• Anonym

    Ska jag försörja henne???

    Min fru och jag har ett barn ihop, hon är hemma och är mammaledig när manmma ledigheten är slut så kommer hon att vara arbetslös. Hon har dessutom ingen utbildning. Jag har alltid tjänat mer än henne, vi har haft delade ekonomi tidigare men sedan vi gifte oss och fick barn i sommras så har vi gemensam ekonomi.

    Hon har fått en stor summa pengar av sina föräldrar som de har sparat ihop till henne under hela hennes liv. Pengarna är tänkta att gå till studier och/eller bostad. Pengarna står idag som enskildendom, så jag har inte rätt till de om vi skiljer oss. Men nu när jag är och kommer vara den som drar in de stora pengarna i familjen , så känner jag att OM det skulle ta slut så har jag försörjt henne och hon har fortfarande en stor summa pengar som jag inte kommer att få tillgång till. 

    Så jag har bett henne att  "upplösa" den enskilda egendommen så vi har helt gemensam ekonomi. Det andra alternativet är att vi skriver ett äktenskapsförord och delar allt så att vi har helt delad ekonomi. Då får hon klara sig på det hon tjänar/får in alternativt ta av de sparade pengarna. Vilket betyder att vi kommer vara på helt olika ekonomiska plan.

    Missförstå mig inte nu jag delar gärna med mig av de jag tjänar så att vi kan ha en bra framtid tillsammans men de känns fel att vi inte delar allt. Är jag het fel ute? Hur ska jag göra? 

  • Svar på tråden Ska jag försörja henne???
  • ius lexis

    Jag är väldigt för rättvisa, men vid en ev separation så är ju de pengarna allt hon har! Då hon inte har jobb eller liknande. Är det då inte väldigt viktigt att de pengarna är kvar för att hon ska kunna stå på egna ben med barnet vid ev skilsmässa.

    Självklart ska du betala om hon arbetar med hem och barn, annars ska nu ju jämställa det oxå.

  • Paradigm

    Men om hon släpper ifrån sig sin del av pengarna då kan du ju bara lämna henne? Då har ju hon förlorat en massa pengar. Lös situationen genom att dela på ekonomin, men låt inte barnen drabbas av det.

  • Pepparfrun

    Njae, jag tycker hon ska behålla pengarna. Säg åt henne att avsätta en del till pensionssparande. Där kommer hon nog få det jobbigt när hon blir gammal, misstänker jag.

  • Zazza

    om jag ska se hur jag hade tänkt i denna situation, så hade jag varje månad tagit ut den dumma pengar som jag hade behövt för mitt levene..  verkar ju konstigt om du skulle behöva försörja henne när hon har pengar till försörjning.. är ju jätte bra om hon kan studera och andvända dessa pengar istället för att behöva söka csn lån.. bidraget från csn får man ju alltid..

    sen visst pengarna är ju hennes eftersom hon fått dom av sina föräldrar, men tycker som sagt att hon ska betala en summa för sig av dessa pengar istället för att du ska behöva det..

  • Anonym (snåljåp)
    Anonym (självständig) skrev 2011-05-27 12:40:51 följande:
    jag förstår att du tycker det är bra att du försörjer henne och att ni delar på hennes pengar medan hon tar hand om hushåll och barn. däremot anser jag att det är bättre för henne att hon betalar för sig själv och ser till att få en sjujäkla bra utbildning och att du betalar en barnflicka och en "Rut" som är hemma på dina föräldradagar. har även hört att en del män sätter av en viss del av sin pension till föräldraledig sambo/fru. självklart borde även det gälla när kvinnan går tilbaka till arbetet dvs att hon betalar till mannen. eftersom du redan nu tar upp skilsmässa tänker jag att en miljon inte räcker så långt för din outbildade fru utan annan arbetslivserfarenhet än att ta hand om Familjen AB.
    håller med.

    Kära TS.

    Jag tror att du är bara sur över att hennes föräldrar har sparat till sin dotter och inte till dig, du som redan har ett bra jobb.

    Sen tycker jag att du är snål o missunnsam!!!  

    1. enligt dig så kommer hon ALDRIG tjäna lika mkt pengar som du ...

    2. du talade om att en del av dessa pengar har hon redan använt då ni skaffade ett gemensamt bo. ???

    Dvs. hon har bidragit mkt på sitt sätt efter hennes bästa förmåga - och tagit hand om ert gemensamma barn-
    Vid ev. skillsmässa är hon förlorare i vilket fall som helst. Då kankse skulle även DU känna dig bättre när hon har en liten slant för att ta hand om era barn.

    Du vill gärna förstöra ert liv pga lite pengar som hennes föräldrar har sparat till henne - inget gott tecken!
  • Anonym

    Ja det är ju hon som bestämmer hur hon vill göra! Jag ville bara kolla av lite om jag är ute och cyklar eller om jag tänker någolunda normal.

  • Queenie70
    Anonym skrev 2011-05-27 13:58:05 följande:
    Vi klarar oss på det jag tjänar och sen när hon börjar jobba så kan hon betala för sig utan att de bekostar mig något. Men pengarna vi sparar kommer hon alltid att ha rätt till hälften utav. Så OM vi skulle skiljas så har hon rätt till det jag tjänat ihop. Dessutom har hon ju alltid rätten till de penagrna hon fått i gåva. Om hon börjar plugga så blir det jag som försörjer henne under den tiden. 
    Det kanske kommer en dag då du kanske behöver bli försörjd.
  • MrKlister

    Håller med ovanstående.

    Du verkar helt fixerad vid det ekonomiska.
    Ser du inget immateriellt värde i att ha henne som partner och mor till ert barn?
    Om svaret är nej där så tycker jag snarare att hon borde skilja sig fortast möjligt!

  • Anonym
    MrKlister skrev 2011-05-27 14:57:26 följande:
    Håller med ovanstående.

    Du verkar helt fixerad vid det ekonomiska.
    Ser du inget immateriellt värde i att ha henne som partner och mor till ert barn?
    Om svaret är nej där så tycker jag snarare att hon borde skilja sig fortast möjligt!
    Jag älskar henne och tycker att hon är en toppen bra mamma till mitt barn. Men det handlar inte om det, det handlar om att jag inte har någon ekonomisk trygghet i relationen.OM vi skulle skiljas hon har massa pengar plus att han får hälften av våra gemensamma. 
  • oOOo  oOOo

    Vad är problemet TS, vill hon inte dela med sig av sin del?

    I så fall har ni ju inte delad ekonomi.

Svar på tråden Ska jag försörja henne???