• Nikki GBG
    Äldre 6 Sep 21:53
    17118 visningar
    91 svar
    91
    17118

    är det normalt att jämföra kilo-pris på falukorv när man tjänar 40.000kr/mån!??

    är så jävla förbannad! måste få prata av mig för jag funderar nu starkt på att göra slut med min fästman enbart pga hans snålhet Rynkar på näsan
    vi bor ihop i min bostadsrätt han tjänar 40.000 i månaden och får ut ca 30, jag får ut 14! han har inga lån eller större utgifter förutom sin bil och så låter han mig betala hälften av allt och mer därtill!! jag får även betala alla amorteringar ensam på bostadslånet eftersom det är min lägenhet.
    jag har pga min låga lön samlat på mig en del lån under åren och har sammanlagt räkningar för 10.000 + matkostnad 3000 per månad alltså knappt 1000 kr kvar att leva på under en hel månad!
    jag har varken råd att gå till frisören eller köpa kläder eller annat jag behöver och så lever min kille riktigt bra, behöver aldrig kolla prislappen när han köper kläder tex och spelar golf som inte e billigt.
    när vi handlar mat kollar han kilo-pris på falukorv som redan e billigt!!! är inte det höjden av snålhet när man tjänar 40!!?
    vet inte om jag klarar att leva med någon så snål resten av mitt liv, hans höga lön har jag inte den minsta glädje av, jag kommer få fortsätta leva på öret.. har man inte som sambos och förlovade gemensam ekonomi!??
    vad skulle ni gjort?
    allt jag såg fram emot som vi planerat känns nu väldigt långt borta som tex köpa hus och skaffa barn Rynkar på näsan
    egentligen vet jag vad enda utvägen är.. göra slut.. men behövde bara skriva av min ilska...

  • Svar på tråden är det normalt att jämföra kilo-pris på falukorv när man tjänar 40.000kr/mån!??
  • Äldre 6 Sep 22:03
    #11

    Både jag och min sambo tjänar bra, men vi handlar gärna mat på extrapris ändå! Det finns roligare saker att lägga pengarna på än mat!

    Tycker du ska prata med din sambo angående er ekonomi. Bor man tillsammans så måste det ju även fungera ekonomiskt. Jag tycker inte man ska dela utgifterna på hälften utan utifrån vad man tjänar, det blir ju orättvist annars!

    När jag har varit föräldraledig i omgångar, så betalar ju givetvis min sambo en större del av våra utgifter. Man blir ju inte rik av att gå hemma och skulle vi dela allt rakt av då... ja, då hade det inte blivit många ören kvar för mig varje månad!     

  • Äldre 6 Sep 22:04
    #12

    Stackars dig... men du har ju som sagt svaret själv. Förutsatt att ni verkligen pratat om detta, förstås!? Har du berättat för honom hur det känns? Vet han verkligen hur du har det? Vi kvinnor är så duktiga på att tro att partnern vet vad vi tänker och känner. Prata med honom i lugn och ro, börja med JAG känner/tänker/vill... inte DU gör/är/måste. Hoppas det löser sig. Men om han struntar i dig och hur du känner så kanske det är kört.


    Jag tror på livet - även när det sparkar skiten ur mig!
  • Äldre 6 Sep 22:05
    #13

    För mig har det alltid varit så främmande det här med delad ekonomi, man är väl ett team? Eller?
    Det känns som att det är mer där problemet ligger.
    Vill ni inte dela rakt av för att han har så pass mycket högre inkomst än du, så kanske ni kan lägga en procentuell andel till den gemensamma kassan utifrån hur mycket ni tjänar?

  • Äldre 6 Sep 22:06
    #14

    Nej, jag tycker inte det är snålt bara för att man jämför sådana priser. Och inte heller tycker jag att man behöver ha gemensam ekonomi bara för att man är sambo/förlovade.
    Jag och fästmannen har också separat och han har också bra lön. Jag pluggar och jobbar lite extra så vi har rätt olika inkomst. Jag anpassar mig efter min ekonomi och sen så är ju han såklart gullig och betalar något extra när han vill och sådär men han behöver egentligen inte för jag hushåller med de pengar jag har.

