Miljoner vaccineras mot dödligt virus
Forum Myndighetskontakt - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Hur länge innan man blir avhyst vid vräkning?

  Ons 1 jun 2011 21:25 Läst 17603 gånger Totalt 39 svar
  Anonym (hur länge)
  Visa endast
  Ons 1 jun 2011 21:25

  Hur lång tid tar det innan man blir avhyst på egen bekostnad från den dagen man fått meddelande om att man blivit vräkt och omgående ska flytta ut?

  Finns det någon "Regelmässig" tidsfrist eller är det närsomhelst?
  Fick mitt besked om vräkning idag, och jag kom hem sent så jag såg inte brevet förrän vid kl 17.30 då ALLA  man kan kontakta i frågan redan har stängt fram till tisdag nu..

  Har småbarn om det har någon betydelse i såna här fall, det vet jag inte. Det är inte på grund av störande beteende utan på ofta sen hyresbetalning samt en utebliven. Jag ska naturligtvis ta på mig att jag blivit vräkt och ordna annan bostad men jag skulle vilja veta hur lång tid jag har på mig att packa och ordna boende hos någon bekant eller andrahandskontrakt etc.

 • Anonym (hur länge) Trådstartaren
  Visa endast
  Ons 1 jun 2011 22:18 #21
  Anonym (I samma sits) skrev 2011-06-01 22:15:54 följande:
  Har gärna velat komma i kontakt med dig och försöka hjälpa dig så det går. 
  det hade jag velat också.. jag kanske kan starta en anonym mailadress som du kan maila mig på? eller om du har någon anonym mailadress?
 • Ons 1 jun 2011 22:20 #22
  Anonym (hur länge) skrev 2011-06-01 22:01:37 följande:
  Tack för tipset, jag ska genast titta in där, jag har inte vetat att det fanns ett sånt forum förut..

  Jag är faktiskt också förvånad över all den förståelse jag fått hittills i denna tråd, på fl brukar det ju ofta urarta..

  Tack så hemskt mycket för din förståelse.. Det är skönt att veta att alla inte bara tittar snett och tycker man får skylla sig själv.. Vilket iofs ingen gör, jag har knappt berättat för någon hur det egentligen ligger till, inte ens mina egna föräldrar.. :(
  Det var så lite så. :)

  Vi får hoppas att det håller i sig, vem vet, det kanske finns hopp för FL också...

  Tacka inte, det borde vara en självklarhet att visa empati. Jag kan bara ana hur du har det men jag kan bara ge dig några ord och det känns ganska fjuttigt. Du är värd all beundran som bär denna börda på dina axlar utan att dela den med någon.
 • Anonym (hur länge) Trådstartaren
  Visa endast
  Ons 1 jun 2011 22:22 #23

  Till anonym(I samma sits)
  här är min nya anonyma mail someone_else39@rocketmail.com
  så kontakta mig gärna där om du vill prata

 • Anonym (I samma sits)
  Visa endast
  Ons 1 jun 2011 22:22 #24

  Du kan skriva till sannaost@live.se så kommer du få min riktiga mailadress istället.

 • Tor 2 jun 2011 07:18 #25

  TS enligt beslutet du har fått, har du en månad på dig att begära ändring. Skicka in en sådan begäran så sent du kan utan att riskera att missa sista datum.


  Då har du till en början en liten tidsfrist att försöka lösa situationen.


  Kontakta soc så fort du kan.


  Har du arbete nu? Finns det någon möjlighet att din hyresvärd går med på en avbetalningsplan? Skulle du klara av en avbetalning? Skit i alla andra skulder just nu och prioritera mat och hyra.


  Om det finns ett KF utslag nu, så har du ju betalningsanmärkning vilket kan göra det svårt att få nytt lägenhetskontrakt.


  Har du någonstans att ta vägen?


