan flytt för att minimera att de blir sjuka.

Svar på tråden kattungar Kön???