• Äldre 14 Jul 21:04
    736363 visningar
    4926 svar
    4926
    736363

    Syjunta för gravida!

    Jag har bf om sex dagar och har varit hemma från jobbet tre veckor nu - första två veckorna klättrade jag nästan på väggarna här hemma så åkte till tygaffären och handlade på mig en hel del för att ha sysselsättning som inte krävde att man står och går =)

    Första projektet blev ett babynest. Googlade fram lämpliga mått och gjorde en variant som var lite som beskrivningen och lite som jag själv tyckte "verkade bättre". Här är resultatet:



    Sen har det blivit x antal påslakan-set till spjälsängen och vagnen och ett spjälsängsskydd. Vet inte riktigt vad jag ska sy mer, har massa tyg kvar, men kan inte komma på nåt kul att göra av det. En sovpåse för spjälsängen och en åkpåse för vagnen har jag tänkt så småningom, men inte förrän det bli kallare ute och eftersom man inte vet hur lång lillan kommer vara då så är det bara på "att göra listan" tillsvidare.

    Kul med en sån här tråd så man kan få inspiration från andra!

  • Äldre 15 Jul 09:04
    #12
    kattm skrev 2011-07-14 22:58:03 följande:
    Vilket fint babynest! Det verkar som en jättesmart sak att ha. Kanske ska damma av symaskinen och försöka sy ett jag också så småningom. Vad har du fyllt ditt babynest med? Går det att tvätta?
    Tackar, jag tycker också det blev sött, roligare än dom som finns att köpa =)
    Jag har köpt ett gäng billiga kuddar på ikea att ta fyllningen ifrån (istället för att köpa dyyyr stoppning i tygaffären), och till den här gick det åt  en och en halv kudde. Dynan i botten är en tunn skumgummimadrass. Så det går fint att stoppa in den i både maskin och torkskåp.
Svar på tråden Syjunta för gravida!