  Kramar om dig

 • gullic­an
  Visa endast
  Tor 2 jun 2011 08:38 #26
  Anonym (hur länge) skrev 2011-06-01 22:16:55 följande:
  Jag fick tre papper i ett brev från kronofogden och det står såhär:

  Papper 1:
  Utslag

  Sökandens ombud:
  Inkassobolaget
  adress
  telefonnummer
  plusgiro
  referens

  Sökande
  Hyresvärden
  adress
  telefon

  Svarande
  Mitt namn
  adress

  Kronofogdemyndighetens avgörande
  1. Mitt namn förpliktigas att genast avflytta från lägenheten med tillhörande förråd nr 0000
  antal rum och kvadrat
  adress

  Grunder för yrkandet:
  Hyresrätten är förverkad pga obetalda/för sent betalda hyror på totalt 4540 kronor.
  Meddelande om uppsägning har skickats till socialnämnden. Om du inte flyttar kan du bli avhyst (vräkt) på egen bekostnad.

  Papper 2.
  2. Mitt namn förpliktigas att genast betala följande belopp till sökanden:
  Kapitalbelopp 4540,00 kr

  Skäl till avgörandet: Du som svarande har delvgivits föreläggandet men har inte i rätt tid bestridit sökandens yrkanden i ovan angivna delar. Enligt lagen om betalningsföreläggande och handräckning ska därför utslag meddelas i enligthet med ansökan.
  Utslaget kan komma att överföras till kronofogdemyndighetens utsöknings- och indrivningsdatabas och kan komma att verkställas utan särskild begäran från sökanden.

  Papper 3:
  Hur du begär ändring
  Du som svarande kan begära ändring av detta utslag genom att ansöka om återvinning hos kronofogdemyndigheten.
  Det ska du i så fall göra skriftligt i skrivelsen skall anges
  -utslagets nummer
  -varför du anser att utslaget ska ändras och på vilket sätt
  -namn personnummer/organisationsnummer, postadress och telefonnummer

  Du själv eller ditt ombud ska underteckna skrivelsen som ska vara it vå exemplar. Skicka även med sådana handlingar som du anser bevisar att utslaget bör ändras.

  Ansökan om återvinning ska ha kommit in till kronofogdemyndigheten inom en månad från utslagets datum. En ansökan som kommer in försent kommer att avvisas, vilket innebär att den inte behandlas alls. Den som är sökande kan begära ändring genom att överklaga till tingsrätten.

  Förlåt att det blev så långt men jag tänkte att om det är nån som är kunnig så kanske detta hjälper? Kan man överklaga? Eller går inte det? Bara överklaga för att få lite tid tänkte jag som Julia08's granne som bott kvar i nästan ett år sen hon slutade betala hyra? Det tänkte jag naturligtvis inte göra, men jag skulle ju behöva en månad eller så iallafall, eller minst några veckor.. :(

  Har du fått meddelande om uppsägning tidigare av hyresvärden?


  Vad är det för hyresvärd?


  Du verkar inställd på att hitta annat boende. Är det för att du inte VILL bo kvar? SKulle du vilja bo kvar om det fanns möjlighet? Det finns det nämligen chans till fortfarande.


  Innan jag skriver en massa råd vill jag gärna veta lite mer om vilka brev, uppsägningar, när skulden är ifrån och en massa annat. Och naturligtvis om du faktiskt VILL bo kvar om det vore möjligt?

 • Tor 2 jun 2011 09:24 #27

  Du kan söka återvinning på detta utslaget, men frågan är som sagt om du vill eller om du redan har hittat någon annan lägenhet.

  Du måste ha fått ett uppsägning tidigare eller förverkan av kontrakt som du inte överklagat eftersom detta kommer nu.
  Har du inte fått det fattas det ett steg i processen
  Överklagade du det och vad fick du isåfall för svar på det beslutet?

 • Anonym (hur länge) Trådstartaren
  Visa endast
  Tor 2 jun 2011 09:48 #28
  gullican skrev 2011-06-02 08:38:35 följande:

  Har du fått meddelande om uppsägning tidigare av hyresvärden?


  Vad är det för hyresvärd?


  Du verkar inställd på att hitta annat boende. Är det för att du inte VILL bo kvar? SKulle du vilja bo kvar om det fanns möjlighet? Det finns det nämligen chans till fortfarande.


