Inlägg från: trollmammsis |Visa alla inlägg
  • trollmammsis

    Babysemp 2 - NYTT recept, nya riktlinjer

    hm men så bra då, vi har en 3,5 månaders ock hade snart tänkt byta till 2an!!

  • trollmammsis

    ja men va smarta ni är, man kan ju passa på att köpa 2an om man hittar den och börja med den.  vad gjorde man utan familjeliv

  • trollmammsis
    RonjaB skrev 2011-10-13 21:11:05 följande:
    Är det bara jag som tycker nya babysemp 2 skummar mycket mer?
    precis vad jag tycker osckå men vi får ju inte använda 2an riktigt än utan äben 1an skummar mer nu!

    Men nu får ju vi gåöver till 2an när Stina blir 6 mån den 25e. MEN det finne ju även vällingsorter från 6 mån är dom inte bättre? ska man fortsätta alltså med BS2?

    Kan tillägga att hon till min stora frvåning inte alls är förtjust i gröter el pureer, träning pågår dock
  • trollmammsis
    Lady Namárië skrev 2011-11-11 15:29:21 följande:
    Jag har fått lära mig att ersättning motsvarar bröstmjölk medan välling motsvarar gröt, och att man inte skall ge mer än två gröt/välling-mål per dag. Enligt detta skall man alltså inte byta ut ersättning mot lika många flaskor välling, för då får inte barnet i sig tillräckligt med näring.
    aha ok tack
  • trollmammsis
    Memaja skrev 2011-11-16 13:40:37 följande:
    Hej hej,

    Fick höra av min mammagrupp (har tvillingar på 3mån)  till min förskräckelse att de har bytt måttet på BabySemp 1, istället för 7,5 är det nya måttet 8,5 men det står ingenstans på förpackningen att det är ett nytt recept och att man ska uppmärksamma att nytt mått gäller. Jag tycker det är så otroligt dåligt! Speciellt när det står på förpackningen att det är jätteviktigt att man är noga med måtten då för lite ersättning ger otillräckligt med energi och näring. Jag har inte använd det nya måttet utan häller över pulvret till en mindre förpackning som kan stå fram och där har jag en gammalt rött mått.

    Jag ringde och frågade kundservicen idag och deras svar var att "de har valt att inte gå ut med det". Herregud, är det för att de är rädda för att man ska tro (komma på dem) att de har ändrat receptet så att pulvret tar slut snabbare och de kan sälja mer??? Det är ju superviktigt information att de har ändrat måttet och receptet!

    Illa, illa Semper!
    Nej det är inte alls så tydligt, det enda som gjorde att jag reagerade var att dom hade bytt färg på det. Det enda som står på paketet är att man ska anv'nda den skopan som hör till paketet, men jag diskar den emellanåt och har också med en mindre burk då vi är ut, såd et gäller att inte ta fel.

     Och att man ska upptäcka det själv också!
Svar på tråden Babysemp 2 - NYTT recept, nya riktlinjer