• OllesM­amma85
    Äldre 2 Sep 10:18
    238363 visningar
    3541 svar
    3541
    238363

    Beräknad födsel i November? Se hit! :)

    Hej allihopa!

    Mitt namn är Elin och är 26 år. Jag och min sambo väntar vårt första barn den 15 november. Det är nu bara 2,5 månad kvar och det närmar sig med stormsteg (även fast det ibland känns som att det är en hel evighet kvar...)

    Någon annan som har beräknad födsel i november som vill följas åt den sista tiden fram till det underbara som väntar? Glad

    I ca vecka 20  fick jag foglossning och har därmed väldigt ont i min rygg/ischias/ljumskarna Obestämd Inte roligt alls eftersom man blir väldigt begränsad. Man får ont om man står/går för länge och likaså om man sitter ner för länge. Just för tillfället läser jag till förskollärare på Högskolan i Borås och kämpar med en kurs som är slut om en månad. Kroppen tycker inte om det men sen kommer jag ju få vara hemma och bara njuta länge Skrattande

    Om ni själva väntar barn i November och vill prata av er om alla funderingar och tankar som snurrar, behöver peppning / vill ge peppning eller gnälla av er de där tunga och svåra dagarna så är ju detta ett perfekt sätt! I grund och botten går vi ju alla igenom samma sak just nu (med viss variation såklart).

    Ser fram emot att få prata med er! Glad
    - Skruttens Mamma

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-10-26 20:20
    BF LISTA

    1:e November - Artlskin

    5:e November - Love11

    9:e November - Tanya

    10:e November - SkruttensMamma85

    12:e November - QladyG

    13:e November - Sofiia2

    27 November - Wilder

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-10-26 20:42

    1:e November - Artlskin

    5:e November - Love11

    6:e November - AnnelieJohan

    9:e November - Tanya

    10:e November - SkruttensMamma85

    12:e November - QladyG

    13:e November - Sofiia2

    15:e November - Tenshioyo

    20:e November - Kat91

    27:e November - Wilder

  • Svar på tråden Beräknad födsel i November? Se hit! :)
  • Kat91
    Äldre 6 Sep 16:16
    #51

    Vi var och kollade på en emmaljunga classic sport för att vi måste ha en med fyra fasta hjul och gärna lufthjul eftersom jag kommer gå med stor stark hund också :P (Trehjuliga funkar inte alls då) Sen hade jag sån tur att min arbetskamrat hade en 09:a exakt likadan jättefräsch som vi tittade på som hon ville ha 2500:- för inkl. åkpåse och grejer :P Så vi gjorde ett riktigt klipp!

    Har ni köpt mycket nytt eller mycket begagnat? När jag tänker efter är det bara skötbordet som är helt nytt här :)

  • Äldre 6 Sep 17:33
    #52

    Själv får jag syrrans vagn som hon köpte till sina ungar. En Emmaljunga från 2006. Vet inte vad det är för typ av vagn men har kört den många ggr så vet att den är stabil och stadig. Perfekt till vintern oxå med kraftiga hjul. :)

  • OllesM­amma85
    Äldre 6 Sep 17:55
    #53

    Det enda som kommer köpas nytt för oss är ett skötbord. Vi köper en begagnad vagn (Teutonia Spirit S3) och bilstol (Acta Graco). Sen får vi ärva en vagga som min sambo hade när han var liten (kan användas de första 6 månaderna typ) och sen får vi ärva en spjälsäng och en babysitter :)

  • Äldre 6 Sep 18:53
    #54

    Gratis är gott! Har nog inte behövt betala en krona för alla bebissaker. Sängen hitta vi i ett förråd. Nästan helt ny, vagn får vi av syrran samt bilbarnstol. Barnstolen är min gamla. Hokus pokus tror jag den heter. Skötbordet får vi oxå av syrran. Babysitter köper mamma och pappa.
    Hehe .. ibland är det bra att vara sista barnet som skaffar barn :D

  • OllesM­amma85
    Äldre 6 Sep 19:07
    #55

    Det håller jag absolut med om Wilder! :) Jag har 2 äldre systrar som har 3 barn var så det är kanon!

