Inlägg från: Anonym (under) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kaffedraken)

    Fattar mig ej på vissa fattiga

    Har levt under normen, hur länge som helst känns det... Men ingen som inte känner oss mycket väl vet om det. Vi har inga skulder, inga avbetalningar, barnet behöver inte sakna de allra nödvändigaste i form av kläder, mat, leksaker. men det blir inga fritidsaktiviteter, inga semestrar, och släkt och vönners födelsedagar kan innebära en stor utmaning...Kommer vi att ha råd med presenten?
    Jag har inte råd att vara sjuk en enda dag, knappt vabba, inte frisör, inte doktor, ingen tandläkare... Vi ligger typ 500 kronor under normen, men då har jag inte räknat med bilens kostnader, som är typ ca 2000 i månaden.

    Det allra jobbigaste är att vi inte vill att alla runt omkring oss ska få veta, då det är så skambelagt att vara fattig.

  • Anonym (Kaffedraken)
    Gissa skrev 2011-06-02 17:11:11 följande:

    Ja och när man ser dom fördomar som många verkar dras med så gör man ju allt för att dölja det ännu mer.
    Man vill inte ha folks förakt ovanpå stressen att aldrig ha pengar till det nödvändigaste.


    Ja, det hade varit lättare om folk i allmänhet hade haft en medvetenhet om att det är ok att vara fattig. Eller, ja, det är jobbigt att vara fattig, men tyvär en verklighet för många idag även i Sverige. Och ni som inte är fattiga, var glada för det! Men ta inte ut era aggressioner på de som måste leva under sämre ekonomiska omständigher.
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (Oförstående nr 2) skrev 2011-06-02 17:18:04 följande:
    Läste nu i fattigbloggen lite snabbt och jag fattar inte riktgt vissa saker. Man ser på någon att han är fattig för han har en gammal mobiltelefon, har man råd med en mobil om man är fattig? Eller hon som skrev att hon ville hjälpa sin mamma men att studiebidraget bara räckte till busskort och hundmat.  Gör er av med hunden då så kanske ni har råd att köpa mat till er själva. Eller är mobil och husdjur något man absolut behöver om man inte har pengar till mat?
    Jag har en rätt så ny telefon, och önkar mig en ännu nyare. Bara för att jag är fattig, så måste jag väl fortfarande kunna prioritera på egen hand, eller?
Svar på tråden Fattar mig ej på vissa fattiga