• Anonym
    Äldre 21 Jun 17:13
    82569 visningar
    550 svar
    550
    82569

    Hur mycket pengar har ni lagt undan?

    Hejsan!

    Läste en artikel i Aftonbladet härom dagen och blev mörkrädd. De skrev att de flesta i Sverige har sparat TRE löner på sitt sparkonto - inför svåra tider. Herre gud!! TRE löner! Är det ens möjligt? tänker jag som småbarnsmamma. Jag har EN lön sparad och tycker jag är myyycket duktig. Hur sparar ni? Vi bor ändå i hus och måååste ju spara ifall något händer. Intressant att se om den där artikeln verkligen stämmer, tänkte jag. Hoppas många vågar svara! Man kan vara anonym så jag hoppas fler väljer att svara då. ;)

  • Svar på tråden Hur mycket pengar har ni lagt undan?
  • Anonym Trådstartaren
    Äldre 21 Jun 17:27
    #1

    Buffar

  • Anonym Trådstartaren
    Äldre 21 Jun 17:35
    #3
    Kjell2 skrev 2011-06-21 17:31:54 följande:

    Det är väldig stor skillnad på "de flesta" och de som skriver på FL. De som oftast har det lite snålt är unga familjer med småbarn, dvs de som skriver på FL. De som ofta har lite pengar undansparade är de som hunnit köpa hus, jobbat ett antal år och har utfugna barn samt pensionärer.


     


     


     


    Jag har för mig att enligt SCB är den genomsnittlig nettoförmögenheten i Sverige cirka 500 000 kr. Alltså finns det en hel del kapital runt om i Sverige


    Intressant! Ja och det är säkert skillnad på de som väljer att svara och de som inte gör det. Kan tänka mig att de som väljer att svara, inte skäms för att de tjänar mindre och kanske tillhör de som egentligen har lite mer. Så hur man än gör, så blir det nog inte tillförlitligt. Men jag hade hoppats att några familjer hade vågat svara och därmed ge lite hopp om att det inte är sååå vanligt att man har flera tusenlappar på kontot. Visst behövs de! Och visst skulle man önska att man hade så mycket pengar. Men hur realistiskt är det egentligen att man kan lägga undan så mycket varje månad? Inte sååå vanligt iaf, tror jag.
  • Anonym Trådstartaren
    Äldre 21 Jun 17:48
    #5
    Kjell2 skrev 2011-06-21 17:38:29 följande:
    Vet många, inklusive jag själv, som har en sparad klump på banken att ha som buffert och i nödfall. I mitt fall betydligt mer än tre månadslöner. Nu har det tagit 20 år att bygga upp detta så helt jämförbart är det inte.
    Good for you. Ja det måste vara skönt. Själv har jag ett arbete på provision så jag måååste ha pengar sparade - vilket jag har. Men det är inte så mycket att jag kan spara hur mycket som helst. Speciellt inte eftersom jag har barn. Jag tycker det hela tiden dyker upp utgifter som kostar massor. Jag vet ju att det är jag som på något vis, dragit dem på mig. Men det är väldigt märkligt hur utgifterna ökar allt efersom jag tjänar mer. Jag tycker inte att jag tagit på mig mer utgifter. Ändå verkar de bli högre ju mer jag tjänar. Jag räknas nog som en höginkomsttagare (trots provisionbiten), och sen jag tjänat mer, så har jag också fått mer utgifter. Hur nu tusan det gått till! Jo jag har valt att betala av lån lite snabbare - väldigt snabbt rent av. Och sådana utgifter har jag tidigare sluppit eftersom min sambo då betalat dem. Men nu när jag tjänar lika mkt som han, så får jag vara med och betala - och det innebär att jag har lika mkt efter utgifter att leva på som jag hade innan jag tjänade mer! Detta är förvisso temporärt - så länge vi har de här lånen att betala av på. Men det känns ändå surt eftersom det vore kul att få känna att man tjänar mer om man faktiskt tjänar mer.
  • Anonym Trådstartaren
    Äldre 21 Jun 17:53
    #8
    Anonym (ooo) skrev 2011-06-21 17:51:25 följande:
    Inte ett öre. Det är väldigt svårt att lägga undan något - är arbetslös och singel. Det är dyrt att vara singel. Den buffert jag hade har ätits upp nu under arbetslösheten.
    Det förstår jag verkligen! Man får inte mycket i A-kassa nu för tiden! Vilken tur ändå att du hade pengar sparade sen innan!
  • Anonym Trådstartaren
    Äldre 21 Jun 17:55
    #9
    Glass skrev 2011-06-21 17:52:03 följande:
    Vi har också betydligt mer än 3 månadslöner sparade, men dem sparade vi ihop till innan vi fick barn. Nu har vi inte råd att spara, så det är skönt att ha gjort det innan 
    Inte illa och smart tänkt att göra det innan ni fick barn! Vi sparade också ihop en hel del men de räckte för att täcka upp det vi förlorade under mamma/pappa-ledigheten.
  • Anonym
    Äldre 21 Jun 17:58
    #10

    Vi har en klumpsumma på 150 000 sparat, tillsamman sparar vi ca 5000 kr i månaden.

  • Anonym Trådstartaren
    Äldre 21 Jun 18:00
    #12
    Anonym skrev 2011-06-21 17:58:14 följande:

    Vi har en klumpsumma på 150 000 sparat, tillsamman sparar vi ca 5000 kr i månaden.


    Jisses vad bra!
  • Anonym Trådstartaren
    Äldre 21 Jun 18:01
    #13

    Noterar att det än så länge bara är EN som skrivit här som INTE sparar något. Undrar om det verkligen är tillförlitligt motsvarar vad som är det normala. (???)

  • Anonym Trådstartaren
    Äldre 21 Jun 18:03
    #14
    Mimmlas skrev 2011-06-21 18:00:40 följande:

    Jag har ganska mycket pengar undanlagda. Jag vill aldrig behöva fundera på ifall jag kan betala hyran eller om jag kan köpa maten jag vill ha. Men jag är väldigt ekonomisk, köper i princip bara kläder på rea och mat när det är extrapris. Alla de småpengarna blir rätt mycket eftersom.
    Jag har ärvt en del och sålt hus osv.
    Min sambo är lika som mig, han är väldigt ekonomiskt smart. Vi lever lyx på budgetpris :)


    "Det är inte inkomsterna som gör en rik, det är bristen på utgifter."


    Exakt! Det är just DET som är trixet - å andra sidan så är det nog svårt att vara helt utan utgifter. ;) Det finns ändå en viss livskvalité som går att förbättra med kapital.
Svar på tråden Hur mycket pengar har ni lagt undan?