  • Kat91
    Äldre 6 Sep 21:40
    #56

    Vi har fått säng och bärsele av en kompis, köpt begagnad vagn och resesäng, kommer köpa ett begagnat babyskydd som är knappt ett år gammalt och har fått babysitter och sen gåstol av en annan kompis + att vi "lånar" alla kläder i stl 50-56 och en del i 62 av samma tjejkompis och hennes syster. De var lite smarta så den ena köpte 50kläder och den andra 56-62 och sen bytte de så nu får jag också vara med i deras klädring :P Man plockar bort om man vill behålla nåt speciellt plagg och lägger till sånt man vill skicka vidare. Får vi se sen vem som blir först av oss tre med barn nr2 sen :D
    Skötbord och madrass till sängen + sängkläder har vi köpt och jag kommer nog köpa en ergonomisk bärsele också eftersom mina axlar+rygg inte riktigt klarar babybjörn :P
    Än sålänge har det blivit billigt :)

  • Äldre 6 Sep 22:05
    #57

    Ja det är riktigt skönt med begagnat och presenter :) Med tanke på allt annat som ska inhandlas under årens lopp såsom blöjor, våtservetter, medicin, salva, ersättning? osv. Det blir ju dyrt de med. Så man blir ju glad för minsta lilla man får :)

    Bärsele ville jag oxå ha ergonomisk. Har problem med ryggen så hade heller inte klarat av babybjörn. Men där vi bor, och tiden på året vi får ungen lär vi inte använda det så mycket. Så struntar i att köpa de :)

    Det bästa av allt är ju babykorgen som min sambos lillebror hade när han var bebis. (20 år sen)
    Folk undrar vad jag ska ha den till men det är ju gulligt att ha en söt liten korg ståendes i hörnet :) Där hon kan sova sött :)

  • OllesM­amma85
    Äldre 7 Sep 10:50
    #58

    Vi har just varit på kurs/föreläsning om förlossningsförlopp och smärtlindring. Snurr snurr! Glad Spännande som tusan men samtidigt väldigt läskigt. Mixed emotions med andra ord! Någon annan som varit på en föreläsningen om det?

    Man får så mycket att tänka på. Hur kommer vår förlossning att bli? Vilken smärtlindring kan vi tänka oss / vilken vill vi absolut Inte ha? Osv osv... Jag funderar på att önska ett rum med badkar, har hört och kan tänka mig att rejält med värme kan hjälpa mycket mot smärtan. Är dock osäker på lustgas - just för att de säger att man känner sig lite berusad och snurrig och "tappar kontrollen" samt att man kan få minnesluckor. Även osäker på ryggbedövning. Min syster tog det och hon domnade bort i hela benen och fick svårt att hjälpa till själv i förlossningen.. Obestämd Men det är ju självklart olika för många verkar ha positiva tankar och erfarenheter från ryggbedövning också. De pratade även om TENS som man tydligen kunde få hyra med sig och använda med värkarna när man fortfarande går hemma, kändes som ett bra alternativ sådär i början av förlossningsarbetet.

    Vilken smärtlindring funderar ni på? Vad har ni för tankar om de olika?

  • Äldre 7 Sep 11:22
    #59

    Hej allihop

    Jag heter Madde och är 26, bor också i Borås. Jag och min sambo väntar första barnet till den 24e november (även om det extra ultraljudet visade att Liten växer fort och kanske dyker upp tidigt). En liten flicka är det och en riktig liten vilde dessutom. Hon lever runt i magen dag som natt och sparkar jättestarkt. Magen har vuxit sig rejält stor och tar emot överallt. *hehe*


    Vi har börjat ställa i ordning i barnkammaren och har snart köpt/fått allt vi tror att vi behöver. Det är första barnbarnet på hans sida och andra barnbarnet på min sida. Bägge föräldraparen är helt lyriska och tydligen är bägge våra mammor hamstrar för jisses vad saker som har sparats! Vi har fått kläder nog att fylla en byrå, massor med lakan, babyfiltar och leksaker. Barnsängen har vi fått. Det mesta vi har köpt är småsaker som första paketet blöjor, tvättlappar, nappflaska osv. Jag kunde inte låta bli att köpa lite smått sånt tidigt. :)


    Barnvagnen köpte vi en på blocket. Det blev en Brio Happy. Den är stabil och verkar skön att köra, men inte den smidigaste om man ska in på stan. Tyckte det var jättesvårt att ge sig in i "barnvagnsdjungeln" och börja klura på vad sjutton man skulle ha.


