• Äldre 26 May 15:17
    153978 visningar
    1460 svar
    1460
    153978

    Baby led weaning

    Hej, undrar om det finns några som kör med BLW här?

    Dottern blir 6 månader snart och jag hade då tänkt börja med smakportioner. Än så länge har hon bara ammats. Är nyfiken på BLW-metoden och vill gärna köra på det (trots att jag är säker på att omigivningen kommer tjata och stressa om att hon inte äter tillräckligt osv...suck!). Tänker att det allra bästa ju ändå måste vara att få utvecklas i sin naturliga takt, utan trugande och matande... i alla fall så länge hon växer och mår bra! Skrattande

    Vet att man kan ge typ grönsaker osv i bitar, men hur stora bitar? De måste ju vara greppvänliga, men ändå är jag rädd att hon ska sätta i halsen. Hur gör ni?
    Tips på bra grejer att börja med?

  • Svar på tråden Baby led weaning
  • Äldre 11 Mar 16:16

    Här spottas det mesta ut dessutom. Hon stoppar in i munnen, tuggar lite men spottar ut det mesta. Är inte jättemycket som hamnar i den lilla magen direkt :-/ Det känns som om hon inte riktigt fått in tekniken med att tugga och svälja men hon är ändå 11 månader så jag tycker att det borde kommit vid det här laget.

  • Äldre 12 Mar 07:23

    Vi har haft tur här med Gustav och han äter faktiskt ALLT. Han är nu 10 månader och tiden då vi lagade annan mat till honom än oss andra är förbiSkrattande.

    Gustav går upp bra  i vikt. En riktig liten knubbis. Men så kompletterar han fast föda med mkt amning. 

  • Höghus
    Äldre 12 Mar 11:00

    Canelle: Så som du har det verkar inte alls kul. Varför inte kombinera? Ha burkar (köpta eller egengjorda) hemma att ta till när ni ska bort eller när du har ont om tid eller helt enkelt inte orkar. Jag var länge rädd att min bebis skulle sätta i halsen men nu (vid 9 mån) funkar det äntligen att låta honom plocka i sig. Det får han göra samtidigt som han matas med annat. Att stenhårt hålla fast vid något som inte verkar fungera så bra gynnar varken dig eller bebisen.

  • Äldre 12 Mar 11:07
    Höghus skrev 2013-03-12 11:00:15 följande:
    Canelle: Så som du har det verkar inte alls kul. Varför inte kombinera? Ha burkar (köpta eller egengjorda) hemma att ta till när ni ska bort eller när du har ont om tid eller helt enkelt inte orkar.  Att stenhårt hålla fast vid något som inte verkar fungera så bra gynnar varken dig eller bebisen.
    Klokt!
  • Äldre 12 Mar 15:56

    Nemi76: Min kille vägde bara 8245 vid 10 månader, 10 kilo nådde han nog först vid ca 1,5 år. Han är nu 2 och 4 månader och jag tror inte han väger 11 kilo än. Han kom igång med maten senare än sina puréätande kompisar, men så är det ju ofta med blw. Nu äter han dock som en häst på förskolan (4 portioner vissa dagar) och rätt ordentligt här hemma också. Vet inte var han gör av det, men hans pappa var också en riktig tunnis som barn.

  • Äldre 14 Mar 09:28

    Skönt att läsa om fler "små" barn. Sonen var för liten vid ettårskontrollen tyckte bvc som ville att han skulle kontrollvägas vid 15 mån igen. Något vi dock sket i då vi inte är speciellt oroliga (både jag o pappan var små som barn & sonen är allt annat än stor i maten). Nu är det snart dax för 18 mån kollen och jag måste väl erkänna att det börjar kännas nervöst... Tycker inte han vuxit nämnvärt & vad kommer bvc säga när vi aldrig gjorde den där kontrollvägningen... ?

    Annars så började sonen vilja bli matad när han var ca 16 mån. Han bestämmer allt kring matningen, men han är väldigt noga m att bli matad när han känner för det. Lite lustigt det där tycker vi, men vill han så vill han :P Han bestämmer vad som skall vara på skeden/gaffeln och sen håller vi upp den så han kan "stoppa munnen runt den".

