Inlägg från: Selma1966 |Visa alla inlägg
  • Selma1966

    Funderar du på att avsluta ditt Facebook-konto?

    Varför? Plötsligt hänger jag med i vad som händer bland vänner och familj utan att behöva ringa alla och kolla varje vecka. Jag har fått kontakt med gamla goda kollegor och klasskamrater jag saknat. Men man måste själv vara tuff och tacka nej till dem vänförfrågningar man är ointresserad av för annars drar det lätt iväg.

  • Selma1966
    Krumpy skrev 2011-08-11 11:45:27 följande:
    Det var lite ångestladdat först, men nu fyra månader senare känner jag att
    jag sannerligen inte gått miste om något viktigt i livet. Ni anar inte hur lätt det
    är att vara utan facebook :)

    Många lägger fram argumentet att man inte behöver ringa runt till familj osv. Jag tycker det är
    ett märkligt argument. Om jag ringer min familj eller kompisar någon gång i veckan, då har vi ett
    härligt samtal. Många nya saker att berätta om. Hörs man varje dag, då finns det inte mycket nytt
    att konversera kring. Inte svårare än så.
    Fast jag kommer aldrig ringa runt till hela familjen (då inberäknar jag vuxna syskonbarn och kusiner) varje vecka eller ens varje månad. Vi kanske träffas ett par ggr om året... men då är det kul att få hänga med på deras semestrar och barnfödande etc. I vuxen ålder ringer jag inte ens mina nära vänner varje vecka, med eller utan Facebook. Men visst, en del kan inte hantera Facebook, andra är bara tråkiga att följa, jag har inget behov av att "samla på så många FB-vänner som möjligt" etc. Däremot märker jag att kollegor och vänner som INTE är med på Facebook blir sura när de missat inbjudningar, tips, artiklar och annat som cirkulerar runt. Som om det är vårt ansvar att även skriva ut och lämna över till dem... Är man inte intresserad så är man inte intresserad.
  • Selma1966

    Låter mest som att de som klagar på Facebook har fel vänner, som tråkar ut dem.

  • Selma1966

    Förresten, det jag tycker är jävligt med Facebook är snarare att det som skrivs där och laddas upp där alltid kommer att finnas kvar och kan återskapas, även om man raderar FB-kontot. DET är dåligt. Men ens egen användning av kontot, och vilka vänner du har där, är helt upp till dig själv.

Svar på tråden Funderar du på att avsluta ditt Facebook-konto?