Inlägg från: Indianica |Visa alla inlägg
  • Indianica

    Hur mycket pengar lägger ni per barn på vinterkläder?

    Jag ska göra en uppskattning på hur det brukar se ut för oss per barn (de är 8 och 9 år):

    Jacka: Ca 1500 kr
    Thermobyxor: ca 800 kr
    Vinterskor (Kouma eller dyl.) 500-800 kr paret + ullsulor: 50 kr styck.
    Vinterhandskar: 150-300 kr paret (brukar köpa två par ifrån Hestra och ett par ifrån Everest)
    Vintermössa: 60-300 kr beroende på märke. Köper bara ullmössor, både Reimas och ifrån ICA om jag hittar billiga sådana där.

    Ullstrumpor: ca 100 kr paret (ca 4 par)
    Ullkalsonger: 200 kr styck, ca 2 par brukar jag köpa
    Ullunderställströja 200 kr styck, ca 2 par
    Ullbyxor: 350 kr styck: 2-3 par.

    Snabbt överslag blir det 3-4000 kr per barn och vinterutrustning. Min dotter är jättefrusen, så det är nästan bara ullkläder som gäller och rejäla jackor odyl, och då kostar det tyvärr en slant..

  • Indianica

    Och jag kan tillägga att jag köper allt i sportaffärer, alltså märken som Fjällräven, Reima odyl. pga att de stora kedjornas kläder helt enkelt är för kalla för mina frusna barn (vi bor också långt i norr).

  • Indianica
    Betty84 skrev 2011-09-09 09:04:37 följande:
    OJ vilka summor..

    Jag brukar köpa allt mitt i ullared faktiskt.
    Förra året såg det nog ungefär så här

    Jacka+termobyxa 249 kr
    Underställ 99 kr
    mössa 19 kr
    vantar 4 par 100 kr
    raggsockar 14 kr
    allvädersstövlar + kängor och ett par finare stövlar  från skopunkten 400 kr

    Totalt 880 kr och då fick vi tre par skor

    Mina barn har varken blivit blötare eller kallare än någon annan på dagis så även de billiga kläderna kan vara minst lika funktionella. Är det väldigt slaskigt så brukar jag trä ett par regnbyxor över. 
    Ehum, ja, det vore ju drömmen att kunna köpa en hel vinterutrustning för 400 kr, men tyvärr bor vi långt ifrån Ullared och det är svinkallt här så de kläderna värmer nog inte tillräckligt skulle jag tro,
  • Indianica
    Shasti skrev 2011-09-12 23:25:02 följande:
    Nu är jag uppe i 6500:-. Beställde ett Isbjorn skalset också. Ungen är konstant blöt så fort det börjar regna. Jag blir tokig. Vad tusan ska man sätta på dem egentligen...??
    Det är ju konstigt om hon blir blöt även av galonkläder?

    Sedan måste jag säga att det här med skalkläder, inte håller det väl rätt för regn i någon högre utsträckning? Jag har trott det och bara haft skaljackor till barnen, men nu efter att själv ha använt min skaljacka (Didriksson) som regnjacka har jag ändrat uppfattning totalt. Jackan suger som åt sig av regnet efter kanske 10 minuter och känns fuktig och drar åt sig massor med kyla, så jag både känner mig våt och frusen efter en kort stund!!! Och då talar jag inte om ösregn, utan rätt lite regn!

    Jag har därför  köpt regnkläder åt barnen i "prassligt" material på Stadium (Everest) och det funkar bra. Så mitt tips är att köp riktiga regnkläder om du inte testat det på ett tag, men du verkar ju iofs ha testat galon...
  • Indianica
    Ari Gold skrev 2011-09-12 20:18:35 följande:
    Tack för att ni påminner mig om vilka enorma summor jag sparar varje år.Tyst
    Hm, vad köper du då?
  • Indianica
    Indianica skrev 2011-09-13 21:08:03 följande:
    Hm, vad köper du då?
    Okej, nu såg jag att du spaltat upp det ,bra!

