• Serahjay

    Beräknad födsel i November? Se hit! :)

    Här hoppar jag gärna in!

    Sara heter jag och är 25 år. Vi väntar oxå vårt första barn som enligt UL är beräknad till 27 November. (Men jag vet dagen lilla Linnea blev till så den räkningen är HELT fel ;)

    För att jämföra så har min graviditet varit smärtfri.
    Mådde väldigt illa ibörjan och kan göra det även nu om jag är hungrig och inte får äta DIREKT. Ischiasen börjar oxå knaka och det är inte speciellt mysigt. Det kommer ofta på kvällarna efter en hård dag så då är det svårt att sova när man inte kan ligga ner.

    Just nu vill jag bara att hon ska komma ut för jag längtar så!
    Men än får jag inte lov att sätta upp spjälsäng osv för nära o kära.

    Min pojkvän och jag flyttade ifrån två håll i malmö till Örebro för en månad sen. Så nu bor vi ihop på riktigt. Fast han är kvar i malmö en månad till för att jobba klart så förutom min syster m familj och mina vänner så är jag ensam och gravid i denna värld just nu så denna tråden behöver jag!

  • Serahjay

    Idag har det varit lite jävligt. Så fort jag blir kissnödig och går trycker ungen neråt så mycke hon kan. Eller om det bara känns så? Börjar nog få lätta sammandragningar nu för det hugger och sticker och spänner förjävligt emellanåt i magen. Bristningarna börjar sprida sig på vänster sida av magen nu oxå. "Äntligen" lite jämnvikt. :)

    Efter många veckors trasiga leggingsbärande hittade jag ett par gravidjeans i min strl. (46) Tydligen växer man på bredden oxå ;) Nu kan jag gå ut och se ut som folk igen :)

  • Serahjay

    Nu har jag kommit hem från andra passet av vattengympa. Känns jätteskönt för ryggen. Så det är något jag varmt rekommenderar till alla tjockisar här :)

    Har även börjat med photo pearls. Syskonbarnen fyller år i samma veva som jag ska föda och sen är det jul med.. så då är det lagom att pyssla med present och julklappar nu :) När man ändå går hemma så har man många timmar att avverka.

  • Serahjay

    Själv får jag syrrans vagn som hon köpte till sina ungar. En Emmaljunga från 2006. Vet inte vad det är för typ av vagn men har kört den många ggr så vet att den är stabil och stadig. Perfekt till vintern oxå med kraftiga hjul. :)

  • Serahjay

    Gratis är gott! Har nog inte behövt betala en krona för alla bebissaker. Sängen hitta vi i ett förråd. Nästan helt ny, vagn får vi av syrran samt bilbarnstol. Barnstolen är min gamla. Hokus pokus tror jag den heter. Skötbordet får vi oxå av syrran. Babysitter köper mamma och pappa.
    Hehe .. ibland är det bra att vara sista barnet som skaffar barn :D

  • Serahjay

    Ja det är riktigt skönt med begagnat och presenter :) Med tanke på allt annat som ska inhandlas under årens lopp såsom blöjor, våtservetter, medicin, salva, ersättning? osv. Det blir ju dyrt de med. Så man blir ju glad för minsta lilla man får :)

    Bärsele ville jag oxå ha ergonomisk. Har problem med ryggen så hade heller inte klarat av babybjörn. Men där vi bor, och tiden på året vi får ungen lär vi inte använda det så mycket. Så struntar i att köpa de :)

    Det bästa av allt är ju babykorgen som min sambos lillebror hade när han var bebis. (20 år sen)
    Folk undrar vad jag ska ha den till men det är ju gulligt att ha en söt liten korg ståendes i hörnet :) Där hon kan sova sött :)

  • Serahjay

    En massa boråsare här :) Börjar snart känna mig utanför. :)

    Jag ska på första FUB den 15. Sen den 19de bär det av till Sjukhuset för bildspel. Vet själv inte vad det innebär men enligt min syster så är det då man får reda på om alla smärtlindringar. Eftersom min karl är kvar i malmö så tar min syster med mig dit. Ska bli spännande.

    Själv har jag bestämt mig redan nu för lustgas. Dels för att det förhoppningsvis underlättar vid värkarna och dels för att det blir första "fyllan" på 9 månader. haha
    Epidural säger alla att jag borde ta. Men som du säger så finns det risk att man förlorar all känsel och kan inte ta i vid krystvärkar om den sätts i sent.
    TENS är jag ganska sugen på. Men efter den 19de kanske jag har lite mer klarhet i vad jag vill.

    Sen beror ju allt på hur fort eller sakta förlossningen går :) har jag tur ärver jag från mamma och får lätta förlossningar. Har jag otur blir det som syrran som håller på i 3 dagar.

  • Serahjay

    Alltså det tänkte jag på innan. NÄR är det läge att packa väskan. För om några veckor kan ju faktiskt ungen komma när som helst.

    Och VAD är absolut viktigast att ta med?

  • Serahjay

    Jag ska till BM på tisdag så då får vi se vad hon säger om mitt sf mått. Jag ska iaf ligga på kurvan.. På tisdag är det två veckor sen och då låg jag på 26. (v 27).

    Nu Börjar magen bli riktigt jobbig. Jobbigt att gå i trappor för det känns som ungen ska ploppa ut. Och ofta är magen spänd och jobbig. Brösten har börjat göra ont igen. Dom små röda kärlen har börjat visa sig. Så jag antar att dom börjat växa igen? eller?


    OllesMamma85 skrev 2011-09-09 10:35:46 följande:
    Ja det är verkligen häftigt när man kan se hela magen röra sig Glad Du ska se att du inte har någonting att oroa dig för med din lilla/lille!

    Det blev en Teutonia Spirit S3 Skrattande Vi kikade i butik först men då skulle den gå på 9500 kr (!) och det kändes inte alls rimligt. Så vi kikade på Blocket och hittade en för 4700 kr istället Skrattande (dock en årsmodell 2010 istället för 2011 men de ser precis likadana ut). Nu är det bara skötbord kvar. Har ni ordnat det mesta? Glad
    Vad kul att du fixat en vagn. Måste kännas skönt! Vilket skötbord hade ni tänkt er att köpa då?
  • Serahjay
    Tanya skrev 2011-09-09 10:48:34 följande:
    Låter som det. Mina meloner (ha..ha) ser förskräckliga ut tack vare alla röda kärl och bristningar.. de är enormt känsliga och kliar konstant också. Men sen har jag märkt att de läcker mjölk när jag klämmer lite på dom. Så det är nog en produktion på G!
    Haha ja fyfan. Jag har alltid haft väldigt stora bröst så bristningar har alltid funnits där. Och dom stora ådrorna var mitt första gravtecken så dom har oxå funnits där. men dom röda kärlen har kommit och gått..
    Råmjölk har jag haft ganska länge. Och kommer ganska mycket oxå när jag klämmer. Kan inte låta bli. haha Det är bara så roligt att mjölka.
Svar på tråden Beräknad födsel i November? Se hit! :)