• leia83

    hur går en psykolog intervju till?

    Ett av länderna vi är intresserade av kräver en rapport från en psykolog. Hur går en sådan till? Vem kontaktar man för att få det? Vilken psykolog som helst? privat eller inom landstinget?
    Tacksam för svar 

  • Svar på tråden hur går en psykolog intervju till?
  • leia83

    tack för tipset. 
    Har läst och ush det låter lite läskigt :-/ 

  • LG74

    Har tyvärr inget tips att ge dig om psykolog i närheten av där ni bor, bor själv utanför Göteborg.

    Vi behövde en psykologutredning till vår ansökan till Colombia för 6 år sedan. Jag ringde familjerådgivningen där vi bor för att se om de kunde hjälpa oss, det kunde de ej men de tipsade om en trevlig psykolog som sen hjälpte oss. Ett tips bara: vi gjorde så att vi skickade vår hemutredning till psykologen i för väg så vi slapp gå igenom allt det en gång till. Vi sparade mycket tid (och pengar) då. Hade en träff då vi pratade och gjorde något test; olika påståenden och så skulle man numrera hur bra det stämde in på en själv typ. Sen hade vi ett möte till för att läsa igenom vad hon skrivit och se om det var något som skulle ändras. Gick lätt och smidigt.

    Lycka till!

  • leia83

    tack för ditt svar. 
    vad går intervjun ut på? Vad är det dom tar reda på? är det för att se om man är frisk eller bara för att kolla personlighet? 

  • LG74

    Ja, vad gick den ut på? Att beskriva ens personlighet utifrån ett psykologist perspektiv skulle jag nog svara. Att visa att man har förståelse och kapacitet för att ta emot ett barn med utländsk härkomst. Lite som att bekräfta hemutredarnas bedömning.

  • Helle68

    I vår utredning beskrevs det väldigt ingående hur vi var klädda och hur vi uppträdde mot varandra, ex att vi tittade på varandra när vi pratade och att vi alltid lät den andra prata till punkt. Var rätt så kul att läsa, faktiskt. Sedan stod det också en del om hur psykologen tolkade våra förväntningar på det kommande barnet. Vi fick en blankett från BFA med direktiv för vad som skulle ingå i utredningen enligt slovakiska myndigheters krav, så vår psykolog följde dem väldigt noga. Vi anlitade en privat psykolog i Göteborg.

Svar på tråden hur går en psykolog intervju till?