• Anonym (:()

    Tar jag rätt beslut? (avlivning av hund)

    Vi fick i höstas diagnosen kraftig artros på våran hund. Har medicinerat till och från men nu står hon under medicinering konstant, hon har börjat dra sig undan från mig, ligger bara och sover tills husse kommer hem, hon äter knappt ingenting och hon har förr aldrig tackat nej till mat. Sedan tycker jag inte medicineringen har hjälpt något knappt. Vi har fått en tid för avlivning men sen igår så slutade hon halta.Hon är 6 år gammal så egentligen är hon ju inte så jätte gammal - men en ras med kraftigare kropp så hennes leder blir påfrestade. Vi bor även på andra våning så hon måste ju gå i trappor. Hon får inte göra saker som hon gillar till exempel leka med bollar, springa lös, träna olika hundsporter och sen får hon varken röra sig för mycket eller för lite.

    Gör jag det som är bäst för henne? 

  • Svar på tråden Tar jag rätt beslut? (avlivning av hund)
  • Anonym (:()

    Hon är på gränsen till överviktig och därför vill inte veterinären sätta in kortison i henne, har testat dom flesta mediciner men antingen reagerar magen eller så har dom ingen effekt. Hon får glucosamin + omega 3+6 och aktiv nypon och foder speciellt anpassat för ledproblem.

    Jag har varken körkort  eller bil så har inte möjlighe att ta mig till en sjukgymnast men veterinären har inte så höga förhoppningar på henne då det ser rätt illa ut :/ 

  • Anonym (:()
    emmisss skrev 2011-06-29 12:33:43 följande:
    Vår hund har rimadyl två gånger om dagen, plus kost tillskott...

    Rimadyl är ett sänker inflammationen och ger smärtlindring, vår hund har aldrig ätigt kortison, har inte ens kommit på tal från vet!
    Rimadyl påverkar oxå magen och kan ge diarré mm men vi fick en mot medicin just för den biverkningen!

    Vi har gått hos sjukgymnast på kvällarna och simmat, jag har inte heller körkort så min man har varit med honom! Har din kille bil? Åker ni buss?

    Det hjälper inte att bara ge mediciner och hoppas att det försvinner det är mediciner i samband med träning och kontakt med sjukgymnast för att få tips om träning och hur man kan göra hemma och i skogen!

    Det känns som om ni inte fått tillräckligt med stöd från vet. Har ni varit hos en ortoped som specialiserar sig på just ben och leder? Vi blev remitterade till en ortoped som gjorde en bedömning efter en speciell metod mm sen fick vi komma i kontakt med en sjukgymnast! Många vet. Är inte jätteduktiga på just artros, dom kan se att hunden har det mm men inte kanske just vilket värde hunden får på sina höfter, dom mäter på ett speciellt sätt när dom drar i leden och får då fram olika siffror so värderar skadan!
    Hon har testat rimadyl och det slog ut magen totalt på henne, våran veterinär är inte mycket för att medicinera och medicinera. Kortison ska tydligen kunna lindra på något viss men med tanke på övervikten så vill han inte ge henne det.

    Nej ingen i närheten har bil eller körkort tyvärr, plus att vi då måste åka 10 mil enkelresa. Så även om det skulle gå bussar dit så skulle de bli för lång resa + dyr. 

    När vi var hos veterinären sist så kände han på hennes ben, bakbenen går inte att böja bakåt och hon hade så ont att hon tänkte hugga honom. Hon har artros i alla benen plus d-höfter. 
  • Anonym (:()
    natalie05 skrev 2011-06-29 12:43:34 följande:
    du verkar va fin matte/husse! om du beslutar för avlivning förstår jag dig. livet e tufft, men det kanske blir d bästa!
    Jag hoppas det är det rätta. Som några nära till mig säger - även om du inte tar den här tiden kanske du ändå får ringa om en månad eller ett halvår eller om kanske 5 år, men är det inte bättre att tänka på hunden än på än själv?
Svar på tråden Tar jag rätt beslut? (avlivning av hund)