    Funderar en del på föräldraledigheten... hur länge innan BF är det normalt att man går hemma? Jag hoppas på att orka jobba så länge som möjligt för ekonomins skull, men jag känner mig otroligt trött och orkar inte med varken jobbet eller hemmalivet ordentligt. Funderar på om jag skulle söka deltid hemma så man har tid att mysa runt lite och förbereda i lugn och ro?
    Hörde att barnmorskan till en bekant rådde henne att ta en månad hemma innan BF, men funderade själv på om två veckor kunde vara lagom.

    Förlossningen ja... Den försöker jag undvika att tänka på så länge jag kan. ;) Skulle egentligen varit på förlossningsföreläsning nu i veckan, men sambon blev inkallad på jobb så vi fick boka om.
    Jag är väldigt dåligt insatt i vad som ska fungera bra/dåligt. Har lyssnat på tjejerna på jobbet och fått tipset att ryggbedövning ska vara bra för då är man lugn efter förlossningen och har tid att mysa med barnet istället för att ha väldigt ont. En annan tjej använde lustgas och hon sa att det fungerade sådär.
    Brukar man inte få åka till sjukhuset ett tag i förväg och kolla in lokalerna och prata med personalen där?
    Har inte haft några direkta egna tankar om det ännu. Mina enda förhoppningar är att förlossningen ska gå fort och smidigt. Så klart. ;)

    Blev ett långt inlägg! :) Hoppas ni orkade läsa.

  • ArtISk­in
    Äldre 7 Sep 11:48
    #60
    OllesMamma85 skrev 2011-09-07 10:50:14 följande:
    Vi har just varit på kurs/föreläsning om förlossningsförlopp och smärtlindring. Snurr snurr! Glad Spännande som tusan men samtidigt väldigt läskigt. Mixed emotions med andra ord! Någon annan som varit på en föreläsningen om det?

    Man får så mycket att tänka på. Hur kommer vår förlossning att bli? Vilken smärtlindring kan vi tänka oss / vilken vill vi absolut Inte ha? Osv osv... Jag funderar på att önska ett rum med badkar, har hört och kan tänka mig att rejält med värme kan hjälpa mycket mot smärtan. Är dock osäker på lustgas - just för att de säger att man känner sig lite berusad och snurrig och "tappar kontrollen" samt att man kan få minnesluckor. Även osäker på ryggbedövning. Min syster tog det och hon domnade bort i hela benen och fick svårt att hjälpa till själv i förlossningen.. Obestämd Men det är ju självklart olika för många verkar ha positiva tankar och erfarenheter från ryggbedövning också. De pratade även om TENS som man tydligen kunde få hyra med sig och använda med värkarna när man fortfarande går hemma, kändes som ett bra alternativ sådär i början av förlossningsarbetet.

    Vilken smärtlindring funderar ni på? Vad har ni för tankar om de olika?

    Jag använde TENS hemma med första. Och bara lustgas från att jag var öppen 9 cm till att jag var öppen 10.
    Andra barnet använde jag bara lustgas men jag tyckte inte det hjälpte något alls då. Så jag körde helt naturligt den sista biten.

    Appropå varma bad. Jag kom in till förlossningen med första och fick veta att jag var öppen 5 cm. Jag satte mig i ett varmt bad och 40 min senare var jag öppen 9 cm. Så bad kan inte bara vara smärtlindrande utan även skynda på öppningsskedet Glad Rekomenderar det verkligen!

    Mitt råd till folk är att inte planera så mycket. Ta det mer som det kommer för ni vet inte hur ni kommer att reagera när ni väl är där. Självklart kan det vara bra att ha ett litet hum om vad som finns och vad man skulle kunna tänka sig. Men jag hade värsta planen för min första förlossning och så tog det bara någon timme när vi väl var där. Och andra gången gick ännu fortare. Och denna gången kommer antagligen gå ännu fortare Obestämd 
Svar på tråden Beräknad födsel i November? Se hit! :)