• sha
    Äldre 17 Aug 07:19
    736348 visningar
    4926 svar
    4926
    736348

    Syjunta för gravida!

    Jag har tänkt sy ett babynest till min bebis och funderar på vad jag ska fylla kanterna med. Jag har läst olika mönster där de antingen fyller med kuddstoppning eller ett annat mönster där hon trädde in ihopvikt/rullad skumgummi. Ni som sytt ett nest, vad har ni fyllt det med?

  • sha
    Äldre 17 Aug 09:36

    Då får det bli till att fylla den med fyllning från Ikeas kuddar. Tack! Hur "hårt" ska man stoppa den?
    Magda 85, jag har själv inte sytt nåt nest men ska göra det. Jag funderar på att gå efter den här beskrivningen junimamma.blogspot.se/p/babynest-monster-beskrivning.html

  • sha
    Äldre 18 Aug 07:21

    Tack för tipsen om nesten. Låter såklart Supersmidigt att kunna tvätta den lätt så får nog bli någon form av öppningabara kanter här med!

  • sha
    Äldre 19 Oct 11:59

    En till babynestfråga:) Hur tjocka madrasser har ni använt? Jag skulle köpa igår och fick beslutsångest över om jag skulle ta en som var 3 eller 4 cm tjock. Inte så stor skillnad, jag vet, men ändå ;) 4 cm känns som det kommer kännas lite för tjockt jämfört med hur höga kanterna är... (jag har gjort varianten där korven och liggdelen sitter ihop.

  • sha
    Äldre 21 Oct 10:14

    Här är mitt halvklara nest:) Jag hittade en madrass hemma som var 4 cm tjock. Tror ni kanterna är för låga för att ha den madrassen? Funderar på att köpa en som är 3 cm istället!

  • sha
    Äldre 21 Oct 10:21
    PlaskLilly skrev 2013-10-19 23:30:53 följande:
    Ni som sytt ett babynest, är det svårt? Använde ni stoppning eller fyllnadsvadd på rulle? Tacksam för alla tips då jag inte är någon van sömmersk. :)
    Vet inte om du fått något svar än men nu när jag snart är klar med mitt kan jag uttala mig ;) Jag tycker inte det var svårt, jag gick efter den här beskrivningen idasmirakel.vimedbarn.se/sy-ditt-eget-babynest/ (jag vet att detta inte är orginalet, men hon har länkat till den som gjort beskrivningen. Tycker dock det var lättare att se på dessa bilderna).
    Istället för att sy fast vadd som botten gjorde jag bara en söm för att få "korven", den fyllde jag med vadd från ikeakuddar, och i botten ska jag lägga i en skumgummimadrass!

    Lycka till!
  • sha
    Äldre 5 Nov 16:52
    äralltupptaget skrev 2013-11-05 16:23:14 följande:
    åh en sån där ska jag just sätta igång och sy! Har du några mått att dela med dig ?

    hur bred gjorde du den , själva liggdelen så att säga... samt hur höga kanter har du ?


    Några inlägg upp i tråden finns en länk till beskrivningen jag använt mig av! Våran lilla tös är 9 dagar gammal idag och vi har henne i nestet jättemycket:)
  • sha
    Äldre 15 Sep 14:30

    Jag undrar om det är någon här inne som skulle kunna hjälpa mig med ett stickmönster till framstycket på en tröja jag håller på att sticka till lilla loppan här hemma ?
    okej, det står såhär "när arbetet mäter 28 cm sätter man de mittersta 12 m på en tråd för halsen och var sida stickas för sig. Avm yttrl vartannat v 2-1-1 för halsen"
    Det är det sista jag inte riktigt är med på. Ska jag vartannat första varv maska av 2 maskor, nästa varannat 1 maska och nästa 1 maska igen?


    Och är det en maska i var sida ut mot axeln? Annars kommer det ju (väl?) bli en sned halsringning!

    Jag förstår om det är svårförklarat av mig och svårt att förklara, men hoppas någon kan hjälpa mig komma vidare:)

  • sha
    Äldre 2 Oct 14:55
    Aftonstjärna skrev 2014-09-25 12:19:06 följande:
    Jag tror du ska maska av i halsöppningen på båda sidorna om halsen. Du stickar ju var sida för sig och maskar av på vartannat var mot halsen först 2 m och sen 1 och 1. Så blir det en rund symmetrisk halsöppning. 

    Tack för svaret:)


    JAg har redan hunnit sticka klart den (men inte monterat ihop), och gjorde precis osm du skrev!

Svar på tråden Syjunta för gravida!