Anonym skrev 2011-06-13 23:20:06 följande:
Jag och min man tittade över vår ekonomi och insåg att vi handlar mat för alldeles för mycket pengar varje månad. Vi fick båda lite ångest över att vi lägger för mycket pengar på mat, men har svårt att se var vi ska snåla in och hur vi ska leva annorlunda.
Vi har köpt mat för ca 10 000 kronor på en månad och det känns som om det är alldeles för mycket. Vi handlar vad vi vill ha, bra råvaror, inga "billiga" märken och unnar oss tillbehör och godsaker till helgen. Vi lagar mycket mat hemma, hel- och halvfabrikat är inget för oss. Godis, läsk och kakor köper vi inte heller.
Kan tillägga att vi är tre i familjen, varav två är laktosintoleranta. Vi köper mycket frukt och grönt, som vi insett är dyrt.
Hur mycket handlar ni mat för i månaden? Hur håller ni nere kostnaden?
Jag är mjölkproteinallergiker och vi har den dåliga smaken att äta mycket vegetariska ersättningsprodukter=våra matkostnader är löjligt höga. Vi unnar oss sällan att gå ut och äta eftersom vi redan har så höga kostnader på maten. Oftast får vi två (!) lägga mellan 5000-6000kr i månaden. Det är ju galet. Jag försökte få sambon att sluta äta så mycket sojghurt då denna kostade runt 30kr litern men hans mage pajjade när han försökte byta ut den mot ica solhavre som jag äter bara för att sambon ska kunna äta de där snuskdyra 30kronors sojghurtarna. De vegetariska ersättningsprodukterna är hutlöst dyra dem också. Det är ju en sak om saker man byter ut frivilligt kostar lite mer men när man är allergiker har jag ju inte direkt valt detta själv men måste ändå betala ersättningsprodukter som kostar x antalet kronor mer än vanliga mjölkprodukter. Vi köper också mycket frukt och grönt som är dyrt, varför i hela friden har man lagt priserna på dessa så otroligt högt medan skräpmat är så billigt?????? Det är sjukt det också. Enda sättet för oss att hålla nere kostnaderna just nu är att sluta äta frukt och grönt och hur nyttigt är det på en skala? Och särskilt när man är gravid.