Inlägg från: oONinniOo |Visa alla inlägg
  • oONinniOo

    Vad tycker ni om förbudet för dessa raser i Danmark?

    Jag tycker listan är skrattretande.. Visst håller jag med dig om att en del av raserna inte hör hemma i ett vanligt samhälle. Men långt ifrån alla på den listan är livsfarliga hundar. Skulle Sverige införa den typen av hundförbud, skulle jag emigrera på en gång. Har själv en av raserna i listan (#40).


    Kram Ninni <3
  • oONinniOo

    Tänker man efter när det gäller rasförbud och populära raser, så borde man förstå att det inte löser några problem. Tidigare var det schäfer och rottweiler som var "penisförlängar-raserna" och nu har det övergått till olika shitbulls (div korsningar med amstaff & annat i), om man får uttrycka det så. Att förbjuda raserna tvivlar jag starkt på får bort alla som skaffar rasen för att de tycker det är häftigt, utan det leder bara till att de antingen smusslar med hundarna, eller går över till andra raser.


    Kram Ninni <3
  • oONinniOo

    Jag och sambon diskuterade för övrigt denna lista och vi fick båda känslan av att de som satt förbudet, googlat på "kamphund" eller liknande och sen bara klippt och klistrat, utan att ha någon koll på hur raserna egentligen är.


    Kram Ninni <3
  • oONinniOo
    Tant Herta skrev 2011-08-06 14:40:49 följande:
    Hur kan Bedlington terrier och Old Englich Shepsog vara förbjudna! Tror inte riktigt på den där listan!
    Därför att dessa har ursprung som kamphund. Åtminstone bedlingtonterriern, vad jag förstått. Behöver inte nödvändigtvis vara hundkamp som nämnda raser någon gång tidigare använts till, utan de räknar väl in alla typer av kamp och hets skulle jag gissa på..
    Kram Ninni <3
  • oONinniOo
    figurehead skrev 2011-08-07 14:45:41 följande:
    De ägarna köper sällan en renrasig hund som avlats av en seriös uppfödare. Vilket betyder att de i väldigt många fall har köpt en korsning på tex Blocket. Ofta av två raser som absolut inte ska blandas. De köper en hund för att skrämma eller för att den ska ge status i deras kretsar. Och jag kan lova att det finns inget rasförbud som löser problemet med den typen av ägare.
    Exakt.
    Jag har svårt att se att den som vill ha en penisförlängare söker sig till en seriös uppfödare och betalar ca 12-14 000kr.
    Nej, de köper som du säger dessa "shitbulls".
    Där jag bor är det tyvärr ganska vanligt med dessa "tuffa" killar som ska ha en lika "tuff" hund och det är korsningar av diverse sorter..
    Kram Ninni <3
Svar på tråden Vad tycker ni om förbudet för dessa raser i Danmark?