Inlägg från: qenzo |Visa alla inlägg
  • qenzo

    Hur länge ska man kämpa med hunden?

    Jag har bara läst ts.

    För ett par år sedan tog jag ner vår ena hund. Hon var glad och sprallig men mycket urtunnad. Full i cancer.
    Jag tänkte som så att jag hellre tar bort hunden medans den är glad och pigg, istället för att "vänta ut" den. Hon fick sin sista tid i skogen med pinnkastning och bollar, letade godis och så... borta. Hon var glad och sedan fanns hon inte med oss mer.
    Jag har även gjort tvärtom, med min första rottis. Han fick stafylokocker. Dessa medicinerades och då utvecklades istället foderexem. Till slut var han så full i exem på hals, huvud och i "armhålirna" att jag inte kunde gå ut med honom längre. Alla selar, haltis och halsband löpte över hans sår. Han togs bort hos veterinären. Och det gör jag inte om. Jag väntade för länge med honom istället, och det var inte en trevlig syn.

    Jag tänker inte rek. någon att ta bort eller ha kvar en sjuk hund. Ffa inte en hund jag inte känner eller ens sett. Däremot rek jag att ta veterinärens ord till dig, tänk över alla möjliga scenarion som t.ex. att han blir frisk, han blir sämre, han är drogad dagligen utan resultat, han är drogad med resultat så länge drogen arbetar osv.
    Gör en plus och minus lista. Titta på hunden, mår han verkligen bra? Prata med dina hundvänner som ser hunden,som känner den sedan förut, prata med uppfödare och veterinär.

    Jag önskar dig lycka till {#emotions_dlg.flower} 

Svar på tråden Hur länge ska man kämpa med hunden?