• ArtISk­in
    Äldre 4 Sep 22:46
    239600 visningar
    3541 svar
    3541
    239600

    Beräknad födsel i November? Se hit! :)

    OllesMamma85 skrev 2011-09-04 12:38:16 följande:
    Ja tjejer, just nu känns det mesta väldigt tufft och tungt måste jag erkänna Obestämd Foglossning med ryggont och ömhet i kroppen, känner mig konstant kissnödig (men får som sagt fram typ 3 droppar när jag väl sätter mig..), trött som en gris. Men det som är jobbigast just nu är den stora (men samtidigt helt underbara) magen.. Den blir alldeles stenhård ibland så det gör ont Rynkar på näsan Jag vet inte vad det beror på, om det är bebisen som är busig och tar plats eller om det är någonting annat?

    Men jag försöker hålla humöret uppe ändå och inte klaga/gnälla allt för mycket. Svårt bara för min sambo som ser att det är jobbigt och att jag blir trött/ledsen Obestämd Han kan ju inte riktigt förstå och sätta sig in i hur det känns. Men han är underbar! I fredags kom han hem och hade köpt massor av nya fina blommor som han spridde ut i lägenheten. "Tänkte att du behövde ha lite nytt och fint runt omkring dig nu när du snart ska gå hemma" Hjärta Då kan man ju inte annat än att le och känna sig glad.
    När magen spänner sig är det sammandragningar du upplever. Din livmoder tränar inför förlossningen Glad

    Hej förresten. Jag hoppar gärna in här också. Har BF i början av November. Vet dock inte exakt datum då jag har en väldigt oregelbunden menstration i vanliga fall. Detta är mitt tredje barn så jag är inte direkt någon nubörjare. Dock är jag "bara" 27 år gammal Flört Bor i Norge, är sjukskriven för foglossning och har därmed inte så mycket att göra under dagarna då ungarna är på dagis.  
  • ArtISk­in
    Äldre 5 Sep 13:51
    #25
    OllesMamma85 skrev 2011-09-05 09:15:21 följande:
    Sammandragningar? Redan nu? Oj, det visste jag inte att det skulle komma såpass tidigt. Där ser man! Det känns väldigt ovant och obehagligt i alla fall Obestämd

    Välkommen hit förrästen! Glad Bara bra med lite tjejer som har barn sen tidigare och vanan inne så att säga Flört Och 27 år är ju absolut ingen ålder!

    Ja, de kan komma väldigt tidigt ibland. De kommer oftast tidigare ju fler barn man fött sen innan. Livmodern kan ju bli "slapp" den också. Och för att komma i form inför förlossningen så tränar den igenom sammandragningar. Så länge du inte har ontont så är det helt OK. Oftast känns det ju väldigt obehaglig när magen blir hård. Men det gör ju inte direkt ont. Glad Bara att vänja sig, för värre ska det bli....hehe

    Tack så mycket. Ja jag tyckte det var lite tomt på flerbarnsmammor i tråden, men nu verkar ju trenden ta vid Glad Nu ploppar det in flera st. Jag är inne i en annan tråd också men det händer allt för lite i den. I.o.m att jag är hemma hela dagarna så saknar man det sociala enormt mycket.  
  • ArtISk­in
    Äldre 5 Sep 13:56
    #26
    Kat91 skrev 2011-09-05 13:13:58 följande:
    Tråkigt att läsa om alla med dessa foglossningar Stackare!

    Själv hoppar jag in i v30 idag. Känns som det går både sjukt fort och jäkligt långsamt just nu :P Ena sekunden är inställningen "wow, bara drygt 10 veckor kvar" medan den andra sekunden är typ "10 veckor, det är ju skitlänge ju!" :P

    Den känslan hade jag också när jag väntade mitt första. Tiden gick otroligt långsam och 9 månader kändes som 9 år. MEN andra gången så gick det superfort. Och denna tredje gången har det gått ännu fortare. Antagligen så är det för att man har fullt upp med annat hela tiden iom att man har barn sen innan att ta vara på. Glad Så sysselsätt dig så mycket som möjligt.
  • ArtISk­in
    Äldre 5 Sep 19:06
    #33
    Kat91 skrev 2011-09-05 18:50:11 följande:
    Ja, nu vill man ju bara att han ska titta ut snart. Jag jobbar fortfarande så lite har jag att göra men hela oktober och november planerar jag att vara hemma. Jobbar natt och kan inte bli omplacerad så jag måste hitta ett projekt att sysselsätta mig med tror jag :D Har iofs hunden som hobby men ändå :P

    Jag pysslade mycket med att dokumentera graviditeten när jag väntade första. Skrev dagbok, gjorde en slags gravidbok med bilder och allt dom hände vecka för vecka. Den är kul att bläddra i än idag Glad 
  • ArtISk­in
    Äldre 6 Sep 08:10
    #42
    Kat91 skrev 2011-09-06 00:51:39 följande:
    Lite sent kanske att börja med en sån bok nu. Jag satt och förbannade mig själv för nån vecka sen att jag inte tänkte längre i början och skrev lite osv. Jag kommer liksom inte ens ihåg vilken vecka jag kunde känns sparkar och sånt :S Det hade varit skitskoj att ha kvar ju, speciellt om man ska ha fler nån gång så man kunnat jämföra vecka för vecka.

