• Äldre 12 Jul 20:14
    5137 visningar
    35 svar
    35
    5137

    Efterlyser magträningsövningar som inte är plankan eller situps!

    Hej!

    Vad finns det för övningar man kan göra för magmusklerna som INTE är plankan eller situps? Jag tycker att de är svåra att få till på ett bra sätt. Vad är det för muskler man vill träna om man vill ha en mer definierad midja? Kan tyvärr inte ta mig till ett gym och fråga så jag förlitar mig på det allvetande FL.

  • Svar på tråden Efterlyser magträningsövningar som inte är plankan eller situps!
  • Äldre 12 Jul 20:30
    #3

    tack för tipset om rockring!

    Johan: jo självklart måste fettet bort, men nog lär det finnas saker man kan göra muskulärt också?

  • Äldre 12 Jul 20:36
    #6
    Fattig student skrev 2011-07-12 20:33:17 följande:
    Kosten är A och O.
    För midjan, eller vad menar du?
  • Äldre 12 Jul 21:04
    #8

    vad är latissimus?

    Sen angående muskler: Om jag går ner fem kilo fett och samtidigt bygger muskler kommer jag väl ändå att se smalare ut än om jag "bara" går ner fem kilo fett?

  • Äldre 12 Jul 21:23
    #12
    Johan75 skrev 2011-07-12 21:19:19 följande:
    Kan tillägga att jag tycker du SKA träna magen eftersom det är en viktig del av kroppen att vara stark i. Magmusklera är även relativt små så du riskerar inte heller att få din midja "förstörd".
    och då kommer vi till min fråga i ts, hur gör man det på ett sätt som inte är situps eller plankan. Eller är det de som gäller? Tycker det är svårt att få till plankan bra, har du några tips? Har tyvörr inte möjlighet att köpa nån utrustning för tillfället. Den där övningen när man ligger på rygg och lyfter benen raklånga uppåt, är den bra?
  • Äldre 13 Jul 09:29
    #15

    Tack för tipsen! Nej, jag tänker inte låta bli magträning för att jag inte får en smalare midja, det var inte så jag menade...

    Jag vet inte riktigt vad min träning syftar till; jag är tjock och otränad och vill få bättre kondition samt bli starkare och få en snyggare kropp helt enkelt. Det jag tycker är svårt med plankan är just att se till att ryggen är rak, jag har ingen tillgång till en låg spegel men jag får försöka göra så gott jag kan. Jag befinner mig i ett litet studentrum utomlands så det är därför det är svårt att fixa utrustning.

  • Äldre 13 Jul 10:04
    #21

    jo självklart vet jag att kosten är viktigare, men det ena behöver väl inte utesluta det andra

Svar på tråden Efterlyser magträningsövningar som inte är plankan eller situps!