• Namast­e72
    Äldre 12 Aug 15:34
    2231 visningar
    16 svar
    16
    2231

    funderingar om KINA :o)

    Jag är inte nybliven K-mamma men vi var på gång till Kina i våras... hoppas det är okej att jag svarar iaf

    Det verkar som om mycket numera hänger på vilka sorts sn man är öppen för. Enligt BV så finns det familjer som väntat över 1 år på 72-timmars, men då har de väldigt snäva sn /ålder osv. Ju öppnare du är, ju fortare går det. Barn över 2 år finns det många av på listan och är man öppen för lite mer än lkg, lättare hjärtfel, korrigerbara handikapp så finns det goda chanser att bli matchade.

    Inte att förglömma  - special focusbarnen! De som legat längre än tre månader på 72-timmars och som organisationen har 3 månader på sig att låsa. Här behöver man inte heller ha LID för att ta del av akten.


    { Mamma till världens finaste dotter } { väntar barn igen}
  • Namast­e72
    Äldre 13 Aug 19:52
    #7

    Special focus är ingen lista i sig, utan det är barn som ligger på 72-timmars med en speciell markering. Org. kan gå in och låsa dessa filer under 3 månader utan att ha familjer klara. Men det gäller för org att verkligen scanna listan eftersom dessa barn ofta ligger väldigt långt ner. Om tex en familj tittat på en akt, och sen väljer att inte gå vidare, då hamnar barnet tillbaka på ursprungsplatsen. Har det då gått några månader ligger de väldigt långt ner eftersom det fylls på uppifrån.


    { Mamma till världens finaste dotter } { väntar barn igen}
  • Namast­e72
    Äldre 14 Aug 22:14
    #9
    fabbemam skrev 2011-08-13 21:42:08 följande:
    Ett förtydligande och ett tilllägg, hoppas att du inte tar illa vid dig Hanya 72...
    Inte alls, jag förklarar lite dåligt ibland.
    Fast på senare tid har barn med enkla/vanligare sn blivit special focus också, vilket verkar förbrylla organisationerna (och mig).

    Man kan även be sin org gå in och söka på DOB + sn + gender, om det är så att man tex hittar ett specifikt barn på yahoolistor eller "advokating" bloggar. Lite krångligt men det kan gå.
    { Mamma till världens finaste dotter } { väntar barn igen}
Svar på tråden funderingar om KINA :o)