Ännu en riksrevisor hoppar av
Forum Hälsa: Hälsa - Kropp & själ
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Biverkningar TBE-vaccin? PMS? Hypotyreos?

  Tor 8 sep 2011 21:50 Läst 26126 gånger Totalt 25 svar
  ässkli­ngen
  Visa endast
  Tor 8 sep 2011 21:50

  Är det någon därute som har erfarenhet av allvarliga biverkningar efter TBE-vaccin??? Jag har haft de 10 märkligaste, obehagligaste dagarna i mitt liv. Symptomen har varit: -synrubbningar -kraftig mjölksyra i kroppen -extrema spänningar i kroppen nattetid -frossa -huvudvärk -minnessvårighet -trötthet -deppighet -orkeslös -ilsken -aptitförändringar etc. etc... Jag åkte in till akuten dag 5, där läkaren (nr1) tog enkla prover som var jättebra och hon trodde jag drabbats av utmattninssyndrom. Dag 8, privat läkare (nr 2) som tog massor av prover som jag får svar på, på tisdag. Men hennes bedömning var att det var psykiskt och hon undrade om jag ville ha lugnande... Dag 9, läkare (nr 3) på infektionskliniken på inrådan av läkare (nr2) som inte tog prover men ansåg att risken att det var Borrelia var obefintlig. Så nu sitter jag här, visserligen äntligen lite bättre i kroppen, men med skumt påverkad syn och väntar på att få provsvar av läkare (nr4) som är kollega till ( nr2) då hon har semester... Är det någon som känner igen sig? Intressant med synpunkter och spekulationer från "vanliga" människor... Jag är frisk i övrigt vad jag vet. Vad tror ni? Hypotyreos? Allvarlig biverkning av TBE-vaccin? PMS? Eller bara utbränd?? Tacksam för alla spekulationer och erfarenheter!!

 • ässkli­ngen
  Visa endast
  Tis 4 okt 2011 06:17 #13

  Skoxan: Din stackare! Ditt låter ju värre än mitt! Alltså det som slår mig direkt med din berättelse är ju att du haft en förbättring under en tid och sen bakslag igen. Det är ju precis så som TBE verkar!! Jag mår bra nu, men fortf trött och kortare stubin än vanligt. Det är ju bara för mig att vänta nu och se om det kommer tillbaka igen... (Snälla låt mig slippa!) Jag tog en spruta på våren 2007, sen blev jag gravid, ammade och gravid igen och då vågade jag inte ta fler. Men så nu i augusti, alltså 4 år senare, köpte vi nytt hus och där ingick ett fästingbo på tomten. Plockade ett 20-tal fästingar vardera på barnen den kvällen vi upptäckte boet. Och därför valde vi sedan att vaccinera både mig och våran 2-åring och 3-åring. Jag ångrar mig idag kraftigt!! Skulle aldrig tagit den där förbannade j-à sprutan! Och det sjuka är att jag för en gångs skull var orolig innan en spruta och frågade om biverkningar. "Ja, man kan få lite ont i armen" fick jag till svar! Skoxan, vart bor du? När jag var på infrktionskliniken på Östra i Göteborg, pratade jag med en ung kvinnlig läkare. Hon sa att det inte alls var omöjligt att mitt var en vaccin-biverkning, och att hon sett flera fall men att de var så pass nya att de inte var dokumenterade än... Jag ska på återbesök hos min "vanliga" läkare nästa vecka och då får vi se om hon också tror på den teorin och vad man i så fall gör... Kan man ta prover för att se pm TBE finns i kroppen? Tack, alla som frågar, spekulerar och bryr sig!!! Tack!

 • Tis 4 okt 2011 09:53 #14

  Jag vill veta om detta kan försvinna! Jag ber till högre makter att det iaf inte ska bli värre, för då blir det tunga dagar... Jag vill att det ska finnas botemedel!!!

  Jag söker på nätet.
  Jag ringer runt "överallt". 
  Ingen verkar ha någon koll ärligt talat. På TBE och Borrelia verkar de ha rätt bra koll, men inte på biverkningar från sprutan. Det är ovanligt tydligen.
  Jag vet inte vart jag ska ta vägen! Hjälp mig någon!

  Varför skulle man bli en av typ 100 000? Ångrar sig ja! Minst sagt. Bor inte ens i ett högdrabbat TBE-område. Det finns förvisso fästingar här, är ute mycket osv. Detta känns helt sjukt (i dubbel bemärkelse...)

  Alltså, det borde finnas någon läkare i Sverige (eller i världen) som samlar in biverkningssymptom, och kan ge information om detta. Hur det ter sig, på kort och lång sikt. Eller hur? Var finns denna person?

   

 • ässkli­ngen
  Visa endast
  Tis 4 okt 2011 11:07 #15

  Men ring till östra sjukhuset i Göteborg. Infektionskliniken! Kommer inte ihåg vad läkaren där hette, men ung och trevlig och tog mig verkligen på allvar!

 • Ons 5 okt 2011 16:28 #16

  Tack för tipset, det ska jag göra. Minns du inte alls vad läkaren hette?

  Idag var jag till min husläkare. Hon remitterade till neurolog. Säkert OK, men allt tar ju sån fruktansvärd tid! Nu har jag känns mig dålig i 3 månader. Vad väntar vi på?

