• LiveYourDreams

    Vi som precis är i början..

    Hej!
    Jag och min blivande skall precis skicka in pappren till SU, så är verkligen i början av processen. Fler som är precis i början eller någon som vill dela med sig av sina erfarenheter med SU?

  • Svar på tråden Vi som precis är i början..
  • Daludd

    Vi har satt datum för bröllop och väntar nu  spänt på hösten och en mycket rolig dag! Vi kommer fram i kön i augusti senast har vi räknat ut och funderar lite på om vi ska börja försöka direkt efter bröllopet eller vänta till efter jul.
    Det är otroligt lite som händer innan man väl är framme ;) 

  • LiveYourDreams

    Här blir också bröllop men i juli :) vi har bara köat på su 4 månader o har bestämt att åka till danmark o försöka under tiden. :)

  • Daludd

    Kul!

    Har ni tänkt strunta i de landstingsförsök ni har då om ni blir gravida eller försöka med ett kryphål och inte närståendeadoptera danmarksbarnet innan ni försöker på SU? (Vet att några här skrivit om att de försöker med det just nu på SU) Eftersom man inte får ha gemensamma barn sedan tidigare menar jag...
    Kommer ni ha öppen donator även till danmarksbarnet eller kommer det skilja sig på typen av donator mellan barnen?

    Nu är vi så nära så det är ingen brådska men har tänkt tanken själv att dra till danmark några gånger, har bara fastnat vid ovanstående frågor och kommit på att det är enklare att vänta :P

     

  • LiveYourDreams

    Inga kryphål. Tar det i danmark struntar vi i su försöken. Vi vill helst ha stängd donator så egentligen hade två danmarks bebisar varit bäst ur rättvisesynpunkten.

  • JohannaSofie

    Hejsan

    Undrar lite om regler och så...

    Finns de några speciella krav man ska upp fylla för att bli inseminerade?

    tex ålder, barn sen innan??

  • LiveYourDreams

    Beror som jag förstår det på vilket landsting du tillhör. Är vissa skillnader.

  • Gaytjej
    JohannaSofie skrev 2012-01-17 07:09:27 följande:
    Hejsan

    Undrar lite om regler och så...

    Finns de några speciella krav man ska upp fylla för att bli inseminerade?

    tex ålder, barn sen innan??
    Sök längre ner i planerar barn/regnbågsfamilj så finns där en tråd som heter ngt i stil med Hur ser det ut i de olika landstingen (DI). Där kan ni läsa om hur riktlinjerna ser ut.
    Regnbågspäron? Välkomna till vår grupp!: www.familjeliv.se/Medlemsgrupper/regnbagsfamiljer-108/forum
  • Daludd

    Här pratas det ekonomi främst nu, är det någon som vet hur det fungerar om man t.ex. vill skjuta upp starten med ett halvår (pga att det kan göra skillnad i SGI) eller om man vill byta bärande kvinna inför starten ?

    Nästa månad har vi stått i kö ett år, så jag börjar förvänta mig svar snart, nu i vår i alla fall. Någon som kan berätta om processen i början? Vad jag förstår ska man in och ta blodprov flera gånger under menscykeln i ett par månader först? 

  • Annie2012

    Vi har jättegoda erfarenheter av SU. :) Vi ställde oss i kö hösten 2010 och i början av februari 2012 fick vi det efterlängtade brevet. Vi har nu varit på läkarbesöket och väntar på tid hos kuratorn, sen ska teamet formellt ta ett beslut, men vi hoppas kunna göra ett försök innan sommaren. Det enda negativa med SU har varit den långa väntetiden. Men alla människor vi har varit i kontakt med har verkligen varit helt underbara! 


Svar på tråden Vi som precis är i början..