• Alexan­dra77
    Äldre 27 May 19:54
    31159 visningar
    72 svar
    72
    31159

    kattungar Kön???

    Passionsfrukt skrev 2011-05-27 19:17:18 följande:
    Jag VET att jag inte borde ge mig in i denhär diskussionen...
    Men VEM är det som sänker kattens status här? Inte fan är det TS inte! Vad är det här om att man inte ska avla på huskatter? Ni låter totalt Hitler, vet ni det? Så det är bara raskatter med stamtavla man får avla på då? Vad händer med såna människor som inte vill ha nån jävla perser eller nakenkatt, ska dom inte få ha katt då eller?
    Ja, jag fattar er point. Man ska ta hand om alla sina katter och inte låta dem yngla av sig hur som helst. Jag förstår att det är psykiskt betungande att hela tiden få ta emot utsvultna, övergivna små katter som folk bara lämnar vind för våg. Det är vidrigt och jag försvarar det inte på något sätt. Däremot försvarar jag TS för jag tycker hon har skött det här ganska väl.
    Undra på katter har dålig status då vanlig huskatt knappt räknas som en riktig katt längre. Det är bara stamtavlan som räknas. Fy.

    Hälsningar från en som har en katthemskatt och en huskatt som undgick avlivning genom att jag tog den.
    Jo för det är ju precis därför vissa av oss är emot huskattsavel, vi ser ner på huskatter och tycker enbart att raskatter räknas. 
  • Alexan­dra77
    Äldre 27 May 20:18
    #66

    passionsfrukt ni missförstår nog om ni tror att det är därför vi är emot huskattsavel. Vi älskar ju katter och är bekymrade över den situation vi har idag med så många hemlösa katter och katter som hamnar i dåliga hem för att det finns ett sånt överflöd och dom som avlar fram ungarna bara vill bli av med dom, så dom struntar i vem dom ger bort dom till. Många tar katter på impuls och överger dom när dom inte tycker det är roligt längre. Och i detta fall; även om ts har hittat bra hem hos folk hon känner, dom människorna kunde lika gärna adopterat en eller två katter från ett överfullt katthem istället. Det är det vi tycker, att man ska ta hand om dom katterna som redan finns, inte avla fram ännu fler, för då blir dom som redan finns lidande. Dom flesta, skulle jag tro iallafall, som köper en renrasig katt för 10.000, gör det inte på impuls för att sen tröttna på den och det är därför vi inte är emot seriös avel av raskatter. Det är inte för att raskatter är mera värda än huskatter, jag kan inte fatta att ni missförstår så. Alla, precis varenda en som skaffar katt borde kastrera, det borde vara nån slags lag på det.

  • Alexan­dra77
    Äldre 28 May 22:01
    #86
    SofiaNu skrev 2011-05-28 17:59:19 följande:
    Om det var lag på att alla, varenda en skulle behöva kastrera sin katt så skulle det till slut inte finnas några katter...
    Det skulle nog finnas ändå, att en sådan lag skulle finnas skulle inte innebära att alla följer den eller att katter inte hinner para sig innan.
  • Alexan­dra77
    Äldre 28 May 23:55
    #88
    Irminia skrev 2011-05-28 23:13:37 följande:
    Jag är förvånande att ni inte bränner katterna på bål som man gjorde på medeltiden ... med dagens teknik borde ni ju kunna vara lite mer effektiv, bränn kattungarna innan de bli könsmogen så ska ni nog se att ni blir av med hela kattproblemet.

    Innan ni undrar: ja jag ÄR ironisk.
    Vi vill inte bli av med kattena, vi vill att dom ska få det bättre och det kommer aldrig att ske så länge det finns ett sånt överflöd av dom..
  • Alexan­dra77
    Äldre 31 May 07:42
    #65
    nemo1 skrev 2011-05-30 21:10:51 följande:
    Hjälp de hemlösa katterna först och främst, köparna av era kattungar kunde kanske istället hjälpt en katt som redan fötts av en hemlös utkastad mamma.
  • Alexan­dra77
    Äldre 31 May 15:09
    #71
    Chicky01 skrev 2011-05-31 15:05:37 följande:
    Tack för tipsen, Nemo! Men det funkar att vaccinera dem vid 12 veckors ålder oxå eller ger det sämre skydd då? Jaha, läste på ngn kattsida att det finns både kastrering och sterilisering... Om man kastrerar så försvinner även könsdriften, dvs de blir aldrig sugna på sex då man tar bort "hela paketet". Med sterilisering så knipsar de bara av äggledarna... då kommer det fortfarande att produceras könshormoner. (ska få hem två honkatter) Jag tänkte mig kastrering, skrev fel i mitt förra inlägg... antar att det är bättre för katterna?
    Jo det är bättre för katterna.
Svar på tråden kattungar Kön???