• Anonym
    Äldre 13 Jun 23:20
    10798 visningar
    49 svar
    49
    10798

    Hur mycket pengar lägger ni på mat i månaden?

    Jag och min man tittade över vår ekonomi och insåg att vi handlar mat för alldeles för mycket pengar varje månad. Vi fick båda lite ångest över att vi lägger för mycket pengar på mat, men har svårt att se var vi ska snåla in och hur vi ska leva annorlunda.

    Vi har köpt mat för ca 10 000 kronor på en månad och det känns som om det är alldeles för mycket. Vi handlar vad vi vill ha, bra råvaror, inga "billiga" märken och unnar oss tillbehör och godsaker till helgen.  Vi lagar mycket mat hemma, hel- och halvfabrikat är inget för oss. Godis, läsk och kakor köper vi inte heller.

    Kan tillägga att vi är tre i familjen, varav två är laktosintoleranta. Vi köper mycket frukt och grönt, som vi insett är dyrt.

    Hur mycket handlar ni mat för i månaden? Hur håller ni nere kostnaden?

  • Svar på tråden Hur mycket pengar lägger ni på mat i månaden?
  • Anonym
    Äldre 14 Jun 08:30
    #7

    Vi är två vuxna, ett spädbarn som äter ersättning.

    Vi handlar mat, hygienprodukter, städsaker, blöjor och ersättning för 4000 kronor i månaden.
    Vi köper aldrig halvfabrikat, varvar dyrare och billigare märken beroende på vad vi tycker är godast, äter mycket frukt och grönt.

    Vi veckohandlar en gång i veckan på Willys och ICA (om det vi vill ha inte finns på Willys).

  • Anonym
    Äldre 14 Jun 10:24
    #14

    2 vuxna och en ettåring: landar på omkring 5000 men då är det allt.. mat, blöjor, schampoo, och tvättoch rengöringsmedel. På tok för mycket och då gör vi ändå matschema varje vecka och handlar inget onödigt, äter nästan aldrig hämtmat och godis och dricka köps aldrig hem. Vi lägger 4000 på ica-kortet men har insett att även barnbidraget går till mat för då brukar ica-kortet vara sånär som tomt när banrbidraget kommer. Sjukt mycket pengar som man bara äter upp.
    funderar på att byta och handla på willys.. är det nån som vet om det är billigare än ica??
    vi köper ofta icas egna märken och handlar billigare varor men syns knappt på matkontot )=

  • Anonym
    Äldre 15 Jun 09:17
    #27

    5-6000kr handlar nästan aldrig godis o läsk och handlar dyr mat dvs inga billiga märken och mycket kött osv och frukt o grönt som är dyrt!
    vi är 2 vuxna och 2 snart 3 barn..
    varav 1 är blöj o välling barn om det räknas med i mat kontot

  • Anonym
    Äldre 15 Jun 14:21
    #30

    Twiggy: Delar ni på allt annat? alltså köper ni allt var för sig, så kanske varsitt matkonto kan vara en idé.
    Men här hemma så blir det att jag står för allt i hemmet, dvs mat, schampoo, tvättmedel, blöjor etc.
    Och maken får ta hyran och elräkningen som kompensation. Och när mina pengar tryter i slutet av månaden för han över till mig, eller tvärtom.
    Vi har ju gemensamt boende, och därför gemensamma räkningar och ansvar. Men vi har löst det så att jag handlar allt, för VÅRA pengar.

    Vi handlar på coop med coopkortet och tjänar in en del, men det blir ändå runt 4000:- sammanlagt i slutet av månaden. Ibland mer. Men jag tycker det är okej för två barn och två vuxna.

  • Anonym
    Äldre 8 Sep 10:19
    #36

    Vi handlar för mellan 6000- 8000 kr men då är det blöjor, rengöringsmedel och allt annat man behöver från en matbutik inräknat. Det slinker med en hel del godsaker också som dra iväg priset, men det är något jag jobbar på att sluta med. ;) Vi gör så att beroende på hur mycket pengar vi får en månad så tar vi ut pengarna, och lägger i fyra olika högar, en för varje vecka.

  • Anonym
    Äldre 9 Sep 10:01
    #46

    Ca 5000:-/månad. 2 vuxna, 3 barn på 12, 10 och 4 år.

Svar på tråden Hur mycket pengar lägger ni på mat i månaden?