• Anonym (Kaffedraken)

    Plugga till undersköterska på distans ?

    Heltidstudier ska ju vara 8 timmar/dag, men det är sällan man sitter så mycket. Hur länge du behöver sitta beror ju helt på dig, hur snabbt du läser/tar in fakta, hur lätt du har för ämnet i fråga och sådant. Vissa kurser går kanske jättefort och andra kurser får du kanske kämpa jättemycket med. 

    Jag läste några Etik och livsfrågor på distans, för mig så var det inte alls jobbigt - men då var intresserad av ämnet och hade förkunskaper. Nu studerar jag på högskolan och går ett program som har 1-2 föreläsningar i veckan och resten hemstudier, så det kan jämföras lite med flex. Vissa dagar behöver jag inte plugga alls och vissa dagar måste jag sitta i flera timmar, det beror på hur kursen är upplagd, hur mycket och hur svår litteratur det är, om det är hemtenta eller salstenta, om det är grupparbeten/inlämningar som måste göras. 

    Tips för att studera distans, som fungerade ok för mig:

    Om du blir distraherad hemma, så åk och sätt dig i ett bibliotek/annat lugnt ställe. 

    Gör en planering och försök att hålla den. Det är väldigt lätt att tänka "jag gör det lite senare" och sen har hela dagen gått. Sen har en vecka gått - utan att man fått gjort så mycket som man vill. Och det är skönt att ha rutiner och en vardag - mitt största problem när jag läste distans var att jag vände på dygnet och spelat en massa datorspel. 

    Om du gör fast så försök att prata med någon - om du har någon vän eller liknande som har lust att diskutera eller maila/ring läraren. Ibland är det lätt att göra fast helt med då kan det lossna om man får prata om det. 

    Se till att ha fritid och göra roliga saker, så att du får en "paus" från pluggandet. Det är inte kul att plugga varje dag så det är skönt att bara ta ledig mitt i veckan och strunta i allt (bara det inte påverkar studierna för mycket, såklart). 
Svar på tråden Plugga till undersköterska på distans ?