    Planerar däremot att slänga iväg typ alla foton tagna mellan 2008 tills nu på framkallning och göra album av alltihop under tiden jag går hemma sen och lite sånt pyssel :) Har som tur är en nära vän också som är mammaledig så jag har sällskap, annars skulle man ju bli tokig :P

    Jag känner igen mig där. Jag var jätteduktig med första barnet. Gjorde all dokumentation man kunde göra. Andra barnet tog jag bilder på magen och skrev dagbok men inget mer. Denna gången så har jag knappt tat bilder på magen, och inte skrivit någon dagbok heller för den delen Obestämd Jag har lite småångest för det. Jag menar, hur kul kommer det var för denna bebisen när han/hon växer upp och så finns det ingenting medan de andra barnen kan se i sina böcker.

    Jag skickade faktiskt iväg en fotobok igår på framkallning på bilder ifrån 2006 fram till nu som jag inte framkallat Tungan ute  
  • ArtISk­in
    Äldre 6 Sep 12:59
    #47

    Vi ska köpa en sån här vagn. Men har inte fått tummen ur bara och inte har vi bestämt färg heller. Men sooooon...
    http://www.abc-design.de/en/products/3-wheelers/cobra.html

  • ArtISk­in
    Äldre 7 Sep 11:48
    #60
    OllesMamma85 skrev 2011-09-07 10:50:14 följande:
    Vi har just varit på kurs/föreläsning om förlossningsförlopp och smärtlindring. Snurr snurr! Glad Spännande som tusan men samtidigt väldigt läskigt. Mixed emotions med andra ord! Någon annan som varit på en föreläsningen om det?

    Man får så mycket att tänka på. Hur kommer vår förlossning att bli? Vilken smärtlindring kan vi tänka oss / vilken vill vi absolut Inte ha? Osv osv... Jag funderar på att önska ett rum med badkar, har hört och kan tänka mig att rejält med värme kan hjälpa mycket mot smärtan. Är dock osäker på lustgas - just för att de säger att man känner sig lite berusad och snurrig och "tappar kontrollen" samt att man kan få minnesluckor. Även osäker på ryggbedövning. Min syster tog det och hon domnade bort i hela benen och fick svårt att hjälpa till själv i förlossningen.. Obestämd Men det är ju självklart olika för många verkar ha positiva tankar och erfarenheter från ryggbedövning också. De pratade även om TENS som man tydligen kunde få hyra med sig och använda med värkarna när man fortfarande går hemma, kändes som ett bra alternativ sådär i början av förlossningsarbetet.

    Vilken smärtlindring funderar ni på? Vad har ni för tankar om de olika?

    Jag använde TENS hemma med första. Och bara lustgas från att jag var öppen 9 cm till att jag var öppen 10.
    Andra barnet använde jag bara lustgas men jag tyckte inte det hjälpte något alls då. Så jag körde helt naturligt den sista biten.

    Appropå varma bad. Jag kom in till förlossningen med första och fick veta att jag var öppen 5 cm. Jag satte mig i ett varmt bad och 40 min senare var jag öppen 9 cm. Så bad kan inte bara vara smärtlindrande utan även skynda på öppningsskedet Glad Rekomenderar det verkligen!

    Mitt råd till folk är att inte planera så mycket. Ta det mer som det kommer för ni vet inte hur ni kommer att reagera när ni väl är där. Självklart kan det vara bra att ha ett litet hum om vad som finns och vad man skulle kunna tänka sig. Men jag hade värsta planen för min första förlossning och så tog det bara någon timme när vi väl var där. Och andra gången gick ännu fortare. Och denna gången kommer antagligen gå ännu fortare Obestämd 
  • ArtISk­in
    Äldre 7 Sep 11:55
    #62

    Det jag skulle vilja denna tredje gången är att finna någon slags form av avslappning som gör att jag klarar förlossningen helt utan någon smärtlindring alls. Jag vet vad jag har att förvänta mig. Jag har vart med om en förlossningen som var relativt smärtfri. Och en som var frukstansvärd. Så denna gången skulle jag vilja ha en förlossning som är fullt hanterbar sålänge man kan intala sig själv att det är naturligt det man känner. För förra gången fick jag dödsångest. Jag trodde seriöst att jag skulle dö vid ett kort tillfälle. DET vill jag inte vara med om igen. Men jag vet inte vad det finns för alternativ för min del.

