• Anonym

    Hur mycket pengar har ni lagt undan?

    Hejsan!

    Läste en artikel i Aftonbladet härom dagen och blev mörkrädd. De skrev att de flesta i Sverige har sparat TRE löner på sitt sparkonto - inför svåra tider. Herre gud!! TRE löner! Är det ens möjligt? tänker jag som småbarnsmamma. Jag har EN lön sparad och tycker jag är myyycket duktig. Hur sparar ni? Vi bor ändå i hus och måååste ju spara ifall något händer. Intressant att se om den där artikeln verkligen stämmer, tänkte jag. Hoppas många vågar svara! Man kan vara anonym så jag hoppas fler väljer att svara då. ;)

  • Svar på tråden Hur mycket pengar har ni lagt undan?
  • Anonym (Ida)
    Anonym skrev 2011-06-21 19:43:00 följande:
    Wow! Ja det är verkligen strongt gjort måste jag säga! Plötsligt ger Aftonbladets artikel en mer realistisk bild - ifall det folk skriver här verklgien är det nooormala!
    Vi har gjort det på ca 4 år, jag är stålt över mej själv! MEN vi spar inte bara för att spara, utan för en framtid tillsammans. Ev till handpenning på ett större boende och då även kunna ha pengar över! 
    Vissa kan tycka att det är SÅ bra att ha en hög summa på banken bara för att kunna SKRYTA med de....till vilken nytta är den då om man inte kan njuta av den?
  • Spartacus

    nä.. vi har en inkomst just nu så det vore ohållbart (2 barn). när jag får en inkomst i höst hoppas vi kunna gå mer än runt varje månad så vi kan skaffa nån slags buffert

    täta familjen... tur att vi har billiga intressen!

  • Anonym (Mamman)

    Jag har inte en krona sparad på banken. Har pluggat i fem år, varit föräldraledig sammanlagt två år och är nu ensamstående. Jag hade gärna haft kanske 50.000 på banken för oförutsedda utgifter och för att inte alltid behöva vara orolig för pengar.

  • Anonym (2 vuxna 3 barn)

    Vi har två sparkonton med pengar på, på det ena är det 800kr och på det andra 5.50...
    Försöker att se det från den ljusa sidan och tänka på att det faktiskt räcker till 90 liter mjölk!

  • Anonym (Elinpelin)

    Jag och min man bor i hus, vi har lån på ca 75% av vad vi köpte det för.
    Vi har ca 50000kr på ett sparkonto, målet är att det alltid ska finnas ca 75000kr där men vi har precis gift oss och varit på bröllopsresa så vi fick ta lite därifrån. Men två månadslöner till så är vi i hamn där.
    Eftersom vi bor i hus och vad som helst kan hända så är det skönt med en rejäl buffert. Och skulle det hända något stort som typ en vattenskada eller att badrum/kök måste renoveras så har vi möjlighet att låna på huset också.

    Men jag tycker ju att en månadslön är bra sparat, det är inte alla som har det heller! Man får göra så gott man kan!

  • JackTequila

    Herregud, man blir ju mörkrädd merd mindre.

    Att nån tycker det är duktigt gjort att ha TRE månadslöner sparade är för mig ofattbart.

    För 10 år sedan så studerade jag och hade inte råd att köpa skor i juni, då hyran var betald den 4:e och min första lön för sommaren skulle komma först den 20:e.

    Nu har jag fru (båda två fyllde 30 för en tid sedan), barn och eget boende. Både frun och jag är utan studielån, bostaden (lägenhet på 100kvm) är belånad till ca 35-40% och i slutet av året räknar jag att vi har 3 årslöner (netto) sparade (pengar på konto/sparkonto eller aktier).

    Detta har vi byggt upp själva och jag anser inte att vi varit "duktiga" utan bara gjort det som förväntats av oss. Men då tog det också tills att jag var 26 innan jag t.ex. var på resa utanför Norden...

  • Anonym (annica)

    inte så mycket men vi har rätt goda marginaler ändå, kan dra in 5-10 000kr per månad om det skulle behövs.
    Skulle det bli något mer lånvarigt så tror jag vi om en av oss inte jobbade, skulle en bil ryka, då blev det 3 000kr till mindre per månad.

  • Anonym (har inte råd)

    jag sparar så gott ja kan, oftast noll.
    lever ensam med min dotter på 3 år. jobbar inom äldrevården och har en tjänst på 75%, jobbar 20 pass per månad så de e inte så enkelt o ta på sig fler när man har barn och är själv.
    får ut i snitt 9800-10200 per månad och då ska allt betalas...
    de två sista månaderna har ja lyckats spara 2400 sammanlagt och i min värld är det mycket.
    dom ryker dom nu när vägskatten ska betalas

  • Anonym (lilla jag)

    Vi har en god marginal att kunna låna upp på vårt bolån om det blir något urakut som händer, på sparkontot finns ca 30 000 just nu men de pengarna är mer eller mindre öronmärkta för ett projekt vi vet att vi har framför oss så de räknas egentligen inte.

    Vi får tillbaka en hel del på skatten varje år och kommer från och med nu lägga dem på hög för att få ihop en buffert. vi kommer även att spara några tusenlappar i månaden men det händer lite mer på en gång när vi kan lägga undan tex skattepengarna. målet är att ha ca 100 000 på sparkontot inom tre-fyra år. hoppas vi klarar detGlad

Svar på tråden Hur mycket pengar har ni lagt undan?