Inlägg från: PCOskruttan |Visa alla inlägg
  • PCOskruttan

    Vilken är den mest typiskt svenska maträtten?

    Blodpudding finns traditionellt på brittiska öarna också.. heter black pudding där.

    Gul ärtsoppa tror jag dock är svenskt. Smörgåstårta är också svenskt (om än inte särskilt gammalt).

    Dillkokt färskpotatis med inlagd sill eller gravad lax är traditionellt svenskt. 

    Att äta sylt till kött (lingonsylt eller gelé) tror jag också är ganska svenskt.

    Stuvade makaroner med stekt falukorv är också hyfsat svenskt.

  • PCOskruttan
    3 barns mamma84 skrev 2011-06-01 12:53:02 följande:

    Mamas köttbullar och snabb mackaroner


    Mackaroni låda + finskt


    Pankakor med glass och grädde + hallonsylt MUMS haha


    Potatis och köttbullar och brunsås


    Tacko om man har barn


    Pannkakorna är ju inte svenska..  och verkligen inte tacos heller...
  • PCOskruttan
    modesto skrev 2011-06-01 12:14:47 följande:
    vad är postati och brumsås? ärtsoppa och pannkakor finns nog överallt i världen, kanske inte i asien
     Var gör man ärtsoppa på gula ärtor mer än i Sverige?  *nyfiken*
  • PCOskruttan
    poirot skrev 2011-06-05 08:54:49 följande:
    Men måste en rätt vara exklusiv för sverige för att man ska kunna kalla den svensk? Det finns inte många r'ätter som är exklusiva för ett visst land.
    Men det måste ju ha ett unikt ursprung/utveckling  i Sverige för att det ska vara en svensk rätt. Annars är det ju en typ europeisk eller nordisk rätt.
  • PCOskruttan
    poirot skrev 2011-06-05 12:59:57 följande:
    Varför då? 
    För att ordet "svensk", "kinesisk", "amerikansk" , "nordisk" eller "europeisk" är adjektiv som betecknar var substantivet (i det här fallet "rätt")  har sitt ursprung.
Svar på tråden Vilken är den mest typiskt svenska maträtten?