• LiveYo­urDrea­ms
    Äldre 29 Aug 08:23
    9984 visningar
    118 svar
    118
    9984

    Vi som precis är i början..

    Hej!
    Jag och min blivande skall precis skicka in pappren till SU, så är verkligen i början av processen. Fler som är precis i början eller någon som vill dela med sig av sina erfarenheter med SU?

  • Svar på tråden Vi som precis är i början..
  • Daludd
    Äldre 5 Apr 15:35
    #91
    Annie2012 skrev 2012-04-04 11:28:02 följande:
    Fast jag måste säga att samtalet med kuratorn på SU enbart var en positiv upplevelse. Så ödsla inte tid med att vara arg på det. ;) Kuratorn var hur trevlig som helst och jättestödjande, så det var en bra grej. Och till olikkönade par kan jag verkligen rekommendera att ta emot erbjudandet om samtal också, eftersom det var jätteskönt att få sitta ner och prata om allt som komma skall innan vi satte igång. Vi fick även bra info om hur vi går till väga när barnet är 18 om hon eller han vill få reda på vem donatorn är. 

    Vi gjorde HSSen på SU, men jag har hört mycket gott om Göteborgs kvinnoklinik, så kolla med dem!
    Jättestort lycka till!!  
    Mm SU hade inte tid för oss innan vårt läkarbesök i princip, och inte gbg kvinnoklinik heller... så vi får försöka få resttider och annars så blir det tyvärr efter läkarbesöket då..
  • Äldre 6 Apr 08:46
    #92
    Daludd skrev 2012-04-05 15:35:20 följande:
    Mm SU hade inte tid för oss innan vårt läkarbesök i princip, och inte gbg kvinnoklinik heller... så vi får försöka få resttider och annars så blir det tyvärr efter läkarbesöket då..
    såg att d e 5v väntetid för att komma till gbgkvinnoklinik, himla dåligt att d e så svårt m tider! ja började iofs ringa SU ang hss:en i sept/okt förra året, sen ringde dom precis efter nyår å 13helgen å då hade ja precis fått mens så då bokade vi till veckan efter. 

    kan ni tänka er att åka lite längre än gbg så e barnmorskemottagningen i borås otroligt bar, ja ringde dit för att ja ville göra cellprov innan vi ska göra egenfinansierade försök i väntan på SU å d va inga problem, d va iofs lite mummel eftersom ja gjorde d senaste provet för 2 år sen men ja fick iaf göra d. ska ringa dit i veckan å höra om ja kan få göra vul för att kolla ägg å slemhinnor i maj när ja ska åka t helsingborg. jättemysig å trevlig personal, å som sagt va d inga problem att få tid heller..
  • LiveYo­urDrea­ms
    Äldre 6 Apr 09:02
    #93

    Jag har också tips på en bra gynekolog privat om man kan tänka sig utanför gbg. Jag har redan gjort min spolning o fick tid supersnabbt. Gjorde den nästan omgående efter att vi ställde oss i kön :)

  • sleepy­kitty
    Äldre 6 Apr 10:23
    #94

    bra att veta att det är så långa väntetider, måste nog få det gjort ifall vi får brevet inom de nästa veckor/månader.

    Vi tår också gärna emot tips om gynekologer :)

    Är det bara en av er som har gjort/ska göra HSS? Tänkte att göra det på oss båda på en gång för att veta direkt om allt är ok ifall vi vill byta bärare under tiden..

  • sleepy­kitty
    Äldre 6 Apr 10:41
    #95

    kom på en sak till: är det någon som har erfarenhet med Barnmorskemottagningen i Askim?
    De har HBT föräldrarstöd, så vitt jag vet den enda som har det i Gbg.. 

  • Daludd
    Äldre 6 Apr 15:50
    #96

    Jag vet inte om vi har sån panik att vi inte kan vänta till efter läkarbesöket ändå, vi kommer ringa efter påsk och försöka få tider då vi tror att sambon kommer vara på dag 7-13, och stämmer inte det så ja jag vet inte... vi kommer inte börja försöka förrän till hösten ändå så vi stressar inte ihjäl oss över detta :)

    tror vi försöker med ulla sellgren på kvinnokliniken/avenykliniken. Hon är grym tydligen, min sambo har haft henne innan (hade ingen aning) och hon är bra på endometrios (går i sambons släkt, om det nu är genetiskt eller en slump?) som sambon är mkt rädd för att ha. Kan vara bra tänker vi.

    Just nu kämpar vi med att inte berätta för någon att vi kommit fram och att vi faktiskt kommer köra. :) 

  • lycka1­2
    Äldre 24 Apr 22:10
    #97

    Hej Alla!

    Vi är ett par från GBG som nu i maj skall åka ner till Danmark för vårt första försök. Känns läskigt men ändå väldigt bra. Jag har inte läst hela inlägget men såg att ni rekommenderade barnmorskemottagningar, jag har också en att rekommendera Askims barnmorskemottagning så himla bra och jag har hört flera som säger det. 

    Kunde vi också få vara med i denna tråden tro . Vi har många frågor och osäkerhet och det skulle vara skönt att hålla kontakt med fler som är i samma situation som oss.
     

  • LiveYo­urDrea­ms
    Äldre 25 Apr 08:39
    #98

    Lycka-2: spännande! Vilken klinik har ni valt?

  • lycka1­2
    Äldre 25 Apr 11:42
    #99

    Vi har valt Vitanova, har fått väldigt bra intryck när vi har varit i kontakt med dem. Vi blev också rekommenderade av ett annat par som vi känner:)

    Hur långt har ni kommit i processen, jag har inte läst hela inlägget men förstår att ni köar?!? 

  • LiveYo­urDrea­ms
    Äldre 25 Apr 12:30

    Vi köar sen 1/9 2011 på su. Har gjort två försök i danmark på hos gyn grönlund som tyvärr inte tagit sig, skulle haft äl i dagarna men verkar som jag inte har någon denna cykel så nu tar vi sommarlov.

Svar på tråden Vi som precis är i början..