Inlägg från: Evelinas |Visa alla inlägg
  • Evelinas

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    Hej! Kikar in här, har BF 15 mars! Jag har inga som helst symptom, undrar om det är normalt? I min komun får man inte göra extra ultraljud om man inte har komplikationer. Någon mer som inte har några som helst symptom förutom att mensen inte kommer?

  • Evelinas

    Ok, vad kostar det att göra privat? Visste inte ens att man kunde det. Var vänder man sig då? Inte vanliga MVC antar jag.
    Ja, man blir lite orolig, är det din första grav också? Skriv här hur det går för dig, är säkert ett fint litet hjärta som pickar där inne!

  • Evelinas
    Ponja skrev 2011-08-22 20:49:45 följande:
    Ska på inskrivning imorgon, tror ni man kan be dem kolla om man har uringvägsinfektion? Känns som att jag börjar få det, eller att jag har en "liten" sådan. Något är det iaf. Bränns liiite, känner att det är obehagligt och det är en grymt irriterande känsla "där nere". Känner mig kissnödig hela tiden men finns inget kiss. Jobbig känsla efter man kissat. Var likadant när jag hade UVI sist, fast värre.

    Så tror ni man kan be om att dem kollar det då man kan få medicin för det direkt? Eller gör jag bort mig totalt om jag frågar? Skäms

    Vore jätte snällt om ni kan svara så fort som möjligt, kan inte sitta här så länge till, tack sötnosar :)

    Ja, dom tar urinsticka, inga problem! Då fixar dom så läkaren skriver ut recept direkt.

  • Evelinas

    Dom tar urinprov där dom kollar äggvita, men antar att dom tar för UVI också, men tala om dina besvär för säkerhets skull.

  • Evelinas

    Fast medicin ska man få om stickan är "ful", sen skickas odling och då får man byta antibiotika om odlingen visar att det behövs. Man ska inte vänta på medicin tills odlingen är klar.

  • Evelinas

    Hej! Har funderat på en sak och hoppas ni kan hjälpa mig med detta. Mars (även april) är ju något av "mellanmånader", kan vara rätt kallt, men börjar ju ändå närma sig vår. Ska man köpa nån slags overall till den lille? Räcker en tunnare kanske? Hur har ni tänkt? Vilken strl kan vara lämplig, 56? För dom växer väl inte ur den på 1-2 månader eller?

  • Evelinas

    Tack för era råd. Då ska vi nog köpa nått "lurv" sen täcka upp med filtar om det behövs. Har inte alls tänkt på mina egna kläder, herregud, kommer ju vara tvungen att köpa gravidkläder, vad jobbigt ;) Men än så länge varken syns eller känns graviditeten.
    Faceprimer: jag blir också lätt andfådd i typ uppförsbackar och trappor, jag är rätt vältränad så borde ju liksom inte bli det, gravtecken?? Mitt första och enda i så fall!

  • Evelinas
    faringe skrev 2011-08-29 11:17:51 följande:
    va in å tittade i blidtråden å det är många som har stora magar. jag märker inte så stor skillnad kanske lite större än vanligt. är i v13 idag! har alla stora magar?
    För mig är det ingen skillnad. Har inga symptom och syns ingenting... Märkligt.

    Ska försöka boka tidigt UL så jag kan släppa oron över att bebben kanske inte lever. Har ringt ett ställe i västerås men dom hade fullbokat, och carolinamottagningen i uppsala skulle stänga för renovering from ons, de skulle ringa om de fick avbokningar idag eller imorgon. Ska väl försöka ringa åt stockholmshållet nu då.. Nån som har nå bra tips?
  • Evelinas

    Nu rinde dom från carolinamottagningen!! Idag kl 15:00, vilken tur man har ibland! Glömde fråga hur mycke det skulle kosta, nån som har en aning?

  • Evelinas

    Har vart på VUL nu. Satan i gatan vilket disco den hade där inne, till och med läkaren sa att den var väldigt rörlig. Han hade svårt att mäta då den inte alls ville ligga still. Såg hjärtat direkt också, redan innan läkaren hunnot peka ut det, sån lättnad!! Så nu ska jag verkligen njuta av att må så oförskämt bra som jag gör!
    Mycket professionellt och bra bemötande från personalen på Carolinamottagningen, de var så hjälpsamma och förstående. Läkaren förklarade också på ett bra sätt allt man såg och berättade att bebisen ligger långt bak så därför har jag ingen mage än, men livmodern har växt som den ska. Känns såååå himla skönt! Han sa att det inte kunde se bättre ut, att vi med 99% säkerhet kommer få ett friskt och starkt barn, helt fantastiskt!
    Fick ett litet foto också, men blev ju inte så bra när jag fotade det med mobilkameran, men lägger det i bildtråden i alla fall.
    Kostade förästen bara 230kr så det var väldigt bra pris tycker jag.

Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)