• Silver­LadyG
    Äldre 5 Oct 17:07
    238422 visningar
    3541 svar
    3541
    238422

    Beräknad födsel i November? Se hit! :)

    Hej.
    Har ni andra också börjat känna kramper och stickningar i buken, slidan m.m.? Jag har sammandragningar flera gånger per dag och senast hade i 1 timma mensvärk på vänstra sidan av buken, samt stickningar. Idag har det kommit och gått, magen blir hård då och då. Det sticker jätte mycket på vänstra sidan ner mot blygdläpparna, mot ryggen och det gör rejält ont. Jag undrar hur ont kommer förlossningen att göraSkäms Är i vecka 34+4. Hur har ni andra det med sånt? Börjar undra om jag ska födda snart men hoppas att han ska stanna kvar några veckor till...Skrattande
    Skruttensmamma: Ja, du har en fin och liten mage, precis som en av mina närmaste vänner, bara en fin mage och inga extra kilon Skrattande

  • Silver­LadyG
    Äldre 5 Oct 17:47
    OllesMamma85 skrev 2011-10-05 17:21:10 följande:
    Aj det låter inte särskilt skönt Obestämd Sammandragningar känner jag igen och att magen blir stenhård.. Men inte stickningarna som du beskriver. Ring och fråga din barnmorska kanske? Om det fortsätter i alla fall..

    Haha, inga extra kilon? Vad snäll du är! Flört Nu är det dock såhär att jag har gått upp hela 16 kg än så länge! Skäms
    Tack för svar, pratade med barnmorskan idag och hon tyckte att allt är normalt. Hon sade att jag kommer att känna massor med olika smärtor som jag har aldrig känt innan. Hon frågade om jag hade ont att kissa m.m. med tanken på UVI, men det har jag inte. På bilden syns i alla fall endast en mage och inga extra kilonSkrattande Då måste du ha varit riktigt smal innanSkrattande
    AnnelieJohan skrev 2011-10-05 17:23:52 följande:
    Yes, det har jag också börjat få. Har i stort sett inte haft några sammandragningar alls innan, men from i helgen har jag riktigt mycket, alltså nu pratar vi i stort sett hela tiden! Visst är det normalt, men samtidigt undrar man ju över ökningen!? Min BM sa att jag skulle kolla det om de blev smärtsamma, vilket de inte är, förutom då såna här stickningar ibland, som du pratar om. Jag är i v 35+2 idag.
    Precis men har läst om man har UVI kan dessa sammandragningar bli värre, du har väl inte problem med att kissa? Sammandragningar kan komma ofta enligt min BM men de ska inte hålla i för länge. Tack, jag har inte heller smärtsamma sammandragningar bara dessa stickningar och hugg.Skrattande Känns sköt att inte vara ensam med sammandragningar och hemska stickningar.
  • Silver­LadyG
    Äldre 5 Oct 19:55
    OllesMamma85 skrev 2011-10-05 17:59:10 följande:
    Tjejer, jag har en sak jag måste ventilera med er..

    Vår lilla skrutt är ju beräknad att komma ut till oss den 15 november. Nu är det så att min sambo ska åka iväg till London den 13-17 oktober, alltså ganska exakt 1 månad innan skrutten är beräknad.. Och nej vad är oddsen att det skulle hända någonting just då? Det gäller ju bara 5 ynka dagar. Inte så stor risk. Men den finns ju ändå där... Obestämd

    Och så idag var jag och lunchade med en tjejkompis som berättade om sin arbetskamrat som skulle ha barn i mitten på november, precis som oss. Men hon fick åka in redan igår och födde en liten dotter.. En frisk liten tjej på knappa 2 kg. Man kan ju inte gå runt och inte hitta på saker bara för att det Kanske Kan Hända Nu.. Men det slog mig att jag inte alls räknar med att det ska/kan hända tidigare. Men det är ju bara att inse, det kan hända precis när som helst..
    Svår sits. Jag har blivit erbjuden att åka på en kryssning till Tallinn med mamma, vore kul och trevligt att komma bort men tackade nej eftersom jag skulle aldrig förlåta mig själv om jag födde i Estland utan min make. Eftersom han kan inte följa med på kryssningen p.g.a. hans jobb.
    Chansen är ändå ganska så liten att du skulle födda 1 månad förtidigt med risken den finns. Jag skulle säga till maken, snälla åk inte  men om det handlar om jobb och viktiga karriärs möjligheter då skulle jag säga åk och ha min mamma redo för säkerhets skull. Hoppas att det löser sig!
  • Silver­LadyG
    Äldre 5 Oct 21:53
    Kat91 skrev 2011-10-05 21:44:07 följande:
    Slänger också in en magbild nu när den hamnar i så fint sällskap bland era fina magar Glad

