• Äldre 10 Sep 15:49
    154014 visningar
    1460 svar
    1460
    154014

    Baby led weaning

    hej! Min dotter är 6 mån och vi har nu tänkt o köra igång med lite smakisar! Har fastnat för blw o tycker att de låter kanon. Hon fick smaka kokt morotsstav i förrgår, så nu fortsätter vi. har läst lite om er som gjort lax eller kyckling stavar, undrar då om ni mixar när köttet är rått eller tillagar ni först? 
    visst kan man väl ge pureer också om man lägger på sked o låter henne ta själv om hon vill? Är kanske enklast med stavar och så men tänkte på typ gröt? Tack på förhand=)

  • Äldre 11 Sep 10:35
    Cannelle skrev 2013-09-10 21:03:56 följande:
    Jag har mixat köttet ratt och tillsatt vitlök, citronskal etc för att fa lite smak, sedan format stavar och stekt. 

    Ska man köra "renodlat" BLW sa lägger man fram skedar med gröt, man matar inte. Eller sa gör man grötfingrar! Vi gjorde bade och, det är fascinerande att se hur fort de blir duktiga pa att stoppa in skeden i munnen! 

    ok tack för tipset!
    testade att ge gröt igår. Tog på en sked och la den framför henne på bordet, hon tog den och stoppade i munnen och smaskade på den en bra stund..sen tog vi en tugga till;) Är ju nästan en reflex för dom här små att stoppa de dom får i handen till munnen, så jag kan tänka mig att dom hajar grejen att äta med sked fort! Jag blev då imponerad efter bara ett försök. Nu på morgonen fick hon en bit banan att mumsa på, kladdigt värre=)
Svar på tråden Baby led weaning