    Såg att du köpt begagnat och det är ju smart, men jag brukar inte våga köpa ytterplagg begagnade av rädsla för t ex tjorvande dragkedjor odyl, jag köper hellre nytt och säljer begagnat, ochsom någon påpekar är det nästan omöjligt att hitta vissa plagg för skolbarn begagnade, t ex begagnade (kill)täck/thermobyxor som inte har väldigt nötta knän...jackor däremot kan ju däremot se fina ut.

    Hoppas fynda nya thermobyxor begagnat på Tradera, men de jag budat på hittills har gått upp väldigt högt i pris Tur att det är ett tag kvar till vintern!
  • Indianica
    Triple Trouble skrev 2011-09-13 08:32:50 följande:
    Cirka 21000, dvs 7000 per barn har jag lagt, så jag fick köpa en vinterjacka till mig själv på rusta för 299
    Åh, holy macarony! Ehhhh, jag hade lätt lagt de pengarna på en utlandsresa istället, men jag antar att du inte tvingas välja mellan overaller eller utlandssemester
  • Indianica
    tessan27 skrev 2011-09-13 22:50:07 följande:
    Det beror väl på vilka skalkläder man köper och vilken vattenpelare dem har. Din Didrikson jacka har troligtvis bara vattenpelare på¨ca 3000 medans dem skalkläder som jag köper till mina barn som alltid är torra har vattenpelare på 10 000. Jag köper Polarn o. pyrets skalkläder, skulle inte köpa med mindra än 8000 om jag vill ha dem som regnkläder. Galon brukar ligga på 5000 så jag bra skalkläder är till och med bättre än galon på vattentäthet. Galon slits också snabbare är skalkläderna och blir då mindre vattentäta.
    Ja, jag vet inte vad vattenpelaren på min jacka är, Didriksson verkar ha mellan 3-5000 och det trodde jag ju skulle hålla sig någorlunda torrt, men det är en rent av obehaglig upplevelse att ha den i duggregn tycker jag, då materialet blir så tungt (som att ha en våt handduk över sig) jämfört med en regnjacka som vattnet bara glider av, men jag antar att en vattenpelare på 10-20 000 i vattenpelare ger just det "glidet" så jackan inte känns så tung och kall när det regnar.

    Jag tycker det är dumt att alla märken saluför skaljackor som vattentäta, när så inte är fallet. De stora klädkedjorna har ju (iaf där jag bor) helt slutat med vanliga regnkläder och t ex Kapp Ahl hävdar att deras Fix-skalkläder funkar som regnkläder (stod på dem att de är vattentäta), men de blir säkert lika otrevliga som min jacka blir i regn

    Det är ju bra om de dyrare skalkläderna håller måttet!
  • Indianica

    Usch, jag blir så ledsen, hade tänkt pressa ned vinterklädeskostnaderna i år och handla begagnat. Men jag tycker priserna trissas otroligt mkt på Tradera, t ex begagnade Vikingkängor för 380 kr + frakt (typ 60 kr) på Tradera, inte klokt enligt mig. Inte när man inte är helt säker på att de bara använts en vint r och är i bra skick. Samma sak gäller begagnade märksvinterplagg. Gneis begagnade skidbyxor, 400 kr, inte okej tycker jag. Kanske var jag för tidigt ute på Tradera? Fick tag på en begagna ullmössa för 50 kr, det var allt...men bättre än inget!

    Men nu har jag handlat till sonen, köpa med rabattcheckar på Ellos. Reimakläderna gick då på 1200 kr och så Viking chillyskor för 600 kr, så jag är ganska nöjd ändå eftersom jag snarare brukar lägga 2500 kr, men hade hoppats fynda mer än vissa här gjort på begagnatmarknaden...

Svar på tråden Hur mycket pengar lägger ni per barn på vinterkläder?