• Äldre 17 Jul 21:14
    7014 visningar
    13 svar
    13
    7014

    Dressyrsadel?

    Jag fick en Stübben Maestoso DL utprovad (av diplomerad utprovare) till min häst med bred och relativt låg manke samt bred och relativt rak rygg. Den låg till synes mkt bra, MEN Stübben har en skum 'söm' i kanalen på sina sadlar. Den sitter ca 1 dm in från framvalvet sett och ansluter till bossorna. Sömmen tryckte på var sida om manken på min häst och jag fick lämna tillbaka sadeln :(

    Den sadel jag och hästen till sist fastnade för var en Prestige Venus, brukar finnas ganska många sådana på begmarknaden.


    Regnbågspäron? Välkomna till vår grupp!: www.familjeliv.se/Medlemsgrupper/regnbagsfamiljer-108/forum
  • Äldre 17 Jul 22:38
    #11

    Ett generellt råd är förresten att åka till ställen som har begagnade sadlar, ta hem så många man får låna och sedan prova, prova och prova. Prova även om sadeln 'har fel färg' eller ligger i fel prisklass - alltid lär man sig något! Det som någon (t ex här i tråden, men included) säger borde passa en t ex rakryggad och lågmankad häst, kanske ändå ligger knasigt på din häst. Så, IRL-prova!

    Själv har jag provat över 80 sadlar i tre omgångar! (letade först när min häst var inriden, därefter när hon vuxit ur den sadeln jag htitade då och till sist när hon äntligen gick ner i vikt från att ha varit en knubbsäl på 600 kg till att väga de 500-530 kg hon väger nu och som hon ska väga...).


    Regnbågspäron? Välkomna till vår grupp!: www.familjeliv.se/Medlemsgrupper/regnbagsfamiljer-108/forum
Svar på tråden Dressyrsadel?