Inlägg från: fabbemam |Visa alla inlägg
  • fabbemam

    funderingar om KINA :o)

    Hej
    Jg vet inte om du kommer ihåg det men vi fick barnförfrågan i oktober förra året (hjälp det har ju snart gått ett helt år!), genom special focus listan så vi hade inte skickat vår huvudansökan innan vi fick förfrågan om vår son. Du får gärna inboxa mig med fler frågor om du vill.

    Genom diverse kontakter o internetgrupper så har jag fått intrycket att det i början av året var färre barn som kom ut på listan men att det nu ökat med barnförfrågningar igen, men det är bara mitt intryck, inget fakta ligger bakom de som har mest info om detta är ju organisationerna. Tyvärr vet jag många som  nu har väntat LÄÄÄÄnge på att få sitt LOA endel snart ett halvår.... Det måste vara otroligt jobbigt för dem just nu men hur det kommer att vara när det blir er tur ( om ni väljer Kina) är ju omöjligt att säga, det svänger hela tiden fram o tillbaka i Kina verkar det som.

  • fabbemam
    Namaste72 skrev 2011-08-13 19:52:25 följande:
    Special focus är ingen lista i sig, utan det är barn som ligger på 72-timmars med en speciell markering. Org. kan gå in och låsa dessa filer under 3 månader utan att ha familjer klara. Men det gäller för org att verkligen scanna listan eftersom dessa barn ofta ligger väldigt långt ner. Om tex en familj tittat på en akt, och sen väljer att inte gå vidare, då hamnar barnet tillbaka på ursprungsplatsen. Har det då gått några månader ligger de väldigt långt ner eftersom det fylls på uppifrån.
    Ett förtydligande och ett tilllägg, hoppas att du inte tar illa vid dig Hanya 72...
    Den speciella markeringen innebär att barnen kan matchas med familjer innan de har sin huvudansökad skickad till Kina eller som du skriver kan de bokas av organisationerna som sedan lägger ut dem på tex. hemsidor som "barn söker föräldrar". Barn med enklare/vanligare SN måste man ha ansökan skickad till Kina och de måste mottagit den och skickat tillbaka ett sk. Loggin nummer.
Svar på tråden funderingar om KINA :o)