• Äldre 6 Feb 21:47
    153992 visningar
    1460 svar
    1460
    153992

    Baby led weaning

    Nimah: Vi är lite på samma ställe. E blir 5 månader på måndag och börjar bli så himla intresserad av mat. Vi har gett honom hårda saker i stora bitar så han kan suga o slicka på dem utan att få i sig något, mest för att han skall få uppleva olika smaker liksom. Han tycker jättemycket om det och blir helt tokig om han skulle tappa äpplet tex för han vill ha det snabbt snabbt igen! Han har fått gurka en del med och till en början så slickade o sög han bara på den, men idag tuggade han en massa o fick i sig en massa helt plötsligt. Så nu är då frågan om man skall bromsa det hela eller våga fortsätta... Rent krasst så är det ju mängder m bebisar som äter pure/gröt i hans ålder och vissa flera gånger omd agen. Vi brukar ge honom något när vi äter för annars får vi ju ingen matro alls :P

  • Äldre 2 Mar 18:50

    Idag fick E smaka gröt fpör första gången. Det var himla mumsigt o det gick ypperligt att äta själv (m sånt klister till gröt var det ju bara att ladda en sked o lägga fram)


  • Äldre 18 Mar 10:53

    Ang sätta i halsen, så har jag fått känslan lite av att alla ungar kommer göra det någon gång, oavsett metod. Till varenda vuxen som haft småbarn som jag berättat om hur vårt Kryp kör på blw, får jag nån historia om hur någon unge satt i halsen och behövts vändas upp o ner typ. Det spelar verkligen ingen roll om ungen fått pureer i början eller inte, för äldre ungar som börjar äta fastare bitar verkar kunna sätta i halsen ganska så allvarligt med ;) Dessutom läste jag i nån barnmatsreklam jag fick att det faktiskt var vanligare att barn satte i halsen m vätskor än m tjockare mat/bitar.

    Nu är vårt Kryp ganska så duktig och har inte ens varit i närheten av att sätta i halsen. Som mest kväljer han en del när han trycker in nån stav lite för långt in, men den plockar han ju ut lika smidigt då. Dock "räknar" jag lite m att han en dag kommer att sätta i halsen (alla andra ungar verkar ju ha gjort det enligt alla historier jag fått) och då gäller det ju att man är med.

  • Äldre 26 Mar 10:52
    scharlotta skrev 2012-03-26 10:39:50 följande:
    Hur gör ni om ni erbjuder era barn mat som är svår att hålla i? Moa tycker verkligen om avocado, men blir väldigt frustrerad när den bara halkar ur händerna på henne. Jag skär i stavar, men de går ju sönder ganska snabbt, och när det blir mindre bitar så får hon inte riktigt tag på dem.. Jag brukar ta en bit och hålla fram åt henne, då tar hon tag i min hand och äter direkt ur handen på mig.. Men då blir det ju som att jag sitter och matar henne, jag stoppar visserligen inte in maten i munnen på henne, det får hon sköta själv, och så fort hon inte visar intresse så tar jag bort handen.

    Det är inte jobbigt att göra så, och det är ju på hennes villkor.. men har ni nåt tips på hur man kan göra med avokado så att den är lättare att hålla i? Eller får vi helt enkelt göra så här tills hon lär sig hur hårt hon ska hålla? 
    Så gjorde vi oxå mkt till en början. Alltid på hans villkor och det var alltid han som styrde vår hand. Nu gör vi det mer o mer sällan. Han klarar av att hålla det mesta nu. Dock undrar jag lite hur vi skall få till mer kladdig/flytande mat. Gröten går bra då den är som klister och tål att viftas runt m en stund på skeden, men nåt mer flytande kommer ju bara rinna av direkt när han sätter igång...
  • Äldre 27 Mar 16:49

    Dagens lunch (barnmatsburk) var himla poppis iaf! Han blev helt tokig när jag tyckte vi hade slabbat klart.Hur mkt han faktiskt åt vet jag dock inte, massa tutte ville han ha efteråt iaf.


  • Äldre 4 Apr 10:39

    E fixar vanliga teskedar utan större besvär. Iaf tillräckligt tillfredställande :P Det mesta hamnar ju på bordet, utsmetat oavsett liksom... Men han har inga problem alls att stoppa in skeden i munnen o få i sig mat om han vill. Han är 6,5 mån nu och fick väl en sked för första gången för ca 2 veckor sen...

  • Äldre 9 Apr 21:17

    Idag har ungen producerat sin första lilla lösa korv i blöjan! *stolt*

    annars så spenaderade vi påsken hos min mor och det blev aningen begränsat ätande för grabben. Det enda som han egentligen ville ha var banan och mamma macka + vatten så klart.

    ang kladdig mat, tallrikar mm få kör vi på vaxduk och kladdig mat som serveras genom att vi laddar en sked och räcker grabben (Eller lägger på bordet framför honom). Kladdigt som tusan, men det funkar. Vi har hundar som tar hand om golv och stol sen när vi är klara så det blir inte så jobbigt att torka efteråt.

  • Äldre 16 Apr 00:10

    E är 7 månader nu o plockar m småbitar riktigt bra. Det e svårt att få in i munnen, men oftast får han till det om han vill. Börjar se ett allt tydligare pinsettgrepp på grabben nu med! Idag åt han en liten bit kyckling för första gången. Han har ratat ALLT vad kött och animaliskt heter, så vi blev glada :)

  • Äldre 25 Apr 15:09

    När börjar ni låta ungen äta själv m skeden? alltså så att ungen själv har tallriken m mat oxå och får ladda skeden själv?

    E har förstått konseptet m att jag fyller skeden jättebra nu. Frågar jag om jag skall ladda skeden räcker han mig den om det är vad han vill och sen tar han emot den och in munnen när den är laddad. Är det läge att börja låta honom slabba helt själv snart?

  • Äldre 28 Apr 19:43

    E får inte stekt (m stekyta) mat och saltad mat, men alla andra kryddor som vi har på vår mat. Ibland blir det lite salt (som idag då han ville ha tacofärs från oss), men det blir sällan.

    Pannkak/våffla utan salt är MUMMA tycker E.

Svar på tråden Baby led weaning