• Daludd
    Äldre 31 Aug 11:10
    9981 visningar
    118 svar
    118
    9981

    Vi som precis är i början..

    Samma här som för sleepykitty tror jag, vi har stått i kö i strax under halvåret och förutom bekräftelsen på att vi står i kö händer ingenting och lär väl inte göra på dryga året heller :)

    Men under tiden ska vi ju få gjort en undersökning och börja kartlägga hennes mens så att den är regelbunden osv.

    Läser här inne jämt och ständigt men det händer inte så mycket i just planerar barn forumet för regnbågsfolk - det är ju inte så mycket testande och försökande utan mer rent väntande ;) 

  • Daludd
    Äldre 31 Aug 11:11
    #5

    Vi står i kö på SU kanske jag ska tillägga.

  • Daludd
    Äldre 1 Sep 16:33
    #7

    Det kom ett brev efter ett par veckor, och den förväntade kötiden var 1 - 1,5 år. Innan vet jag att det stått 1,5 - 2 år så det verkar som att de jobbar på att minska kötiden. Å andra sidan vet jag ett par som efter 14 månader fortfarande inte hört något alls. 

  • Daludd
    Äldre 5 Sep 12:08
    #18

    Tvivlar starkt på att det där fungerar - jag har varit i kontakt med uppsala t.ex. eftersom de erbjuder syskonbehandling (och jag undrade om man kunde på något sätt få hjälp med det trots att man inte bor där) och de beklagade så otroligt mycket men de hjälper ingen som inte är skriven där. Hon jag pratade med upplyste mig också om att de i stockholm till och med har en gräns på hur länge man måste ha varit skriven där för att få hjälp - för att undvika att människor i vår situation skriver sig hos exempelvis en vän eller liknande, för att slippa stå i kö. I uppsala har de dock inte samma procedur än så länge. Det var ett par månader sedan jag talade med dem.

  • Daludd
    Äldre 5 Sep 22:11
    #22

    Men om jag förstår dig rätt då Kronärtskocka så innebär det att om vi vill har vi möjlighet att privat finansiera syskonförsök i Malmö - även om det då blir ett års kötid?
    Som vi pratat om i andra trådar är juridiken otroligt viktig för oss (det är en principsak) och om det är möjligt att söka sig till Malmö vill vi göra det istället för att söka oss till Danmark och sedan behöva gå igenom en adoptionsprocess.

    Vi börjar tappa hoppet om att kunna ha samma donator till barnen, men om båda barnen kommer till inom svensk sjukvård kanske det är möjligt?  

  • Daludd
    Äldre 6 Sep 11:39
    #24

    Funderar på om samma donator är något man kan ta upp vid samtal med SU när vi väl är framme i kön - känns inte som att de är så intresserade av att lyssna nu kanske. Sen måste man ju ha tur för att det ska finnas kvar och så där. Men tack för informationen! Känner mig jätteglad över det här, hade nämligen ingen aning - trodde det var likadant överallt och att vi skulle behöva flytta för att kunna ha juridiskt skydd för barn nr 2 och 3 och så vidare. Fantastiskt ju! Fantastiskt. :)

    Ska kontakta malmö och bekräfta och så. Vilken lycka! Det går ju att vara juridiskt skyddad även när det är dags för syskon!
    Helt lyrisk över det här. Kan inte fatta att jag inte vetat om det innan. 

  • Daludd
    Äldre 9 Sep 11:18
    #27
    Lyckobebisen skrev 2011-09-08 01:16:33 följande:
    Vårdgarantin gäller inte för par med donerade spermier. Alltså faller samkönade par bort. Tyvärr.
    Vi skulle stått i kön i Stockholm men valde att flytta på oss tillfälligt så vi tillhörde Uppsla och har fått jättebra hjälp. Efter 4 inseminationer och 1 ivf vart tjejen gravid och nu är vi i v14. Vi har nu flyttat hem igen och kommer få hjälp med syskon om det finns spermier kvar med samma donator (vi har iofs ett befruktat ägg i frysen) och när man ska få hjälp med syskon så får man bo vart man vill i landet. Väldigt bra regel.
    Vi fick dessutom komma dit redan innan vår flyttanmälan gått igenom (hade "kvitto" på att vi bytt adress).
    Lycka till alla!
    Är det kanske så att man får hjälp med syskon var man än bor i landet o första barnet kom till via Uppsala då?
  • Daludd
    Äldre 11 Sep 00:41
    #29

    MEN kom jag på - det är fortfarande så att det är samma kvinna som måste föda barnet va? Glömde bort den lilla detaljen... vi vill ju båda föda. Så ett eventuellt tredje barn skulle kunna göras i Sverige men förmodligen inte nummer två, eller tänker jag fel? 

  • Daludd
    Äldre 25 Sep 19:16
    #30

    Känner att jag inte orkar forska i det där riktigt, hittar inget vettigt när jag söker info på RMC heller, deras hemsida är nygjord och verkar sakna en del information.

  • Daludd
    Äldre 26 Sep 10:18
    #33

    Karth: Det är skitbra, men tyvärr måste man ju då också bo där :/ I malmö behöver man inte vara skriven när man gör syskonförsök, så vi måste ta reda på hur det ligger till där... Förhoppningsvis likadant :)

Svar på tråden Vi som precis är i början..