• emmize­nma
    Äldre 5 Jun 19:40
    7738 visningar
    39 svar
    39
    7738

    Lärarexamen men ej ämnesbehörig????

    Tyvärr så förlorar vi en del av behörigheten i och med den nya lärarlegiimationen som införs. När man inte har ämnes inriktning har jag förstått det som att man kan få jobb i förskolan, förskoleklass och som fritidspedagog-möjligtvis i åk1-2. Men vi får ingen ämnesbehörighet som kommer att krävas för att få undervisa, för det kommer det att krävas minst 60 hp(2 terminer) för att få behärighet i ämnet!

  • emmize­nma
    Äldre 6 Jun 10:37
    #31
    Maijlo skrev 2011-06-06 08:42:48 följande:
    Ta kontakt med facket! De kan se till varje individs behörighet.

    Jag som har läst 1-7 lärarutbildningen är plötsligt obehörig i årskurs sju! Det är faktiskt nästan bedrägeri att göra så, anser jag. Tänk om man skulle göra så med läkare, ingenjörer eller ekonomer i efterhand? Det skulle bli RAMASKRI! Men lärare kan man göra vadsomhelst med! Det stinker!

    Håller med dig!


    Här har man utbildat sig i x antal år och så ändras "spelreglerna" helt plötsligt det tycker jag är dåligt! Okej om det skulle gälla alla nya eller att man i sådant fall skulle få läsa till behörigheten på betald arbetstid!

  • emmize­nma
    Äldre 6 Jun 14:27
    #33
    Lois81 skrev 2011-06-06 11:22:34 följande:
    Men det kan man ju, på lärarlyftet...

    Nja det är ju inte säkert att man kan läsa in ämnes behärigheten på lärarlyftet, men de kanske kommer att göra om det?


     


    Tycker i alla fall det är konstigt att man "får" eller kan ändra på behörigheten för de som redan plockat ut en examen . På sikt är det bra med denna kompetens höjning men det är lite tråkigt för "oss" som hamnar mitt i mellan.

Svar på tråden Lärarexamen men ej ämnesbehörig????