     


    alla har så fina magar Skrattande Du har en jätte fin mageSkrattande
  • Silver­LadyG
    Äldre 6 Oct 13:30
    krillelkpg skrev 2011-10-06 10:51:34 följande:Skrattande
    Här blir det förlossning på US i Linköping ja

    Idag har vi varit på ultraljud, den lille följer kurvan perfekt och vägde ca 2514 gram, det är en ökning på ca 1 kg sen förra ultraljudet för en månad sedan. Hjärtslagen låg på 162 slag/minuten och allt såg bra ut. 
    Vilken vecka? Var på tul i v 32+3 och lillan vägde ca 2448, ca +18% men läkaren sade att det ok. Ska på TUL igen nästa vecka, vi får se.Ohh jag åt jätte starka chilinötter,  nu är det tumult i min livmoder Skrattande, han gillar nog inte det Skrattande
  • Silver­LadyG
    Äldre 6 Oct 13:31
    Joelssonskan skrev 2011-10-06 11:53:31 följande:
    Japp de blir Linköping....hade ju skitbra förlossning här i Motala förr men de valde ju att lägga ner tyvärr. Annars hade det varit rätt så skönt att slippa åka den där biten hela vägen in till Linköping.

    Idag är jag såååå jävla glad...jag klarade uppkörningen!!! Med nöd och näppe, men jag klarade det!! Cool
    Nu kan liten få komma när den vill...jag är klar med mina måsten nu iallafall...eller ja, vore rätt skönt att få måla bebisrummet klart först ioförsig.
    Grattis Skål
  • Silver­LadyG
    Äldre 6 Oct 15:11
    ArtISkin skrev 2011-10-06 15:07:34 följande:
    Ja det låter väldigt normalt. Min vägde ju 2990 g i v 35. Så min är ju stor i jämförelse.
    min kommer nog också att väga lika mycket nästa vecka i TUL kommer då att vara i v 35+3. Skrattande Hur mycket ska de väga enligt TUL i v 35?
    Hade en vän vars son vägde 3,2 kg i vecka 32, i vecka 39 tittade ut en 4 kg:s bebisSkrattande Vikten kan öka/avstanna efter ett tagSkrattande
  • Silver­LadyG
    Äldre 6 Oct 15:31
    ArtISkin skrev 2011-10-06 15:23:57 följande:
    Jag har försökt läsa lite på olika sidor och det står väldigt olika. Men mellan 2,5-3 kg verkar vara det vanligaste. Så jag förstår inte riktigt hur min läkare kan säga att min är JÄTTESTOR för den veckan. Jag ska ju sättas igång innan den blir 4 kg. Ska på ny kontroll om en vecka och ska bli intressant att se vad den ligger på då.
    Fick du ingen utskrift från TUL? Jag fick en kurva där det står vikten på min bebis, enligt mätningar på TUL. Det står den förväntade vikten och hur stor är avvikelsen samt om hjärta,fostervatten, rörelser m.m.
    Han skulle ha vägt, alltså den förväntade vikten i vecka 32+3, ca 2056g men han vägde ca 2448g vilket motsvarar ca +18 % med felmarginal på +/-10 % eftersom TUL är aldrig 100 % rätt. På grafen som jag fick kan jag se att den beräknade vikten i v 40 är ca 4,2 kg.
    Kräv utskrift på TUL.
  • Silver­LadyG
    Äldre 6 Oct 15:50
    ArtISkin skrev 2011-10-06 15:43:33 följande:
    De har inte samma system i norge som i sverige =/  Sen var jag egentligen inne för att titta på bebisen organ men det blev mer av en kontroll av vikten. Jag har knappt fått några andra utskrifter heller. Det verkar vara mycket slarv tyvärr.
    Rynkar på näsan tråkigt men tror att om du begär kan du få utskrift på din journal, tror att alla länder har den möjligheten. FrågaSkrattande
  • Silver­LadyG
    Äldre 6 Oct 17:08
    ArtISkin skrev 2011-10-06 16:08:12 följande:
    Jag har en handskriven journal. Hälsokort kallas det här. Allt annat finns på datorn.
    men de kan väl skriva ut saker från datorn som de gör härSkrattande
Svar på tråden Beräknad födsel i November? Se hit! :)