Inlägg från: FuckedForLife |Visa alla inlägg
  • FuckedForLife

    Ni som gillar verklighetsbaserade filmer - här tipsar vi varann om dem.

    Jag har alltid varit svag för filmer som är baserade på sanna händelser, och jag tror att det finns fler här på FL som är det.  Jag tänkte att vi här skulle tipsa varann om dessa filmer.  Jag börjar med dem som jag kommer ihåg.

    1 Prinsessan och Marinsoldaten.  Handlar om en prinsessa vid namn Meriam som bor någonstanns i världen (kommer inte ihåg vart) och hon ska bli bortgift. Hon vill inte detta, utan vill gifta sig av kärlek, en dag så ringer hon ett nummer. och hamnar då hos några amerikanska marinsoldater. En av dem är Jason, och Jason och Meriam blir förälskade i varann.    En sann historia som handlar om en kvinna som är prinsessa i sitt hemland, men som självmant väljer att bli en flykting i USA pga. sin kärlek.  Ni som gillar romantiska filmer - se denna. 

    2. Freedom Writers

    3. Inte utan min dotter

    4. The blind side

    5. Hachiko - a dogs tale

    6. The stoning of Soraya M

    7. Hotel Rwanda

    8. Alive

    9. Walk the line

    10. Tina - Whats love got to do with it.

    Alla dessa filmer är enligt mig jättebra verklighetsbaserade filmer. Och jag rekommenderar dem alla till er som kanske inte har sett någon av dem.  Nu är det eran tur, jag återkommer om jag kommer på fler! Skrattande

    Hasta så länge!

  • Svar på tråden Ni som gillar verklighetsbaserade filmer - här tipsar vi varann om dem.
  • FuckedForLife
    MattiasFru skrev 2011-08-01 21:46:05 följande:
    Monster
    och denhär filmen om jesse james
    och den om bonnie and clyde! 
    Oh Bonnie and Clyde filmen är såå bra! =)  Det finns tydligen flera, men jag har en nyare version av dem här hemma! Den är guld värd!=)
  • FuckedForLife
    giftfri skrev 2011-08-01 21:53:55 följande:
    Hmm, har lite svårt att förstå vilka filmer som ska skrivas ner här, för Bonnie and Clyde är så långt ifrån det går att komma den sanna historien.., fast det är kanske det "Based on a true story" som avses, alltså att idén kommer från verkligheten, men filmen är ren fiction?
    Det finns tydligen två filmer om Bonnie och Clyde. Den som jag menade är Bonny and Clyde: The true story från 1992.  Denna - www.imdb.com/title/tt0103858/   Och den verkar vara baserad på den sanna historien om Bonnie och Clyde.  Den från 60 talet har jag nog aldrig sett! :P
Svar på tråden Ni som gillar verklighetsbaserade filmer - här tipsar vi varann om dem.