  • Äldre 14 Mar 20:09
    Nemi76 skrev 2013-03-11 16:15:22 följande:
    Känner igen din frustration över att det inte går fort nog och av att hålla på och mecka med massa mat som bara slängs i golvet. Hur man gör när man reser bort eller är hos andra har jag ännu inte kommit underfund med. Hos sina mor- och farföräldrar så äter hon mat som de gjort och får hålla på och slabba med maten som hon gör hemma. Men är man hos en kompis eller hos någon annan känns det sådär att släppa loss henne med maten som hon gör hemma :-/

    Jag försöker att inte erbjuda för många alternativ. Äter hon inte så mycket så får hon lite tutte när hon väl är hungrig och så gör vi ett nytt försök nästa gång.

    Oroar mig också lite för vikten, vi var hos BVC för en månad sedan och hon vägde 8330 och var då 10 månader. Men varken barnmorskan eller barnläkaren som var där då var oroliga över hennes vikt eller ätande så jag försöker att inte oroa mig. Men helt enkelt är det inte.   
    Hej Nemi, da väger nog vara flickor ungefär lika mycket och är ungefär lika gamla. (min dotter blir 1 ar i slutet av manaden, vägde henne för 2 veckor sedan och da vägde hon 8.5kg. 

    Jag ammar henne fortfarande mycket men det känns som ju mer olika alternativ jag erbjuder henne ju större är chansen att hon i alla fall äter nagonting. Skulle jag bara ge henne 2 eller 3 saker at gangen sa skulle hon inte äta nagonting känns det som och hon är ända snart 1 ar. 

    Det är krangligt när man reser, jag har statt och lagat mat men svart att transportera mat under längre tid.  
  • Äldre 14 Mar 20:11
    Höghus skrev 2013-03-12 11:00:15 följande:
    Canelle: Så som du har det verkar inte alls kul. Varför inte kombinera? Ha burkar (köpta eller egengjorda) hemma att ta till när ni ska bort eller när du har ont om tid eller helt enkelt inte orkar. Jag var länge rädd att min bebis skulle sätta i halsen men nu (vid 9 mån) funkar det äntligen att låta honom plocka i sig. Det får han göra samtidigt som han matas med annat. Att stenhårt hålla fast vid något som inte verkar fungera så bra gynnar varken dig eller bebisen.
    Hej Höghus, nej det är inte roligt, jag haller pa och bli tokig ibland!! Jag har testat att köpt Ella's Kitchen (som ju alla barn ska tycka sa mycket om, eller hur!!) men det gar inte att mata henne. Hon vägrar att öppna munnen, gallskriker, vänder bort huvudet etc. 

    Igar testade vi i alla fall weetabix och det at faktiskt en hel del av, fattar inte att jag inte har tänkt pa det tidigare!  
  • Äldre 15 Mar 21:10
    aztec skrev 2013-02-15 15:15:25 följande:
    Någon annans bebis som börjat pressa (hets äta) maten? Min tjej på 9mån hon blir som tokig när jag ställer fram tallriken och pressar i sig, allt på en gång, hela munnen full >_
    Det är vanligt att man får lägga fram lite i taget, antingen för att bebisen proppar in för mycket i munnen eller kastar maten på golvet för att den får för mycket framför sig Jag får fortfarande lägga fram lite åt gången till min 1,5-åring (inte alltid men ibland). Så gör så du
  • Äldre 18 Mar 16:00

    Tjenare! Var ett tag sedan jag var här inne men jag har inte problem med att hon Inte äter, snarare tvärtom! Hon kan äta allt och när som helst! Men jag undrar mer hur mycket mat man ska lägga fram? Lätt att veta hur mycket det blir för de som ger barnmatsburk.. kan lägga in en bild på en tallrik min tjej lätt äter upp till lunch, känns mycket, äter ungefär som mig!

    Men till frukost idag tex, åt hon lite mer än en portion gröt, 50g blåbär, ett helt päron, ett plommon och en halvriskaka. Ville ändå ha mer så tog emot att ta bort tallriken! Visst gröten slaskas ju bort en del, men annars är hon som en dammsugare.. hon är inte liten heller, sist var vid 8mån & vägde 9300 till 71cm. Hon får riktig mat frukost, lunch & em mellanmål. Sen ersättning morgon & kväll samt emellan om hon är hungrig..

Svar på tråden Baby led weaning