• ohbaby

    Syjunta för gravida!

    Det här är en tråd där vi kan dela med oss av olika sy-/stick-/virk-/pyssel-projekt för oss och våra kommande bebisar!

    Lägg in bild och beskrivning eller länk till beskrivning på sånt du gör/gjort eller vill tipsa om!

    Finns ju mängder av roliga grejer att göra bara för skojs skull men också som sparar oss en del pengar:)

     

  • Svar på tråden Syjunta för gravida!
  • Jeny
    ohbaby skrev 2011-07-14 09:58:50 följande:
    Jag börjar med ett projekt som jag håller på med just nu!
    Supersöta små sockar som inte ska sparkas av lika lätt. 

    Man behöver bara kunna rätstickning och de är superenkla att göra. Beskrivningen är på norska men jag kan översätta den om nån vill? 

     kristineshusmorblogg.blogspot.com/2009/10/nip...
    Ursöta! Har du testat att sticka mössan som var med sidan med beskrivningen?
    Har du lust att översätt vore det jättesnällt?
    tror jag förstått men är lite osäker...
  • bebinsmamma
    kattm skrev 2011-07-14 22:58:03 följande:
    Vilket fint babynest! Det verkar som en jättesmart sak att ha. Kanske ska damma av symaskinen och försöka sy ett jag också så småningom. Vad har du fyllt ditt babynest med? Går det att tvätta?
    Tackar, jag tycker också det blev sött, roligare än dom som finns att köpa =)
    Jag har köpt ett gäng billiga kuddar på ikea att ta fyllningen ifrån (istället för att köpa dyyyr stoppning i tygaffären), och till den här gick det åt  en och en halv kudde. Dynan i botten är en tunn skumgummimadrass. Så det går fint att stoppa in den i både maskin och torkskåp.
  • ohbaby
    kattm skrev 2011-07-14 22:59:41 följande:
    Tack! Det är inte speciellt mycket svårare att sticka en babytröja än ett par sockor, tycker jag i alla fall, så du vågar!
    Jag får väl våga mig på det då! ;) Min mamma är rätt duktig så jag kan ju alltid lämpa över det till henne om jag inte fixar det!
    Jeny skrev 2011-07-15 07:40:25 följande:
    Ursöta! Har du testat att sticka mössan som var med sidan med beskrivningen?
    Har du lust att översätt vore det jättesnällt?
    tror jag förstått men är lite osäker...
    Nej, det har jag inte testat, kanske får testa den nu då när jag ska våga mig på lite "svårare" saker.
    Lägger upp en översättning alldeles strax:)
     
  • kattm
    bebinsmamma skrev 2011-07-15 09:04:06 följande:
    Tackar, jag tycker också det blev sött, roligare än dom som finns att köpa =)
    Jag har köpt ett gäng billiga kuddar på ikea att ta fyllningen ifrån (istället för att köpa dyyyr stoppning i tygaffären), och till den här gick det åt  en och en halv kudde. Dynan i botten är en tunn skumgummimadrass. Så det går fint att stoppa in den i både maskin och torkskåp.
    IKEA-kuddar är verkligen jättebra för att få billig fyllning. Jag har köpt ett helt gäng för att ha till mina virkade figurer. Vad bra att babynestet är tvättbart, för det kan ju ske olyckor...
  • ohbaby

    Kristines babysockor


     


    Använd babyull eller nåt annat tunt garn (går åt ca 40gram). Använd sticka nr 2 eller 2,5. Vanliga stickor.


    Lägg upp 34 maskor. (Det är rätstickning hela vägen.) Sticka ca 8 cm. (det här är delen som är runt benet på sockan) Sen stickar man 22 maskor.. vänder och stickar tio maskor fram och tillbaka så det blir ungefär 4 cm (det här är biten är på ovansidan av tårna, mitten av "bendelen"). Totalt är stickningen nu ca 12cm.


    Sen plockar man upp 12 maskor längs ena sidan av "tio-maskor-delen" tills man kommer till bendelen och stickar då hela vägen ut, vänder och stickar tills man kommer till andra sidan av "tio-maskor-delen", plockar även där upp 12 maskor och stickar sen hela vägen ut. Nu borde det vara 58 maskor totalt. Sticka 12 stickor (fram och tillbaka 6 gånger).


    När du gjort det sticka 12+12+9 maskor – sticka den 10:e maskan ihop med nästa maska. Vänd, sticka 9 maskor – sticka 10:e maskan ihop med nästa osv... ända tills det bara är fyra maskor kvar av ”bendelen”. Maska sedan av alla maskor och sy sedan ihop baksidan av sockan. 


    Hoppas ni förstår;)
    När jag gör dem använder jag ett lite tjockare garn och minskar antalet maskor. Då blir de lite varmare/tjockare och går fortare att göra och eftersom jag är lat så gillar jag det:P 
  • Elsa o jag

    Hej!
    Tänkte hoppa in här också :). Väntar vårt första barn till hösten och har en del syprojekt på gång. Dagens är att sy gardiner och sedan är det lapptäcke, snuttar, skötdyna, amningskudde och skydd till barnvagnens varukorg som är planerade. Tror att den här tråden kan vara ett stort stöd och inspiration till nya projekt. Sydde mycket när jag var yngre och nu när vi flyttat till hus fick jag en symaskin och projekten radar upp sig. Är inte avancerad på något sägg, men raksöm och sicksack klarar jag av ;). Målet är att kunna sy egna barnkläder men jag börjar med praktiska grejer i enklare tyger först.

  • Silvera

    Jag började sticka på en babyfilt, men har fått karpaltunnel i båda händerna, så nu kan jag inte hålla i stickorna utan att det gör ont... Så det är jag lite ledsen över, för den skulle bli så fin!
    Sedan hade jag tänkt sy nytt överdrag och himmelssäng till min babykorg, men kommer använda mig av min 17åriga systersons överdrag i stället. Men har dock satt svärmor på att tvätta och stryka tygerna, så att jag slipper. Glad(alltså, jag vill ju pyssla till min baby, men har så ont i händerna)

  • Flisan79

    Favoritar

    Har virkat en filt av mormorsrutor. Sätter in bild lite senare. Ska sy en till min.syrra med som ska ha barn sammtidigt. Har även virkat ett par små nallar.

Svar på tråden Syjunta för gravida!