• MammaAmy

    Vill adoptera.. men hur?

    Hej Vi är ett par som har 3 pojkar och skulle vilja adoptera en flicka från utlandet, både för att min hälsa inte tillåter mig mer att bli gravid och för att vi gärna vill göra något för någon som beh;ver k'rlek..
    hur gör man? vad behövs för kriterier? hur går man till väga?
    någon som vet ??

    jätte tacksamma för alla tips! 

  • Svar på tråden Vill adoptera.. men hur?
  • Eva 937

    Man kan oftast inte bestämma kön på barnet om man inte vill adoptera ett redan känt barn som organisationerna söker föräldrar till. Oftast brukar det vara ett barn med större särskilda behov.  Beställ informationsfolder från adoptionsorganisationerna Barnens väner (BV), Adoptionscentrum (AC), Barnen framför allt (BFA) och FFIA. Gå till biblioteket och låna böcker om adoption. Läs på nätet berättelser om föräldrar som adopterat och ta sedan kontakt med kommunen som sköter medgivande. Gå kurs för blivande adoptivföräldrar  (obligatorisk) . Läs på så mycket ni kan om adoption. Det tar tid att bli adoptivförälder och det kostar på av tid och pengar och det krävs många myndighetskontakter innan .

  • en glad

    1. man kan inte välja kön = ni kan få en pojke till

    2. man skall inte adoptera som ett välgörenhetsprojekt - man skall adoptera för att man vill ha fler barn!

    3. Läs på om adoption på www.mia.eu - där hittar du också länkar till de organisationer som förmedlar barn till Sverige och kan läsa vilka övriga krav de olika ursprungsländerna ställer. I Sverige gäller att man skall vara 25 år och gift (om man är ett par som vill adoptera tillsammans)

  • koalabjörn

    Man kan inte välja kön på barnet.
    Man kommer inte få medgivande att adoptera om man har inställningen att man  "räddar ett barn" eftersom adoptivbarnet då hamnar i underläge och tacksamhetsskuld om föräldrarna har den åsikten.
    Man måste gå en obligatorisk föräldrautbildning med inriktning på adoption, innan man får söka medgivande.
    Paret måste vara gifta.
    Man måste utredas av socialtjänsten/familjerätten, en så kallad medgivandeutredning.
    De kommer kontrollera er lämplighet, ekonomi, bakgrund, livsåskådning, hälsa, bostad, relationer mm
    Det krävs läkarintyg att ni är friska, intyg från socialregister, kronofogderegister samt polisens belastningregister så att ni inte har några anmärkningar.
    Man måste ha väldigt mycket tid med adoptivbarnet eftersom det kräver extra uppmärksamma och engagerade föräldrar.
    De flesta länderna som Sverige har avtal med accepterar inte att man har 3 barn sen tidigare.
    Det är mycket långa köer eftersom det finns fler som ansöker om adoption än det finns adoptivbara barn i världen, även om det låter konstigt.
    Det är väldigt kostsamt att adoptera, räkna med minst 200 000kr totalt.
    Vissa länder kräver intyg att man är barnlös och infertil.

    http://www.adoptionscentrum.se/sv/Adoption/Adoptionsprocessen/

    {#emotions_dlg.flower}

  • Eva 937

    Tittade i på din sida och såg att du bara är 23 år. Man måste vara 25 för att utredas för adoption. Din minste är ju inte ens ett halvår. Är det inte för tidigt att tänka på barn nr 4? Dessutom krävs en ganska bra ekonomi om ni skall ha råd med 4 barn (det kanske ni har) men länderna kräver oftast att man har en viss förmögenhet och en viss inkomst Kina har tex minimum inkomst över 10 000 dollar per familjemedlem. Läs på om adoption ordentligt och skaffa dig info via MIA och organisationerna.

Svar på tråden Vill adoptera.. men hur?