• Anonym (orkar inte)
    Äldre 7 Jul 07:57
    55885 visningar
    484 svar
    484
    55885

    Har jag en barnslig sambo??

    På fredagarna är de dagar då man kan ta sig lite öl här hemma.
    Såhär funkar det i vårat hem, köper jag 4 öl så skall min sambo köpa 4 öl. Jag dricker mina 4 öl på fredagen han dricker en och sparar 3 st. Han har nu sparat 6 öl och en liten vin. Han har satt upp en skylt i kylskåpet där han skrivit upp  "x hylla, rör ej! 6 öl och 1 vin" För att jag inte skall ta något av han.

    Jag sa till han att jag tänkte gå ner nu på fredag och köpa några öl. Då säger han "skall du ha öl så skall jag med ha". Då sa jag "men du har ju för fasiken 6 öl och en liten vin i kylen!".
    Då säger han "ja men du dricker ju upp alla dina på en vecka då blir det ju orättvist för mig då du får mer per vecka". Då sa jag "ja men det är väl inte mitt bekymmer, att du inte dricker upp dina öl?". Då säger han "köper du 5 öl så skall du köpa 5 öl till mig med, det skall vara rättvist". samtidigt som han lät jävlig irriterad. Han fortsätter "köper du inte lika många till mig så behöver du inte gå ner till systemet alls!"

    Jag fattar inte vart detta kommer ifrån?

    Samma sak för någon månad sen så köpte jag 1 flaska vin och ett par öl till mig. Han köper 1 flaska whiskey och 3 öl. Jag fick ta en pytteliten whiskey av han sen var det hans, då han sa "du har din vinflaska". Då sa jag "ja men du kan väl inte jämföra en billig vinflaska på 50 spänn med wn whiskey flaska på 230 spänn?? klart du kan dela med dig lite?" "nej" sa han.

    Så jag gick och tog lite av han i smyg, av whiskeyn under en månads tid. Tror det var där skylten kom upp i kylen.

    Hur skall jag ställa mig till allt detta? Köper jag inte till han imorrn, lika många som mig, då blir det hus i helvete och han kommer ta bilen och åka ner och säkert köpa dubbelt så mycket bara för att markera.

  • Svar på tråden Har jag en barnslig sambo??
  • Anonym (orkar inte) Trådstartaren
    Äldre 7 Jul 08:45
    #72
    Stårchen skrev 2011-07-07 08:44:09 följande:
    Har han vänner kvar, undrar jag. Eller är de på samma sandlådenivå vad gäller rättvisa? Sånt här beteende måste ju bli väldigt besvärligt när man ska umgås med andra vuxna människor.
    Han har inte bjudit hem eller haft en vän på de 9 år vi vart tillsammans. han har dock vänner från sitt förra jobb via skype när de spelar.
  • Anonym (Wildr­at)
    Äldre 7 Jul 08:46
    #73
    karet skrev 2011-07-07 08:33:20 följande:
    När du köper bindor/tamponger till dig nästa gång, köp även till honom. Gör likadant med bh, trosor, hårspray etc.
    Om du inte kan resonera med honom på vuxen nivå så får du sänka dig till hans i förhoppning att han (efter att ha surat ett tag) kanske inser hur löjligt "exakt rättvist" är.
    TS- Och så tar du hälften av hans kalsoner o lägger i din låda, han får hälften av dina trosor. Ska det vara hälften, så ska det vara hälften... Men är det inte lite konstigt att det bara är hälften av dina saker som ska delar, inte hälften av hans som tex whiskeyn?

    Han är ju fan helt absurd och barnlig så en bråkdel vore nog. Jag skulle inte kunna leva med en sån där barnrumpa. För mig räcker det med en bebis, jag ska inte behöva ta hand om en vuxen bebis också. Börjar min karl bete sig på det där viset åker han ut fortare än kvickt.
  • Anonym
    Äldre 7 Jul 08:47
    #74

    Måste fråga en sak...det känns som att han alltid drar till med "då ska jag också ha" efter du har köpt något. Köper han ingenting till sig själv först? Vem har hand om ekonomin? Du akrev att han brukade skämma bort dig, brukade  du skämma bort honom? 