  Innan jag skriver en massa råd vill jag gärna veta lite mer om vilka brev, uppsägningar, när skulden är ifrån och en massa annat. Och naturligtvis om du faktiskt VILL bo kvar om det vore möjligt?


  Hejsan. Skulden är ifrån mars månad. Jag fick förra månaden ett kravbrev från kronofogden om det, men eftersom jag VET att jag måste betala, så försökte jag bara låna ihop pengar till det för att betala istället för att överklaga, istället misslyckades jag att låna pengar.. Jag vill absolut bo kvar om det finns möjlighet, tyvärr kändes det inte som det :(

  Förra året i höstas så fick jag ett hot om uppsägning om jag inte betalade in det jag missat på två hyror (ca 1000 kronor fattades på varje hyra) inom 3 veckor, så jag lånade såklart pengar och gjorde det. Då fick jag tillbaka mitt kontrakt.
 • Tor 2 jun 2011 09:56 #29

  Tråkit att höra om din situation. Jag hoppas att det löser sig för dig!
  Jag tänkte bara för bereda dig på att socialtjänsten antagligen kommer att ta kontakt med dig då du har barn som bor hemma om de inte redan gjort det. Socialtjänsten blir alltid inkopplad när familjer blir vräkta för att se till att barn inte hamnar på gatan. Du kan själv ta kontakt med socialtjänsten och berätta för dom om din situation för att få hjälp. Du kan komma ha svårt att hitta en ny lägenhet på egenhand om du har en tidigare hyresskuld.

  Hoppas att du inte tar illa upp av det jag skrivit, ville bara berätta för dig vad som kan komma att bli frammåt så att du kan vara berädd eller själv ta kontakt innan socialtjänsten gör det.

 • Anonym (vet)
  Visa endast
  Tor 2 jun 2011 10:00 #30

  Jag vet hur det känns. Exakt sånt brev har vi.med fått från kf men vi löste hyran då och fick bo kvar. Tyvärr ligger vi efter 1 månad hela tiden nu men inget vi kan göra något åt nu

 • Anonym (been there)
  Visa endast
  Tor 2 jun 2011 10:06 #31

  TS, beklagar att du hamnat i den här sitsen, och det är förståeligt att du prioriterat maten- vilken förälder skulle inte göra det? Tyvärr är det få som vet att man förverkat sin rätt till hyreskontraktet redan om man är några dagar sen med hyran. Vill hyresvärden bli av med en kan de sätta hårt mot hårt. Dock finns det regler om återvinning av kontraktet. det är det du har en månad på dig att ansöka om. (Och tänk på att alla ev. överklaganden ska vara hos rätt instans INNAN det datumet som står - d.v.s du kan inte posta det då utan de måste ha fått det på sitt bord och stämplat det som inkommet det datumet.)
  Återvinning innebär att man får tillbaka rätten att bo där om det inte finns starka skäl mot det, och kontraktet "börjar om" från den dagen. Då måste man tyvärr oftast ha betalat hyresskulderna och dessutom ha ett skäl (t.ex att man har barn och svårt att få nytt kontrakt i och med anmärkning). Tyvärr finns det en risk att hyresvärden motsätter sig detta om de av någon anledning inte vill ha dig kvar, och i så fall har du betalat skulden och får ändå inte bo kvar. Mitt tips är att du hör av dig till hyresvärden så fort det går och diskuterar sistuationen och kollar om de kan tänka sig låta dig bo kvar om du ordnar skulden. Då vet du iaf deras inställning.

  Använd de här dagarna för att kolla om du kan få ihop pengar på något sätt: sälja saker på Blocket, låna av familj och vänner (självklart måste du berätta för dem - de kommer nog att tycka att det är hemskt att de inte anat och hjälpt dig) kanske kolla fonder och stipendier på biblioteket eller nätet. Du kanske inte hinner få pengarna från fonder och annat i tid att betala hyran, men får du pengar kan de hjälpa till att betala skulderna senare i alla fall så du kommer ifatt.

