Inlägg från: Lois81 |Visa alla inlägg
  • Lois81

    Lärarexamen men ej ämnesbehörig????

    MirandaNallen skrev 2011-05-30 23:06:52 följande:
    Mitt stora dilemma som jag inte förstår är att jag har en lärarexamen för grundskloans tidigare år och får undervisa men jag får inte undervisa i något ämne då jag inte är behörig. Det är just DETTA jag inte får att gå ihop. Jag hoppas innerligt att jag fått något vässentligt om bakfoten och att jag är behörig för att undervisa i ett ämne! Därav denna tråd....
    Jag har samma behörighet som du undantaget att jag bara har behörighet att undervisa till och med åk 2. Man får undervisa, det är upp till den som anställer. Även om du haft en eller två ämnesbehörigheter så blir man ju oftast klasslärare i de åldrarna och då undervisar man ju ändå utan behörighet i vissa ämnen. 
    Att du läst 15-20 p av något ämne ger dig ingen behörighet, det r bara en extra kompetens vilken i mattedidaktik och språkutveckling nu är obligatorisk.
  • Lois81
    emmizenma skrev 2011-06-06 10:37:00 följande:

    Håller med dig!


    Här har man utbildat sig i x antal år och så ändras "spelreglerna" helt plötsligt det tycker jag är dåligt! Okej om det skulle gälla alla nya eller att man i sådant fall skulle få läsa till behörigheten på betald arbetstid!


    Men det kan man ju, på lärarlyftet...
Svar på tråden Lärarexamen men ej ämnesbehörig????