• Äldre 11 Jul 10:41
    28349 visningar
    16 svar
    16
    28349

    steka pannkakor på induktionshäll med gjutjärnslag?

    Spiro skrev 2011-07-07 15:16:54 följande:
    Var tvungen att gå och kolla och den ligger helt platt mot spisen, går inte att vicka alls.
    Dock såg jag att den var rejält skitig undertill :*) Tror ni det kan påverka?


     Kollade du när laggen var varm? Ett riktigt bra Gjutjärnslagg/gryta skall vara lite konkav på undersidan i kallt tillstånd (enl skeppshult), när gjutjärnet blir varmt så "sänker sig den" mot plattan... Vore den platt i normalt (kallt) läge så kommer den bukta sig!

    Själva basen på laggen matchar plattan?

    Gjutjärn anses vara det absolut bästa materialet för induktionsspisar. Nackdelen som jag tycker är att det är lite tröghet i gjutjärnet som gör att den inte reagerar som andra kärl (när man vant sig).  Vi har hällen enbart på högsta inställningen vid uppkok annars får man dra ner det ordentligt.

  • Äldre 11 Jul 15:31
    #14

    Skeppshult har enligt sin hemsida rätt form och rekommenderar sina till induktionsspisar... Vad konstigt... Det brukar gå på bara 15 sekunder eller nått får att få upp värmen. Du har inte "dubbeltryckt eller nåt" - ibland kan man ställa in dels en uppkokningstemperatur och sedan en varmhållnings inställning som sker automatiskt.... Att den är inställd för lågt (eller funktionen påslagen av misstag)

Svar på tråden steka pannkakor på induktionshäll med gjutjärnslag?