    Det känns som att han mår lite dåligt, för det är inte ettt normalt beteende. Kanske känner han att han inte har lika mycket rätt till pengarna som du? Och på grund av det så blir det så bisarrt när han försöker bevisa för sig själv att han har det.  

  • Äldre 7 Jul 08:47
    #75

    Jag måste ställa samma fråga som alla andra, varför tusan är ni två ens ihop. Respekten verkar vara borta, hur känns det att han runkar framför dig, sitter du bara och spelar då? 

    Jag hade inte levt i det där. Lycka till {#emotions_dlg.flower} 

  • Anonym (orkar inte) Trådstartaren
    Äldre 7 Jul 08:47
    #76

    Så hur FAAAAAN skall jag göra? han gör så att jag får dåligt samvete. Skall jag behöva gömma öl och makrillburkar i min väska då jag är och handlar för att han inte skall bli sur?
    Jag LOVAR att han kommer rusa ner till systemet imorrn efter jobbet imorgon om jag inte köpt till han.

  • La Lola
    Äldre 7 Jul 08:48
    #77

    Jag skulle fan flytta så fort jag kunde!
    Jag skulle vägra bo ihop med en sån där person.


    *mamma till Alma (maj 2000) och Hedda (mars 2009)*
  • Anonym (Men hallå)
    Äldre 7 Jul 08:50
    #77
    Anonym (orkar inte) skrev 2011-07-07 08:47:28 följande:
    Så hur FAAAAAN skall jag göra? han gör så att jag får dåligt samvete. Skall jag behöva gömma öl och makrillburkar i min väska då jag är och handlar för att han inte skall bli sur?
    Jag LOVAR att han kommer rusa ner till systemet imorrn efter jobbet imorgon om jag inte köpt till han.
    Men..... dricker ni öl varje dag/helg? låter nästan som det. Är denna öl ett sådant stort problem som det låter är det bättre att ni slutar dricka det/annan alkohol. När det gäller övriga problem så har ni nog tre saker att välja på: fortsätta som ni gör, separera eller söka hjälp hos någon professionell.
  • Anonym (sjukd­om?)
    Äldre 7 Jul 08:50
    #78

    det låter helskumt att han förändrats så på ett halvår. kan du ha gjort nåt "fel" (enligt honom) som fått honom att surna till och nu försöker han hinta om det o tycker att du ska komma på vad det var? ska ni kanske börja ha separat ekonomi ett tag bara för att äh jag vet inte. gå till vårdcentralen för det låter inte friskt även unga människor kan drabbas av olika neurologiska sjukdomar som gör att de får personlighetsförändringar. obs jag är inte läkare, men man läser ju och hör talas om olika saker. så om han är barnslig? nej, jag tycker han verkar konstig...

  • Äldre 7 Jul 08:51
    #79
    Anonym (orkar inte) skrev 2011-07-07 08:12:37 följande:
    Nej jag bryr mig inte om värdet, det jag menade var att förr så kunde han köpa till mig utan att han köpte till sig själv. Vadå går med på? Han hotar ju annars att jag inte får gå till systemet samt att han ger igen och köper fler öl eller nåt annat till sig själv för att visa att jag inte tänkte på han.
    hotar med att du inte får gå till systemet? är det han som bestämmer vart du går lr? :S
  • Anonym (orkar inte) Trådstartaren
    Äldre 7 Jul 08:52
    #80

    Jag har märkt på han (då vi sitter i skype och vi pratar med samma personer) att de skrattar åt mina skämt, lyssnar på mig och så, att han blir tyst och han skrattar inte bara de. Jag känner mig så uppskattad av de människorna, DE tycker jag är rolig och rolig att prata med. De är karlar båda två.

    Kanske därför min stora pojk inte respekterar mig, det gör ju inte hans pappa heller=(

    Häromdagen var det nåt med nycklarna när jag skulle gå och han frågade "men VAR är  dom du hade ju dem nyss". "men jag vet inte!!!" sa jag och blev smått irriterad. Då säger han till mina barn "mamma är fanimej blåst"

Svar på tråden Har jag en barnslig sambo??