• Äldre 21 Jun 17:31
    82571 visningar
    550 svar
    550
    82571

    Hur mycket pengar har ni lagt undan?

    Anonym skrev 2011-06-21 17:13:30 följande:
    Hejsan!

    Läste en artikel i Aftonbladet härom dagen och blev mörkrädd. De skrev att de flesta i Sverige har sparat TRE löner på sitt sparkonto - inför svåra tider. Herre gud!! TRE löner! Är det ens möjligt? tänker jag som småbarnsmamma. Jag har EN lön sparad och tycker jag är myyycket duktig. Hur sparar ni? Vi bor ändå i hus och måååste ju spara ifall något händer. Intressant att se om den där artikeln verkligen stämmer, tänkte jag. Hoppas många vågar svara! Man kan vara anonym så jag hoppas fler väljer att svara då. ;)

    Det är väldig stor skillnad på "de flesta" och de som skriver på FL. De som oftast har det lite snålt är unga familjer med småbarn, dvs de som skriver på FL. De som ofta har lite pengar undansparade är de som hunnit köpa hus, jobbat ett antal år och har utfugna barn samt pensionärer.


     


     


     


    Jag har för mig att enligt SCB är den genomsnittlig nettoförmögenheten i Sverige cirka 500 000 kr. Alltså finns det en hel del kapital runt om i Sverige

  • Äldre 21 Jun 17:38
    #4

    Vet många, inklusive jag själv, som har en sparad klump på banken att ha som buffert och i nödfall. I mitt fall betydligt mer än tre månadslöner. Nu har det tagit 20 år att bygga upp detta så helt jämförbart är det inte.

  • Äldre 11 Jan 08:28
    Anonym skrev 2012-01-10 19:56:54 följande:
    Måste införlika en sak här. Aftonbladet gör idag 20120110, en undersökning där man frågar folk hur mycket man har i lån. Lite anmärkningsvärt är att ungefär 26% har lån i någon form. Läser man den här tråden så kan man lätt tro att 90% av svenska befolkningen har miiinst 200000 på sparkontot och betalat boendet kontant. Tror nog att de som väljer att skriva här tyyyvärr mestadels är de som har sparade pengar. Förhoppningen med tråden var att få ett hum om hur det ser ut för svenskarna. Men handen på hjärtat så har jag insett att de som inget eller lite har - dessvärre inte vill dela med sig av det ens som anonyma. Trist, men tror nog det kan vara så. :/
    Det ena utesluter väl inte det andra. Väldigt många som har mycket sparade pengar har också lån, framförallt  i form av bolån och CSN.

    Vi har en hel del sparat, nettoförmögenhet OCH lån.

    Enligt SCB är nettoförmögenhet, tillgångar minus skulder, för privatpersoner  i Sverige ca 600 000 kr. Ca 18% har en negativ nettoförmögenhet.
  • Äldre 2 Feb 15:04
    Anonym (kämpar) skrev 2012-02-02 14:23:37 följande:
    Undrar hur alla ni som sparat så mycket gör det? Vad har ni för lön och yrke? Utgifter?
    Vi har båda högskoleutb. men ändå låga löner. Studielån. Hyresrätt. 3 barn.Jag jobbar deltid och vi kan inte spara något.
    Välavlönad civilingenjör. Gjort bostadskarriär, sparat och investerat under många år. Aldrig tagit konsumtionslån. Inga barn, alltid jobbat minst heltid. Ca 20 år efter examen har jag nu en bra klump sparat.
  • Äldre 2 Feb 15:20
    Anonym (beror på) skrev 2012-02-02 15:12:57 följande:
    Har du inga barn? Det har jag alltid trott, även om jag mest sett dig i ekonomitrådar. Lite roligt att en medelålders man utan barn har nöje av FL
    Gick med i FL för många år sedan när det först visade sig att vi hade svårt att få barn och till sista kom fram att vi inte kunde få barn. Deltog till en början i barnlöshetstrådfarna men har sen hamant mer i ekonomi och juridik.

    Är väldigt lärorikt att läsa här. En annan värld visar sig för mig.
Svar på tråden Hur mycket pengar har ni lagt undan?