• Äldre 26 May 15:17
    154006 visningar
    1460 svar
    1460
    154006

    Baby led weaning

    Hej, undrar om det finns några som kör med BLW här?

    Dottern blir 6 månader snart och jag hade då tänkt börja med smakportioner. Än så länge har hon bara ammats. Är nyfiken på BLW-metoden och vill gärna köra på det (trots att jag är säker på att omigivningen kommer tjata och stressa om att hon inte äter tillräckligt osv...suck!). Tänker att det allra bästa ju ändå måste vara att få utvecklas i sin naturliga takt, utan trugande och matande... i alla fall så länge hon växer och mår bra! Skrattande

    Vet att man kan ge typ grönsaker osv i bitar, men hur stora bitar? De måste ju vara greppvänliga, men ändå är jag rädd att hon ska sätta i halsen. Hur gör ni?
    Tips på bra grejer att börja med?

  • Svar på tråden Baby led weaning
  • Äldre 14 Jun 17:14

    Jag gav väl ingenting just för att sluta med amningen till en början. Innan jag började jobba erbjöd jag enbart bröstet morgon middag kväll och natt. Alltså precis då han vaknade, en gång mitt på dagen, en efter middagen och sedan då det var dags att sova. När jag sedan jobbade kom jag hem och ammade på lunchen. Sedan försvann det där mitt på dagen-målet. Jag ammade bara hemma, dessutom. Jag försökte en gång på ett café när han var runt året, men han var för upptagen av allt roligt runtomkring så det gick bara inte. Till slut blev det så att han hade så fullt upp med livet hela dagen att vi bara ammade då vi låg i sängen. Alltså läggning/natt/morgon. Det höll vi på med länge. Då han var 2 var jag gravid och hade ont i bröstvårtorna så jag började erbjuda vatten vid läggning varje gång han ville amma, och samma sak under natten. Ibland gick det bra med vatten, ibland ville han hellre amma och då fick han det. Efter en månad eller två var det bara vatten som gällde under natten. Vissa kvällar blev det amning vid läggning, helt ok. Nu är det vatten + saga som gäller. Ibland vatten under natten också men oftast inte. Så ja, helt baby led har det ju inte varit men vi har inte stressat med det direkt.

  • Äldre 15 Jun 13:23

    Tack för ditt svar. Far jag fraga hur du gjorde med vattnet, i pipmugg, nappflaska? Det känns som om att jag skulle vara tvungen att sätta min flicka upp i sängen om jag skulle ge henne vatten, eller kan man ge det när de fortfarande ligger? 

  • Äldre 15 Jun 22:04

    Vi har kört med pipmugg medan han ligger i sängen. Vi har ett gäng såna här www.esska.nu/katalog/16/ fast med den spillfria ventilen borttagen. Jag tyckte man fick suga så jäkla hårt för att få ut någonting annars (jag fick typ ont i kinderna när jag testade) så vi tog bort den. Den läcker inte så mycket ändå om den råkar ligga ner, bara droppar lite långsamt. Tycker de muggarna varit jättebra överlag, lätta att hålla för små händer även fast de inte har handtag (till och med lättare än de med handtag).

  • Äldre 15 Jun 22:49

    Vi har faktiskt aldrig använt pipmugg utan kört med en sadan där doidy cup, men vi kanske ska testa pipmugg...

  • Äldre 15 Jun 23:35

    Ah, vad kul att du har en sån. Hur har det funkat för er? Vi har en, men det var aldrig någon hit. Han brukade bara ta i ena handtaget så allt for ut eller stöta till den. Upplevde att den tippade rätt lätt. Även nu, vid 2,5, så används den bara om allt annat är smutsigt för den är fortfarande känd som spillmuggen. Har dock en liten bebis hemma nu så jag ska absolut ge den en ny chans när det är dags.

  • Äldre 16 Jun 09:20
  • Äldre 16 Jun 09:32
  • Äldre 16 Jun 15:01

    Vi har "fuskat" lite och helt enkelt hallt i muggen at henne när hon har druckit. Jag tänker att hon först far lära sig att dricka ur den och sedan att halla i den.

    Har ni inte alls gett nappflaska?  

  • Äldre 16 Jun 17:53

    Nä, jag helammade till 6 månader, och dricka vatten började vi med lite senare. Har aldrig gett mjölk, ersättning eller välling på flaska ändå så det kändes lite knasigt att börja med det bara för vatten. Vi hade däremot en mugg med sugrör som vi körde med rätt länge, för det hade vi upptäckt att han fixade. Däremot senare när han lärt sig dricka ur vanlig mugg så blev det svårare att dricka ur sugrör eftersom han då tippade muggen samtidigt :)

  • Äldre 17 Jun 14:36

    Har kollat in din länk nu, ska se om jag kan hitta nagon sadan mugg. 

    Ammar min lilla tjej till söms när hon ska sova middag, hon somnar pa 2 minuter da. Kan inte riktigt se hur jag skulle fa till samma sak med vatten fran mugg. Har egentligen ingeting emot att amma men vi skulle vilja ha ett barn till och da maste jag ju fa tillbaka min mens nagon gang... (jag ar sa pass gammal att vi inte kan vänta hur länge som helst heller!!!) Funderar därför pa ersättning fran flaska. 

Svar på tråden Baby led weaning