  Jag börjar misstänka att jag har borrelia, och då kunde vi väl köra på med en rejäl antibiotikakur och se om jag blir bra? Nääääääää.... så får man ju inte göra. Det är nog bättre att jag är sjuk och dålig. Och allra helst blir lite sämre först. Sedan får vi se...om jag kanske kan få nåt.

  Fy vad trött jag blir på alltihop! 

 • Sön 9 okt 2011 18:04 #17

  Ässklingen, hur mår du nu? Känner du dig återställd? Hoppas verkligen det!

  Jag kotaktade Östra och pratade med trevilg sköterska som verkligen var hjälpsam, men förstås så kan ju inte hon bota mig! Svårt att nå läkare, Svårt att få tider. SVårt att nästla sig in i ett annat landsting. Allt är svårt! 

  Och jag är desperat, orolig och snart deprimerad över den låsta situationen.. 

  Jag ska ALDRIG rekommendera någon att ta TBE-spruta. Enbart utifrån mina egna erfarenheter förstås... men just därför!

  Frågan är om jag ens ska låta mina barn fortsätta att vaccineras enligt "svenskt basprogram" mot diverse olika sjukdomar. Biverkningar förekommer, även om inte ofta. Men någon, någon ska stå för statistiken.

  Nä, vadå... jag är inte bitter...  Haha

 • ässkli­ngen
  Visa endast
  Mån 10 okt 2011 06:15 #18

  Ja, jag är helt återställd!! Känns otroligt! Snacka om att jag njuter av att få fungera igen!!! Men jag är också väldigt beredd på att det ska komma tillbaka... Så du har fortfarande ingen hjälp? Ingen som vet om/när det borde gå över? Är du sjukskriven? Jag lider verkligen med dig och hoppas att du fortsätter skriva här hur det går för dig...

 • Tis 11 okt 2011 22:10 #19

  Å så skönt för dig!!! Lyckliga du. STOR GRATTISKRAM!!

  Jag skulle ge allt för att få bli vanlig igen. Först nu inser jag på riktigt vad som menas med att "det viktigaste är att få vara frisk". Klyschor, ja, men så sant!

  Min remiss har fortfarande inte ens kommit in till neurologen ("bara" 6 dagar efter mitt senaste läkarbesök) Det är ett skämt.
  Jag kontaktade min läkare förra veckan just för att jag kände att NU vill jag ha hjälp. Inte om en vecka, en månad eller tre månader. Utan NU.
  Ovissheten är grym.  Jag vill ha besked om vad detta är. Kan jag botas? Går det över? Kan det bli värre?

  Sjukskriven är jag inte. Har ju fortfarande inte ens träffat en kompetent läkare. Jag borde däremot vara sjukskriven till viss del, för jag funkar inte som vanligt. En himla tur att jag har ett jobb som jag själv styr över så att ingen annan behöver drabbas av mitt tillstånd. Min vardag har blivit grå... Var tog mitt livs guist vägen?

  Detta bäddar för fler privata sjukförsäkringar i Sverige... Eller också tillhör jag ett ovanligt trögt landsting. Som fortfarande skickar allt via papperspost med stämplar och underskrifter och med avdelningar/enheter som inte kan kommunicera via varandras datasystem. Är det 1980 eller 2011? Så grymt ineffektivt! 

  Det var skönt att få spy lite galla på kvällskvisten

 • ässkli­ngen
  Visa endast
  Tis 11 okt 2011 22:54 #20

  Och nu gör jag väl det inte bättre. Men jag har sjukvårdsförsäkring genom jobbet. Och tjoff vad fort allt går och blir tagen på allvar och får hjälp! rekommenderas varmt... Har du ens tagit prover på sköldkörtel o dyl.?

 • ässkli­ngen
  Visa endast
  Fre 18 nov 2011 09:22 #21

  Skoxan: Hur har det gått för dig? Hur mår du?

 • jackie­01
  Visa endast
  Sön 22 jan 2012 13:30 #22

  Hej !

  Vaccinerades också med Encepur och fick en kraftig reaktion, från vilken jag ännu inte helt återhämtat mej. 
  Hur mår du idag ?

 • ässkli­ngen
  Visa endast
  Sön 22 jan 2012 15:34 #23

  Jag mår helt bra! Som tur är! Vad har du för symptom??

 • ässkli­ngen
  Visa endast
  Sön 25 mar 2012 19:19 #24

  Och nu är det tillbaka... Jag trodde jag klarat mig ju!

  Fan fan fan!!!!

  Än så länge är det kosten och humöret och koncentrationen som är påverkat. Och så tröttheten förstås..

  Jag slutade med järntabletter för nån vecka sen, och hoppas att allt det här har med det att göra. Har även just avslutat en kur diclofenac för en inflammerad fot och tänkte det kan ha med det att göra, men det känns ju långsökt..

  Hur mår ni andra??

  Tips och teorier tas alltid tacksamt emot!!

 • Lör 16 jul 05:08 #25

  Ser att det är en gammal tråd. Men undrar så hur det gick? Har du blivit av med biverkningarna? Jag vaccinerade mig i april och maj. Mår dåligt nu i juni/juli. Trött, orkeslös, svullnar i halsen till och från, och nu svullen lymfkörtel som gör ont i armhålan. Är under utredning, men har inte kopplat det till encepur förrän nu...

Innehåll

Innehåll


Innehåll

Följ oss på instagram!