    Att inte kunna ge bort en blomma när man är bortbjuden det tycker jag är ohyfsat!

  • Äldre 6 Sep 22:08
    #15

    Om han bor i din lägenhet sparar han ju asmycket pengar jämfört med om han hade bott i hyreslägenhet. Jag hoppas du tar ut en marknadsmässig hyra från honom.

  • Yavann­ie
    Äldre 6 Sep 22:09
    #16

    Lärde mig kolla kilopris när jag var fattig student. Nu står jag inte ut med att köpa något likvärdigt men dyrare. Jag går inte så långt att jag köper lågprismärken (Euroshopper och Eldorado är ju alltid billigast, men inte godast...) men jämför gärna likvärdiga varor.

    Säger som evil eye - det finns roligare saker att lägga pengar på. 

    Hos oss gör vi så att en viss procent av inkomsten (samma procent för båda) går in på ett gemensamt konto som vi betalar mat och räkningar för. Vi har även ett gemensamt sparkonto för buffert och sparande till resor eller större inköp. 


    cynicalchronicle.blogspot.com - där jag rotar fram och ratar dina inlägg
  • Nikki GBG
    Äldre 6 Sep 22:13
    #17
    Lindreas skrev 2011-09-06 21:57:47 följande:
    Att jämföra kilopriset är inte snålt, jag tycker det är bra. Däremot så borde ni nog prata om er fördelning av de ekonomiska medel ni har, du mår ju inte bra av det här...
    så sant! jag mår verkligen dåligt av det här, vill inte ens träffa våra bekanta för jag känner mig skabbig som aldrig har råd att fixa håret hos frissan eller köpa ngt nytt klädesplagg, har börjat bita på naglarna igen som jag inte gjort på åratal och fått massa stressutslag i ansiktet pga denna stress över att klara ekonomin, han vet ju om det oxå och ändå får jag tigga för att få några kronor.. allt jag gör hemma är inte värt någonting! det är bara jag som tvättar, det är bara jag som lagar mat, bara jag som går ut med djuren och mkt annat så ni får säga vad ni vill men i vårt förhållande är det verkligen fel på fördelningen av ekonomin!
  • Ginevr­a
    Äldre 6 Sep 22:15
    #18

    Jag säger det som flera redan har sagt: det är inte alls konstigt att jämföra kilopris på livsmedel även om man tjänar bra. Problemet verkar istället vara hans snålhet gentemot dig.

  • Äldre 6 Sep 22:17
    #19

    Att jämföra priser i butik är väl helt okej, men inte käkar jag det billigaste märket av nåt när jag har pengar.

    Men en del värdesätter ju inte alls mat utan ser den mer som bränsle- det är deras val men en sån man hade jag aldrig kunnat leva med, matglad som jag är.

    Att ni lever med helt olika standard tycker jag inte är okej när man är förlovad och bor ihop, men jag kan ändå förstå att han kanske inte vill ge bort hela sin högre lön till dig.

    Ett sätt att lösa det på är att ni betalar proportionellt utifrån er inkomst, och i ert fall skulle du då betala ca 25% och han 75% av gemensamma utgifter. Men som jag ser det är det väldigt snedfördelat och du behöver jobba på att höja din inkomst, för din egen skull.

    Oavsett om ni ska vara ett par eller inte.


    Fick man betalt för att gnälla skulle många vara miljonärer- jag med! /Bimsan
  • Äldre 6 Sep 22:19
    #20

    Ta upp det med honom att du inte mår bra av att ha det såhär. Antingen får ni ha gemensam eller betala procentuellt eller avsluta förhållandet...

Svar på tråden är det normalt att jämföra kilo-pris på falukorv när man tjänar 40.000kr/mån!??