    Jag hoppas inte jag skrämmer er nu Tungan ute 

  • ArtISk­in
    Äldre 7 Sep 12:34
    #64
    Serahjay skrev 2011-09-07 11:50:07 följande:
    En massa boråsare här :) Börjar snart känna mig utanför. :)

    Jag ska på första FUB den 15. Sen den 19de bär det av till Sjukhuset för bildspel. Vet själv inte vad det innebär men enligt min syster så är det då man får reda på om alla smärtlindringar. Eftersom min karl är kvar i malmö så tar min syster med mig dit. Ska bli spännande.

    Själv har jag bestämt mig redan nu för lustgas. Dels för att det förhoppningsvis underlättar vid värkarna och dels för att det blir första "fyllan" på 9 månader. haha
    Epidural säger alla att jag borde ta. Men som du säger så finns det risk att man förlorar all känsel och kan inte ta i vid krystvärkar om den sätts i sent.
    TENS är jag ganska sugen på. Men efter den 19de kanske jag har lite mer klarhet i vad jag vill.

    Sen beror ju allt på hur fort eller sakta förlossningen går :) har jag tur ärver jag från mamma och får lätta förlossningar. Har jag otur blir det som syrran som håller på i 3 dagar.
    Om du känner dig utanför, vad ska då jag göra jag som bor i ett helt annat land dessutom Drömmer
  • ArtISk­in
    Äldre 7 Sep 13:11
    #66
    mammasgullar skrev 2011-09-07 12:56:54 följande:

    Jag vill gärna vara så lite föreberedd som möjligt, låter säkert jätte konstigt, men när sonen föddes så hade jag inte ens hunnit ta en tanke på förlossningen, då förlossningen startade spontant i v 24+6, 25+0 gav dom upp försöken att stoppa, och 25+1 kom han ut.

    Jag tänkte varken på smärtlindring, på om jag skulle spricka, eller något överhuvudtaget, jag fick helt enkelt förlita mig på min egen kropp och barnmorskorna. 

    Sonen föddes utan någon som helst smärtlindring över huvudtaget,  och jag minns det som en bra och fin förlossning, (om vi räknar bort faktumet att det startade så för tidigt) 

    Så jag tänkte försöka mig på en liknande, om jag klarar mig utan smärtlindring så är det jätte bra, dock tänker jag inte vägra något ifall det gör för ont, men när de erbjöd mig lustgas med sonen så tackade jag nej, så ont gjorde det inte. Tänk om man kunde ha samma tur igen,       
    Va härligt med en bra förlossning. Lite så kan jag känna med min första också. För mig kom det lite som en chock att det var igång då vi bara åkte in på förlossningen för att jag skulle få en tablett att sova på. Jag hade inte sovit på flera dagar p.g.a. "förvärkar". De gjorde inte direkt ont, men spände tillräckligt för att det skulle påverka sömnen. Så när vi kom in så gjorde de en koll för säkerhetsskull och det visade sig att jag var öppen 5 cm. Jag fick inte åka hem igen. Och vi hade inte med oss något bagage eller nått. Mannen fick ju åka med stormfart hem och hämta allt vi behövde. Det visade sig att jag hade värkar med några minuters mellanrum som jag knappt kände. Och sen som jag skrev i ett tidigare inlägg så satte jag mig i ett varmt bad, och det tog 40 min tills jag var öppen 9 cm. Och det var först då jag började få ont. Glad Och de flesta brukar ju behöva smärtlindring just vid öppningsskedet. Har man kommit till 9 cm eller 10 så är det ju strax dax att krysta och då är det lika bra att vara klar i bollen och bara koncentrara sig på att lyssna på kroppenssignaler. Jag hade lustgas i slutet med första och jag hade inga riktiga krystvärkar.Så det tog en timme för mig att krysta ut min son. Med andra hade jag bara lustgas en stund på mitten, vid 5 cm till 7 cm. Och den funkade inte alls tyckte jag så jag sket i den helt. Och då fick jag rejäla krystvärkar, så min dotter var ute på bara ca 20 min. Jag är hellre klar än bortdommnad så jag inte känner kroppens reflexer Glad Sen hade det vart härligt att kunna få uppleva (läs överleva) en förlossning utan smärtlindring en gång också.
Svar på tråden Beräknad födsel i November? Se hit! :)