Inlägg från: Tecken |Visa alla inlägg
  • Tecken

    Blir jag av med min studieplats om jag inte kommer på lektioner osv??

    Precis som ovanstående skrivit: Missar du registreringstillfället så blir du av med din plats (såvida du inte kontaktat skolan innan och ni gjort upp en specialdeal om att du registrerar dig på annat vis).

    En del kurser/program har obligatoriska tillfällen schemalagda. Jag gick en kurs där alla föreläsningar var obligatoriska! Det kan påverka ditt CSN om du missar för mycket obligatoriska tillfällen.

  • Tecken
    jaja1 skrev 2011-07-24 15:07:25 följande:
    Tack för svar! Japp jag har tänkt finnas på plats på registreringen.  Jag har inte tänkt ta CSN just av den anledningen så det blir inga problem..

     Men man kan inte bli av med studieplatsen för att man missat det obligatoriska ?
    Nej, men du kan få en förfrågan om du vill behålla din studieplats (det kanske finns andra som vill ha den).
  • Tecken
    jaja1 skrev 2011-07-24 15:07:25 följande:
    Tack för svar! Japp jag har tänkt finnas på plats på registreringen.  Jag har inte tänkt ta CSN just av den anledningen så det blir inga problem..

     Men man kan inte bli av med studieplatsen för att man missat det obligatoriska ?
    Ja just det: Och så kanske du inte blir behörig till kommande terminer.
  • Tecken
    Kimona skrev 2011-07-24 15:16:59 följande:
    Om du meddelar om de dagarna du kommer vara frånvarande p.g.a tenta så ska det inte vara några problem
    Hur menar du nu? Meddelar till vem och varför?
  • Tecken
    Kimona skrev 2011-07-24 20:46:51 följande:
    Läraren för de lektioner hon missar p.g.a att hon är borta och tentar
    På högskolan gäller samma regler för alla. Missar man något får man ta igen det då tillfälle ges. Jag har aldrig hört talas om att någon sluppit göra något kursmoment (men det var kanske inte så du menade heller).
  • Tecken
    Kimona skrev 2011-07-25 15:03:38 följande:
    Nej nej, jag menade att det finns anmäld frånvaro och oanmäld frånvaro. Anmäld frånvaro brukar göra att du har rätt att ta igen det du missat senare, medans oanmäld frånvaro inte kan garantera att du får lov att ta igen det.
    Jaha, det har jag aldrig varit med om. På de högskolor/uni jag gått på är all frånvaro = frånvaro. Punkt. Alla har samma möjligheter till omtentamen/ta igen uppgifter. Vilken högskola är det som tillämpar den regeln du skriver om?
  • Tecken
    Kimona skrev 2011-07-26 20:10:54 följande:
    Jag vet inte när det gäller högskolor, men folkhögskola, komvux, gymnasium har det så iaf
    Jag har aldrig gått på komvux eller folkhögskola, så har jag ingen aning om hur det fungerar där - men TS ska ju studera på högskolan (så svar om fhsk, komvux och gymnasium är kanske lite OT).
  • Tecken

    Ogräset: Vad menar du med att de måste visa större hänsyn för föräldrar? Hur då, rent praktiskt?

  • Tecken
    Ogräset skrev 2011-08-01 17:14:41 följande:
    Tecken & Fidelis;

    Den pekar på att man måste visa större hänsyn ur det aspektet att föräldrar kan få större frånvaro i samband med att deras barn blir sjuka. Och givetvis skall inte folk stanna hemma mer bara för "att".
    Och frånvaron kompenseras enligt överenskommelser, vanligtvis genom restuppgifter.

    Som t.ex; Jag som enstamstående förälder har varit tvungen att missa nästan hälften av undervisningstillfällena, på grund av att dottern varit sjuk. Hade mina föreläsare inte tagit hänsyn till det så skulle jag aldrig få någon utbildning.
    Som förälder måste man helt enkelt vara borta mer än någon som Inte har barn. Därför är det bra att den policyn finns. Och det skulle inte förvåna mig om de flesta universitet har den. Få studenter är medvetna om vad som faktiskt gäller på sin utbildning och vilka "krav" de kan ställa.
    Jaha, det har jag aldrig hört talas om - men jag har inte barn, så jag har ju inte "letat" efter en dylik policy heller Jag tycker nog att det är bäst om det är lika för alla, oavsett om man har barn, sjuka föräldrar, jobbar extra mycket etc.
Svar på tråden Blir jag av med min studieplats om jag inte kommer på lektioner osv??