  Ring runt till de företag du ev har andra skulder hos och försök komma överens om en avbetalningsplan så du kan använda majoriteten av dina pengar till gamla eller nya hyran.

  Om hyresvärden vägrar och du inte får hyresrätten återvunnen så kan det löna sig att prata med kronofogdemyndigheten. Många tror att de är bovarna, men när mina föräldrar blev vräkta så var det de som självmant vägrade verkställa avhysningsbeslutet så snabbt som hyresvärden önskade. De gav oss tio dagars extra frist till över jul och var väldigt förstående när vi inte var färdigstädade till exakt klockslag utan utsträckte tiden lite till trots att hyresvärden surade.

  OBS att det är väldigt viktigt om du blir vräkt att du flyttstädar och fixar ev skavanker själv. Annars kommer hyresvärden anlita ett städbolag för astronomiska summor och debitera dig för det också.

  Jag förstår att du tycker det är jobbigt att berätta för fok du känner och söka stöd där, men utan mina vänner hade jag aldrig överlevt det traumatiska när det hände. Du är inte ensam och behöver inte skämmas.

  Lycka till och hoppas det snart vänder för dig. Du vet - en av fördelarna med att vara på botten är att det är lätt att ta spjärn när man ska uppåt igenSkrattande

 • Lör 4 jun 2011 20:20 #32

  tror tyvärr att du inte får hyra i andra hand heller, om det inte är ett svartkontrakt. Föreningarna vill inte ha någon boende hos sig som inte fixar hyrorna =( MEN LYCKA TILL!!!!


  ~♥*♥~ Josefin~♥*♥~
 • Anonym (I samma sits)
  Visa endast
  Lör 25 jun 2011 11:41 #33

  Hur har det gått, får du bo kvar trådstartaren.

 • Lör 25 jun 2011 11:43 #34
  Anonym (I samma sits) skrev 2011-06-25 11:41:15 följande:
  Hur har det gått, får du bo kvar trådstartaren.
  Hur går det för dig då?
 • Anonym (I samma sits)
  Visa endast
  Lör 25 jun 2011 11:47 #35

  Jag löste det och fiår bo kvar.

 • Lör 25 jun 2011 16:55 #36
  Anonym (I samma sits) skrev 2011-06-25 11:47:10 följande:
  Jag löste det och fiår bo kvar.
  Grattis!
 • Lör 25 jun 2011 17:30 #37

  Men nej. Åh, lider med dig TS =(( Jag hoppas verkligen att det löst sig för er?? Största möjliga kramen!! Fruktansvärt...

 • Anonym (hur länge) Trådstartaren
  Visa endast
  Ons 29 jun 2011 00:30 #38

  vi har flyttat in hos min mamma så länge, jag kunde inte hosta upp pengarna de ville ha för att ge mig "uppskov" eller vad det heter. Min pojkvän håller på och ska köpa en större lägenhet än sin etta så får vi flytta in med honom sen.. Sambos och sådär, men det kommer lösa sig iallafall.. Hoppas påa tt få ett jobb så jag kan börja betala av snart bara!

  tack för allt ert stöd
  kram
  lämnar tråden nu

 • Anonym (va där i fjol)
  Visa endast
  Ons 29 jun 2011 00:37 #39
  Anonym (hur länge) skrev 2011-06-29 00:30:21 följande:
  vi har flyttat in hos min mamma så länge, jag kunde inte hosta upp pengarna de ville ha för att ge mig "uppskov" eller vad det heter. Min pojkvän håller på och ska köpa en större lägenhet än sin etta så får vi flytta in med honom sen.. Sambos och sådär, men det kommer lösa sig iallafall.. Hoppas påa tt få ett jobb så jag kan börja betala av snart bara!

  tack för allt ert stöd
  kram
  lämnar tråden nu
  Va skönt!! fick se din tråd nu. vet den hemska kännslan av att få det papperet. fick det i fjol o helm min värld rasade!!

Innehåll

Innehåll


Innehåll

Följ oss på instagram!