• Äldre 4 Aug 16:38
    4047 visningar
    37 svar
    37
    4047

    Adoptera bort barn?

    Om ditt ex nya partner vill adoptera ditt och exets barn, och bli förälder ihop med exet på så sätt, så måste de först och främst vara gifta och sen är det DE som ansöker om adoptionen. Då blir du kontaktad för att ev. ge ditt samtycke. Du kan inte från din sida göra en ansökan om att adoptera bort ditt barn till exets nya utan en sådan ansökan måste komma från deras håll.

    Om det blir så att exets nya adopterar din dotter så är du inte förälder juridiskt längre och du och ditt barn har inga rättigheter till varandra längre, till skillnad som nu då ditt barn har rätt till umgänge med dig vad än mamman säger... Det känns inte som om en total brytning är vad du egentligen vill...


  • Äldre 4 Aug 16:49
    #8
    lasse78 skrev 2011-08-04 16:45:54 följande:
    Jo en total brytning vore bäst efter som jag inte vill bråka om allt och min dotter får det nog bäst så.
    Varför skulle hon ha en pappa som inte kunnat vara där för henne hon kommer bara bli jävligt arg på mig när hon väl blir stor och söker upp mig och jag vet ju att hon alltid kommer få höra att det var jag som sket i henne och inte att hennes mamma hindrade mig. 
    Du kanske känner att det vore bäst för henne nu, men som sagt jag tycker ändå inte det känns som vad du egentligen innerst inne vill...

    Vad barnet kommer att känna i framtiden kan vi inte veta, likväl som hon kan bli ledsen och arg för att hon INTE fick en ny pappa så kan hon bli ledsen och arg OM hon får det. Det vet du inte...Och fast mamman har hela vårdnaden har dottern som sagt rätt att träffa dig och du kan visa och berätta att du INTE sket i henne. Men du behöver nog ett eget juridiskt ombud som kan reda ut allting för dig.
  • Äldre 4 Aug 16:55
    #10
    lasse78 skrev 2011-08-04 16:53:42 följande:
    Jag vet inte men jag hoppas hon får det bra när jag är ute ur bilden.
    Och jag vill göra allt klart med adoption redan nu efter som jag fluttar till utlandet sen och vill inte återvända bara för att skriva under nått papper. 
    Som sagt. De/nya partnern måste ansöka om att få adoptera flickan, du kan inte göra en ansökan om att han ska adoptera henne.
  • Äldre 4 Aug 17:10
    #22
    lasse78 skrev 2011-08-04 17:08:13 följande:
    Av erfarenhet så vet jag att det kommer kosta ganska mycket pengar efter som det kommer gå upp i rätten mitt ex har själv sagt att hon aldrig kommer låta mig träffa min dotter så för att få träffa henne så måste jag upp i rätten.

    Jag har 6års erfarenhet av vårdnadstvist med min stora grabb och det är inte klart än och jag har fått träffa honom 5min på 5år 
    Då ligger det antagligen mer bakom än vad som framkommer här så jag lägger ner för egen del.
Svar på tråden Adoptera bort barn?