• jaja1
    Äldre 24 Jul 14:58
    4440 visningar
    52 svar
    52
    4440

    Blir jag av med min studieplats om jag inte kommer på lektioner osv??

    Om man kommer in på en utbildning och registrerar sig för att börja, men sen inte dyker upp på föreläsningarna osv, blir man av med platsen då, eller vad händer?

    Det är inte en så sjysst tanke, men jag vill börja på ett program, dock är det mitt andrahandsval. Jag hoppas att komma in på förstahandsvalet kommande terminer. Men tills dess vill jag plugga mitt andrahandsval.

    Jag kommer dock inte ha tid till att gå på så mycket i början eftersom jag ska tenta upp lite andra ämnen. Kommer jag förlora min plats då? 

  • Svar på tråden Blir jag av med min studieplats om jag inte kommer på lektioner osv??
  • jaja1
    Äldre 24 Jul 15:07
    #4

    Tack för svar! Japp jag har tänkt finnas på plats på registreringen.  Jag har inte tänkt ta CSN just av den anledningen så det blir inga problem..

     Men man kan inte bli av med studieplatsen för att man missat det obligatoriska ?

  • jaja1
    Äldre 24 Jul 15:12
    #8

    Ja det känns inte speciellt snällt mot reserverna men det är för att jag är rädd att jag inte skulle komma in nästa terminen. (troligen gör jag väl det eft det är lättare på vårterminen) men också för att jag tänkt att jag kanske hinner få lite klart även den här terminen även om inte allt. 

  • jaja1
    Äldre 24 Jul 15:27
    #13
    Asså grejen är att jag vill eg bli läkare. Men jag tycker även tandläkare är intressant. Och tidigare ville jag bli tandläkare hellre men nu har jag ändrat mig. 

    Eftersom det är så himla svårt att komma in på läkare och man måste ha lite tur, vill jag gärna plugga tandläkare så länge. Dock måste jag tenta upp några betyg till för att komma in på läkare. Och därför vet jag inte hur mycket jag klarar av den här terminen.

    Sen händer det att man får tillgodoräkna sig vissa kurser om man tidigare läst tandläkarprogrammet på läkarprogrammet. Även om man inte får det, är man bättre förberedd.

    Jag vet att det är fult att göra såhär, och det känns inte helt rätt att ta någon annans plats. Men samtidigt vet jag att det är många som gör så och nån gång kanske jag också får ha vassa armbågar eller vad det heter o vara lite ful.

    Dessutom kan det hända att jag bestämmer mig för att tandläkare är det rätta om det känns bra. 
  • jaja1
    Äldre 24 Jul 15:28
    #14

    Men det skulle inte vara något problem för mig om jag inte fick börja termin 2 bara för att jag inte klarat något på termin 1. Jag vill bara vara säker på att ha platsen och hinna klara så mycket jag kan..

  • jaja1
    Äldre 24 Jul 15:39
    #16

    Alltså om jag inte kommer in på läkare till våren kommer jag fortsätta med tandläkare i full fart. Även om det innebär att jag får gå om termin 1. 

    Jag vill ha platsen för att jag är rädd att jag kanske inte kommer in nästa termin. Tidigare har det varit svårare att komma in.  

    Om jag klarar vissa tentor den här terminen (trots att jag tentar upp vissa gymnasiekurser) kommer jag ha mindre att göra till terminen där på när jag går om.. 

  • jaja1
    Äldre 24 Jul 15:46
    #18

    Förstår att det är provocerande. Du får trösta dig med att jag inte kommer in på det jag vill egentligen..

  • jaja1
    Äldre 24 Jul 15:52
    #20

    Aha ok! :) Tack för svaren!

  • jaja1
    Äldre 26 Jul 21:23
    #33
    eeelllfff skrev 2011-07-26 21:03:40 följande:
    Du kan inte räkna med att få delta i undervisningen på termin 1 under terminen efter, när du egentligen ska gå termin 2. Om du bara uteblir från föreläsningar/lektioner och inte tar dina poäng är institutionen inte tvungen att senare hjälpa dig med någonting annat än omtentamenstillfällen. Och att på egen hand läsa in termin 1 i efterhand, samtidigt som du försöker hålla jämn takt med dina kursare, som läser termin 2 -- det kan vara jobbigt.
    Aha okej. Förstår. Får se hur jag gör..
Svar på tråden Blir jag av med min studieplats om jag inte kommer på lektioner osv??